Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ο Τσίπρας θα βάλει γραβάτα – «Πρέπει να βρω… πουκάμισο»! (Video)

«Ιστορική μέρα» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την 21η Ιουνίου - Τι είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ιστορική μέρα χαρακτήρισε την 21η Ιουνίου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στον διάλογο που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο μπροστά στις κάμερες στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα για το αν προτίθεται να φορέσει γραβάτα, όπως είχε δεσμευτεί ότι θα έκανε σε περίπτωση επίτευξης συμφωνίας για την μείωση του χρέους και λήξης του προγράμματος.

Κατά την είσοδο του πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο,ο Προκόπης Παυλόπουλος του έδειξε τη γραβάτα του και τον ρώτησε αν θα κρατήσει την υπόσχεση που είχε δώσει και θα φορέσει κι ο ίδιος, μετά την ιστορική χθεσινή συμφωνία του Eurogroup.

Του είπε, μάλιστα, ότι πρέπει να επιλέξει ποια, καθώς είναι πολλοί οι ηγέτες που του έχουν κάνει δώρο γραβάτα. Ο πρωθυπουργός απάντησε αστειευόμενος ότι τα στοιχήματα πρέπει να τηρούνται αλλά πρέπει να βρει κατάλληλο πουκάμισο.

"Το ελληνικό χρέος καθίσταται βιώσιμο, είναι μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, καθώς η συμφωνία προβλέπει μια δεκαετή περίοδο χάριτος αλλά και ισόχρονη επέκταση της αποπληρωμής των κεφαλαίων των δανείων προς το ευρωπαϊκό ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας" τόνισε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για μια συμφωνία που είναι πολύ πιο πάνω από τις προσδοκίες των αγορών.

"Μια συμφωνία που ανταποκρίνεται στο ηθικό χρέος των εταίρων μας απέναντι στις θυσίες του ελληνικού λαού όλα αυτά τα χρόνια. προκειμένου να παραμείνει αρραγής η Ευρωζώνη. Έχω την εκτίμηση πως η 21η Ιουνίου μένει στην ιστορία ως μια πολύ σημαντική μέρα για την Ευρώπη.

Πρόκειται για μια νέα σελίδα για τη χώρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τον συνετό δρόμο της δημοσιονομικής ισορροπίας και των δομικών μεταρρυθμίσεων αλλά σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε τον ακανθώδη δρόμο των μνημονίων" επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

"Έχουμε δημοσιονομικούς στόχους, δεσμευόμαστε σε αυτούς όμως είναι στην διακριτική ευχέρεια της κάθε κυβέρνησης να επιλέγει τα μέσα προκείμενου να υλοποιήσει αυτούς τους στόχους" πρόσθεσε, ενώ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη στάση του.

"Θα ήθελα με την παρουσία μου εδώ να αναγνωρίσω τον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραματίσατε θεσμικά αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Αταλάντευτα ήσασταν προσανατολισμένος στην άποψη ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στον δρόμο της ευρωζώνης", είπε ο κ. Τσίπρας.

Δείτε τη συζήτηση Τσίπρα-Παυλόπουλου σε video που αναρτήθηκε από το enikos.gr:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλείνει η ΛΑΡΚΟ, διακόπτεται η μισθοδοσία των εργαζομένων - Το σχέδιο της κυβέρνησης
Τι προβλέπεται σε απόφαση από τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εργασίας
Κλείνει η ΛΑΡΚΟ, διακόπτεται η μισθοδοσία των εργαζομένων - Το σχέδιο της κυβέρνησης