Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στις Πρέσπες τη μέρα των υπογραφών

Στόχος των διοργανωτών είναι να συγκεντρωθεί κόσμος από όλη την Ελλάδα στο σημείο όπου θα διεξαχθεί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ

Νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στις Πρέσπες σχεδιάζεται για την ημέρα που θα υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ ελληνικής και σκοπιανικής κυβέρνησης.

Στόχος των διοργανωτών είναι να συγκεντρωθεί κόσμος από όλη την Ελλάδα στο σημείο όπου θα διεξαχθεί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος των πολιτιστικών συλλόγων Μακεδονίας, Γιώργος Τάτσιος, «όπου θα ανακοινωθεί το προσύμφωνο θα είμαστε όλοι εκεί, είτε Πρέσπες είτε οπουδήποτε αλλού».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εάν το σημερινό τηλεφώνημα Τσίπρα - Ζάεφ είναι αυτό που θα ολοκληρώσει τη συμφωνία, τότε οι δυο πρωθυπουργοί θα έχουν συνάντηση για την υπογραφή μέσα στο Σαββατοκύριακο, πιθανότατα στις Πρέσπες.

Όπως τόνισε ο κ. Τάτσιος, «θα είμαστε όλοι στις Πρέσπες, αφού δεν είναι δυνατό να παίζεται η τύχη της Μακεδονίας και να λείπει ο λαός από τις εξελίξεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι
Ο Κάλιναν εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο και τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα το καλοκαίρι
Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι
Ρωσία: Δύο χρόνια φυλακή σε δημοσιογράφο επειδή επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν σκότωσα, δεν λεηλάτησα, δεν έκλεψα, δεν βίασα και, κυρίως, δεν ξεκίνησα κατακτητικό πόλεμο εναντίον μιας γειτονικής χώρας»
Ρωσία: Δύο χρόνια φυλακή σε δημοσιογράφο επειδή επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία