Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γιώργος Ορφανός: «Ζούμε όνειρο ή εφιάλτη; Το όνομα των Σκοπίων και εμείς»

Άρθρο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στον «Τύπο Θεσσαλονίκης»

Άρθρο του Γιώργου Ορφανού*

Είναι μέρες πίκρας και οργής, αγανάκτησης και θλίψης. Είναι αδιανόητο να βλέπεις τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Τσίπρα, να χαχανίζει ξεδιάντροπα με τους επισήμους της γειτονικής χώρας των Σκοπίων, επειδή υπέγραψε μια συμφωνία ντροπής, που παραδίδει το όνομα της Μακεδονίας την “μακεδονική εθνότητα “και την “μακεδονική γλώσσα “σε μερίδα κατοίκων της γειτονικής χώρας (οι υπόλοιποι είναι Αλβανοί, Έλληνες, Ρομά και άλλες μειονότητες).

Είναι ντροπιαστικό Ελληνικό χέρι, μέσα από ιδεοληψίες τους και τους ανέκαθεν σχεδιασμούς της Αριστεράς να μου αφαιρεί την σχέση μου με την Μακεδονία, την ελληνική μακεδονική ρίζα μου, και να χαρίζει αυτά που συνδέονται με την ψυχή μου και τα εθνικά πιστεύω σου.

Δεν μπορείς να είσαι πρωθυπουργός και να ανέχεσαι τον διαχωρισμό του κ. Ζάεφ “περί Ελλήνων και Μακεδόνων” συμβάλλοντας ουσιαστικά στην παραχάραξη της σύγχρονης ιστορίας μας.

Πού εντάσσεις ένα Θεσσαλονικιό, που είναι Μακεδόνας και Έλληνας; Αμφιβάλλω εάν έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της τραγικής συμπεριφοράς τους, απέναντι στην πατρίδα μας.

Που ακριβώς εντάσσεται ο Μακεδονικός αγώνας του Παύλου Μελά, του καπετάν Κώττα, του καπετάν Άγρα στην ιστορική μνήμη του κ. Τσίπρα, του κ. Καμμένου, του κ. Κοτζιά και άλλων πολλών. Μάλλον γι αυτούς δεν υπήρξαν Μακεδονομάχοι.   Πάντα λάθος διάβαζαν οι αριστεροί σαν τον Τσίπρα και τον Κοτζιά και ψευτοδεξιοί σαν τον Καμμένο την ιστορία αυτού του τόπου.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, στην συνείδηση μου δεν υπάρχει χώρος για άλλη Μακεδονία, υπάρχει σεβασμός για τους γείτονές μας, αλλά δεν δέχομαι να τους παραδώσουν ούτε το παρελθόν των προγόνων μου, ούτε το μέλλον των παιδιών μας.

Μια συμφωνία είναι καλή, όταν λύνει προβλήματα και δεν αφήνει μελλοντικά κατάλοιπα και όπλα στους κακοπροαίρετους.

Η συγκεκριμένη συμφωνία χαρίζει την δημιουργία ενός έθνους, που δεν υπήρξε ποτέ, δημιουργήθηκε ως σχεδιασμός του Τίτο το 1943 και χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο ανέλιξης από πολλούς πολιτικούς της γείτονος χώρας αλλά και από άλλα διεθνή συμφέροντα.

Τίποτε απ’ αυτά δεν ήταν αρκετά, αν δεν τους τα αναγνώριζε η Ελλάδα. Καμία κυβέρνηση δεν πέρασε το όριο, τα κατάφερε ο Τσίπρας, ο Καμμένος, ο Κοτζιάς. Υπέγραψαν υπέρ των συμφερόντων των Σκοπίων, η Ελλάδα όμως που ακριβώς ευνοείται;

Οι γείτονες αποκτούν πρόσβαση στο ΝΑΤΟ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην θάλασσα του Αιγαίου και η χώρα μας θα “διαπραγματευτεί” τις ονομασίες του πανεπιστημίου Μακεδονίας, του αεροδρομίου “Μακεδονία” της εταιρείας Μακεδονικών σπουδών, του μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, τους Μακεδονομάχους όπως προείπαμε, τον Μακεδονικό Χαλβά, τον Μακεδονικό αθλητικό σύλλογο και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός.

Όλα αυτά γιατί κάποια ισχυρά συμφέροντα θα ωφεληθούν πρωτίστως, ομογενοποιώντας την ευρύτερη περιοχή και ελέγχοντας καταλλήλως τους πρόθυμους να ανταποκριθούν στα κελεύσματά τους.

Εμείς τί κάνουμε άραγε; Θα αποδεχθούμε μια συμφωνία που δεν πέρασε ούτε από την Βουλή, ούτε από το λαό όπου υπάρχει συντριπτική αρνητική άποψη (πάνω από 70%)  κι ας επαίρεται ο απαράδεκτα φλυαρών κ. Κοτζιάς για ποσοστά των ονείρων του.

Η σταθερή άποψή μου είναι ότι τίποτε δεν τελειώνει αν δεν το αφήσουμε εμείς να τελειώσει. Έχουμε κατ’ αρχήν την διαδρομή της ψήφισης στο γειτονικό κράτος.

Όχι για να περιμένουμε πιθανή αλλαγή των στοιχείων απ' αυτούς. Κυρίως για να προετοιμάσουμε με αποφασιστικότητα την μάχη μας ενάντια στην ψήφιση της συμφωνίας από το Ελληνικό κοινοβούλιο.

Να ενημερώσουμε και να πείσουμε βουλευτές όλων των αποχρώσεων και των κομμάτων ότι η συμμετοχή τους στην ψήφιση της συμφωνίας δεν είναι πράξη δευτερεύουσα αλλά προϊδεάζει για το μέλλον που διεκδικούμε, το ρόλο της Ελλάδος στην ιστορία της περιοχής, την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Μακεδονίας και της Θράκης αλλά και ολόκληρης της πατρίδας μας. Και κυρίως μια καθαρή στάση απέναντι σ’ αυτούς που επιβουλεύονται την ακεραιότητα της χώρας μας στον βωμό των δικών τους συμφερόντων.

Δεν κάνουμε πίσω και δεν παραδίνουμε την Μακεδονία και την Ελλάδα μας.

Και να θυμάστε ότι όλες οι συμφωνίες αναιρούνται (ίδε BREXIT  και έξοδο των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το περιβάλλον).

*Ο Γιώργος Ορφανός, είναι Πολιτικός Μηχανικός και Μηχανολόγος Μηχανικός, πρ. υπουργός και βουλευτής στην Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

yourdog
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€
Το TyposThes σε συνεργασία με τη σχολή εκπαίδευσης σκύλων Yourdog σας προσφέρουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας με έκπτωση 50% από τις...
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€