24

OCT
2018

Το σχέδιο θα υλοποιηθεί καταρχάς σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη

Έρχεται η Δικαστική Αστυνομία – Και στη Θεσσαλονίκη

15 May 201818.00

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής επισκέφθηκε σήμερα την Εισαγγελία Πρωτοδικών και το Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την εξέλιξη τόσο των έργων αποκατάστασης στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όσο και τα αποτελέσματα της εφαρμογής του συστήματος ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης.

Στη σύσκεψη υπό τον Υπουργό Δικαιοσύνης συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Ελευθέριος Γεωργίλης, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλίας Ζαγοραίος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων κ. Γεώργιος Διαμάντης, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΔΔΑΔ κ. Δημήτρης Παπασπύρου, ο Προϊστάμενος της Πληροφορικής και Τεχνολογίας της Αυστριακής Τεχνικής Βοήθειας κ. Αλέξανδρος Γουλές και εκ μέρους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο Συνταγματάρχης κ. Γεώργιος Πανούσης.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε από τους Προϊσταμένους της Εισαγγελίας και του Πρωτοδικείου Αθηνών για τα αποτελέσματα της εφαρμογής του συστήματος ηλεκτρονικής οργάνωσης των δικαστηρίων, του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων (ΟΣΔΔΥ-ΠΠ), που εφαρμόζεται ύστερα από τις συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργείου στη ροή της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης σε όλες τις δικαστικές αρχές των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά και της Χαλκίδας.

Ο κ. Κοντονής από την πλευρά του ενημέρωσε τους  δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς σχετικά με την αμετάκλητη απόφαση της Κυβέρνησης για τη διάσπαση του Πρωτοδικείου Αθηνών και την ψήφιση εντός των επόμενων μηνών του νομοσχεδίου στο οποίο θα καθορίζεται ο τρόπος επιλογής της έδρας των δύο νέων Πρωτοδικείων Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, για την ολοκλήρωση των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ και τον διορισμό των πρώτων δικαστικών υπαλλήλων καθώς και για την ολοκλήρωση του υπερσύγχρονου νομοσχέδιου για την ίδρυση της Δικαστικής Αστυνομίας.

Ο Υπουργός έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Στρατού για την ολοκλήρωση, μετά από πάρα πολλά χρόνια, έργων αποκατάστασης των δικαστικών κτιρίων.Δηλαδή, όπως εξήγησε ο κ. Κοντονής «με το ελάχιστο δυνατό κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο και στον συντομότερο δυνατό χρόνο, έχουνγίνει βελτιωτικές παρεμβάσεις στα κτίρια και σε μεγάλο βαθμό έχειαλλάξει η εικόνα των δικαστηρίων στην Αθήνα».

Σε δηλώσεις του ο κ. Κοντονής επανέλαβε πως: «Είναι αμετάκλητη η απόφαση της Κυβέρνησης για τη διάσπαση του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών. Ήδη με το πρώτο νομοσχέδιο το οποίο θα ψηφιστεί στη Βουλή προβλέπεται ο τρόπος επιλογής της έδρας των δύο νέων Πρωτοδικείων Ανατολικής και Δυτικής Αττικής. Αυτός ο υδροκεφαλισμός και η κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια κατά ένα παράλογο τρόπο στο Πρωτοδικείο Αθηνών  μοναδικό παράδειγμα  στην Ευρώπη θα σταματήσει. Εκτιμώ ότι μέσα στο 2018 θα έχουμε τελειώσει τη διαδικασία της εξεύρεσης κτιρίων που θα στεγάσουν τα νέα Πρωτοδικεία και η στέγαση θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2019».

