Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στ. Θεοδωράκης: «Δεν πρέπει χάσουμε την ευκαιρία για λύση του Σκοπιανού»

Την άποψη ότι τα προβλήματα πρέπει να λύνονται στη σωστή στιγμή, «χωρίς παζάρια», εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού

Την άποψη ότι τα προβλήματα πρέπει να λύνονται στη σωστή στιγμή, «χωρίς παζάρια», εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αναφερόμενος στο Σκοπιανό. Όπως είπε «με τόλμη βγήκα και είπα ότι δεν πρέπει να μεμψιμοιρούμε και να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Σήμερα υπάρχει μια φιλοευρωπαϊκή ηγεσία στα Σκόπια και δεν πρέπει να χάσουμε και αυτή την ευκαιρία».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «ALPHA», ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε την κοινή θέση που έχει εκφραστεί για το ζήτημα από το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής, υπογραμμίζοντας πως «είμαστε θετικοί σε μία πρόταση λύσης του Μακεδονικού».

«Αν η λύση που θα έρθει, έχει τη σφραγίδα της Ευρώπης πρέπει να τη στηρίξουμε όλοι», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη «η Ν.Δ. θα δυσκολευτεί πάρα πολύ να πει το "όχι" στους Ευρωπαίους. Τι θα πει; "εγώ όχι γιατί κάποια στιγμή, κάποιος άλλος, σε καλύτερες συνθήκες θα φέρει καλύτερη λύση;"» αναρωτήθηκε.

Σχετικά με την παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ, Νίκου Σακελλαρίου, ο Σταύρος Θεοδωράκης, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να θεωρεί τους ανώτερους δικαστές, υπαλλήλους της. Τους πιέζει όχι μόνο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και με τις "βουτιές" στην επετηρίδα» τόνισε.

Παράλληλα, υποστήριξε πως «δεν έχει δικαίωμα ο κ. Σακελλαρίου να βγάζει πολιτικά μανιφέστο από τη θέση του. Ως Ανώτατος Δικαστής που ελέγχει τις αποφάσεις της πολιτείας, θα πρέπει να έχει μια ουδέτερη στάση απέναντι στις υποθέσεις που εξετάζει», είπε κι επανέλαβε την πρόταση του Ποταμιού: «Η επιλογή της ηγεσίας των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων να γίνεται με την εμπλοκή των ολομελειών των δικαστηρίων αυτών. Με μεγαλύτερη εμπλοκή της Βουλής και εντέλει επιλογή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Φυσικά θα πρέπει να προηγηθεί συνταγματική αναθεώρηση», επεσήμανε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απάτη «μαμούθ» 645 εκατ. ευρώ στη βιομηχανία κάνναβης
Στην εξιχνίαση ενός από τα μεγαλύτερα σχήματα Πόντσι στην ιστορία, μια «πυραμίδα» επενδυτών που δρούσε στον τομέα της κάνναβης, προχώρησαν πριν από...
Απάτη «μαμούθ» 645 εκατ. ευρώ στη βιομηχανία κάνναβης