Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σπ. Βούγιας: «Εκτιμώ ότι ο Γ. Μπουτάρης δεν θα είναι και πάλι υποψήφιος» (video)

Ως «συμφωνία συμβιβασμού με τα θετικά και τα αρνητικά της», χαρακτήρισε τη συμφωνία με τα Σκόπια

"Συμφωνία συμβιβασμού με τα θετικά και τα αρνητικά της" χαρακτήρισε τη συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων ο Σπύρος Βούγιας, σημειώνοντας ότι "πήραμε το μισό όνομα πίσω, κι αυτό το βρίσκω θετικό, δώσαμε όμως το ουσιώδες στοιχείο, που είναι η ταυτότητα, η εθνικότητα και η γλώσσα" δήλωσε μιλώντας στον Δημήτρη Βενιέρη και στην εκπομπή FOCUS PRESS του Άτλας TV Κεντρικής Μακεδονίας, ο Σπύρος Βούγιας.

Ερωτηθείς για το έργο Μπουτάρη στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ο κ. Βούγιας χαρακτήρισε "θεσμική" την πρώτη θητεία του Γιάννη Μπουτάρη, με παρεμβάσεις στην πόλη, άνοιγμα στον τουρισμό, εξωστρέφεια και αναπλάσεις σε συγκεκριμένες περιοχές, "δυστυχώς όμως", όπως είπε, "αυτό δεν συνεχίστηκε στη δεύτερη θητεία, καθώς ο Δήμαρχος έχασε βασικά στελέχη από την ομάδα του."

Σε ερώτηση αν ο ίδιος θα είναι και πάλι υποψήφιος για τη δημαρχεία Θεσσαλονίκης, απάντησε ότι έχει ένα χρόνο μπροστά του για να αποφασίσει, λέγοντας ότι θα εξαρτηθεί και από το αν θα είναι υποψήφιος εκ νέου ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Βούγιας εκτίμησε ωστόσο, ότι παρά τη στήριξη που πήρε ο κ. Μπουτάρης από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ., ο ίδιος ο Δήμαρχος "όταν ερωτάται αν θα είναι και πάλι υποψήφιος, απαντά με χιούμορ ότι θα είναι δήμαρχος μέχρι 100 χρονών, αποφεύγοντας να απαντήσει συγκεκριμένα και αποφασιστικά. Δεν θα μπορούσε να πει ότι δεν θα είναι υποψήφιος, γιατί όποιος δήμαρχος δηλώσει κάτι τέτοιο, στην ουσία χάνει ένα μεγάλο μέρος του κύρους του και της δυνατότητάς του να επιβάλλει τις απόψεις του στην ομάδα του μέχρι το τέλος της θητείας του. Άρα ο Γιάννης Μπουτάρης είναι υποχρεωμένος να λέει ότι θα κατέβει και θα αποφασίσει όταν αυτός κρίνει. Κατά τη γνώμη μου, την πολιτική εκτιίμηση που κάνω, θα πει όχι."

Τέλος, ο κ.Βούγιας διευκρίνισε ότι σε περίπτωση που θέσει υποψηφιότητα ο ίδιος, δεν θα διεκδικήσει κομματικό χρίσμα.

Πηγή: focusfm.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιος επιτέθηκε στον Παπακαλιάτη: «Κλέβει ιδέες, σκηνές, τώρα και… φωτογραφίες»
«Τώρα για τον δεύτερο κύκλο των επεισοδίων σου κλέβεις και τις promo φωτογραφίες της ταινίας; Τζήζας πια!»
Ποιος επιτέθηκε στον Παπακαλιάτη: «Κλέβει ιδέες, σκηνές, τώρα και… φωτογραφίες»
Κασσελάκης: Μητσοτάκης και Καραμανλής δεμένοι χέρι, χέρι στη συγκάλυψη των Τεμπών
Παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσα από το στρατόπεδο, ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Βουλή
Κασσελάκης: Μητσοτάκης και Καραμανλής δεμένοι χέρι, χέρι στη συγκάλυψη των Τεμπών