Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εγκρίθηκε τροπολογία για τρίμηνη θητεία στους γιους και αδελφούς θυμάτων τρομοκρατικών ενεργειών

Επιμένει ο Κουβέλης: Άγνωστο πότε θα απελευθερωθούν οι δύο στρατιωτικοί

Στρατιωτική θητεία τριών μηνών σε όλους τους γιους και αδελφούς των προσώπων που απεβίωσαν ή τραυματίστηκαν εξαιτίας τρομοκρατικής ενέργειας, θα προβλέπεται με τη ρύθμιση που κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Φώτης Κουβέλης.

Σύμφωνα με τη σχετική αιτιολογική έκθεση, η ρύθμιση υπαγορεύεται από λόγους κοινωνικής ευαισθησίας και ηθικής συμπαράστασης υπό το πρίσμα της μέριμνας που οφείλει να επιδεικνύει η Πολιτεία προς τις οικογένειες των θυμάτων και αφού λήφθηκε υπόψη ο ιδιαίτερα μικρός αριθμός των ατόμων που δικαιούνται να υπαχθούν στη διάταξη αυτή.

Η συγκεκριμένη τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης «Τροποποίηση του ν.3190/1955 περί εταιρειών περιορισμένης ευθύνης και άλλες διατάξεις» και υπερψηφίσθηκε σήμερα από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

«Ουδείς μπορεί να μιλήσει με σαφήνεια για τον χρόνο απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές ύψιστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη» τόνισε εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η κράτηση των δύο στρατιωτικών φαίνεται να έχει ενταχθεί στην «απαράδεκτη» εθνικιστική ατζέντα του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, εν όψει των εκλογών στη γειτονική χώρα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής της Βουλής, στην οποία ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ΕΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα σταματήσει η -με κυμαινόμενη ένταση- προκλητικότητα της Τουρκίας.

Όπως πρόσθεσε, αυτό που επιδιώκει η ηγεσία της γείτονος είναι να εξασφαλίσει πεδίο με δήθεν αμφισβητούμενα ζητήματα, ώστε να βρεθεί η Τουρκία παρούσα στην ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