Για την ίδρυση της Δικαστικής Αστυνομίας ο Υπουργός δήλωσε: «Ήδη μου έχει παραδοθεί το νομοσχέδιο και τον Σεπτέμβριο θα έχει ψηφιστεί. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται και διατάξεις που θα αφορούν επιστημονικό προσωπικό για παράδειγμα σε ανακριτές διαφθοράς που θα επεξεργάζονται ζητήματα σε υποθέσεις που χρειάζονται ειδικές γνώσεις. Αλλά και η στελέχωση της Δικαστικής Αστυνομίας με προσωπικό που θα αναλάβει κατά κύριο λόγο αστυνομικά καθήκοντα, είναι κάτι το οποίο έχει κριθεί πολλαπλώς και από όλες τις πλευρές θετικό. Θα αρχίσει η υλοποίηση βήμα -βήμα και σταδιακά. Δεν θα υλοποιηθεί στο σύνολό του για το σύνολο της επικράτειας, έχουμε καταρχάς σκοπό να υλοποιήσουμε το σχέδιο στα τρία μεγάλα δικαστήρια της χώρας, Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη». 


Για τις προσλήψεις προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ ο κ. Κοντονής τόνισε: «Ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί στο ΑΣΕΠ και ήδη διορίζονται οι πρώτοι δικαστικοί υπάλληλοι για να πληρωθούν τεράστια κενά τα οποία υπήρχαν επί χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους της Κυβέρνησης τους υπαλλήλους του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουν να ανταπεξέλθουν σε ένα τρομερό φόρτο εργασίας που υπερβαίνει ορισμένες φορές και το ανθρώπινο μέτρο. Χωρίς τη βοήθεια τους δεν θα ήταν δυνατόν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά οι υπηρεσίες. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και τους δικαστές του Πρωτοδικείου οι οποίοι συνέδραμαν με το μέρισμα το οποίο συγκεντρώνουν από τις διαιτησίες για τη βελτίωση κάποιων υποδομών στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Αυτά πρέπει να λέγονται και να επαινούνται δημοσίως».ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)


Γιάννος Παπαντωνίου πριν τη φυλακή – «Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά»

Πολιτική24 Oct 201801.10

Τι ανέφερε ο πρώην υπουργός μετά την απόφαση για προφυλάκισή του


Στη φυλακή ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του

Πολιτική24 Oct 201800.58

Κατηγορούνται για μίζες από την περίοδο που ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας


Γ. Κουμουτσάκος: «Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα»

Πολιτική23 Oct 201822.05

"Tο μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας είναι σαφές: Η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο"

Ένωση Κεντρώων: «Η κυβέρνηση ζημιώνει τα εθνικά συμφέροντα»

Πολιτική23 Oct 201821.55

Σχολιάζοντας την αναγγελία επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια

Κυρ. Μητσοτάκης: «Μας γυρίζουν στη δεκαετία του '80, οι Τσίπρας-Γαβρόγλου»

Πολιτική23 Oct 201821.45

«Θέλουμε πανεπιστήμια όπου φοιτητές και καθηγητές δεν θα φοβούνται», τόνισε

ΚΙΝ.ΑΛ.: Εργαστήρι ευτελισμού και ανομίας τα Πανεπιστήμια

Πολιτική23 Oct 201821.35

Κατέθεσε ερώτηση για τα φαινόμενα στο χώρο των Πανεπιστημίων

Κ. Γαβρόγλου: «Οι πρυτάνεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την ανομία στα ΑΕΙ»

Πολιτική23 Oct 201821.25

«Σε πλήρη σύγχυση τα παιδιά που εισέβαλαν στο υπουργείο», τόνισε

Διπλωματικός «πόλεμος» Αθήνας-Άγκυρας για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης

Πολιτική23 Oct 201821.15

Αθήνα προς Άγκυρα: «Δικαίωμά μας η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια» - Τσαβούσογλου: «Ισχύει το Casus Belli (αιτία πολέμου) της τουρκικής βουλής»

Θεσσαλονίκη: Η Βουλή άνοιξε το δρόμο για το νέο γήπεδο ΠΑΟΚ

Πολιτική23 Oct 201820.20

Πέρασε επί της αρχής η τροπολογία του Πάνου Καμμένου


Η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου αρνείται τις κατηγορίες

Πολιτική23 Oct 201820.00

Για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα

ΜασούτηςMollers


Typosthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία