Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δ. Κουτσούμπας: «Κρατάμε μικρό καλάθι» για έξοδο από τα μνημόνια

Ο γ.γ. του ΚΚΕ πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ομίλου "Ελληνικά Πετρέλαια" πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και είχε συναντήσεις με τη διεύθυνση του ομίλου και με εργαζόμενους, τους οποίους κάλεσε να συμπορευτούν με τις θέσεις του κόμματος και να τις ενισχύσουν σε όλες τις δραστηριότητές τους.

Ο κ. Κουτσούμπας περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ομίλου και στη συνέχεια απεύθυνε ομιλία στους εργαζόμενους, λέγοντας ότι η επίσκεψή του στοχεύει "στην ανάπτυξη των προβληματισμών και των ανησυχιών του ΚΚΕ για την εξελισσόμενη κατάσταση γύρω από τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, αλλά και γύρω από έναν ανταγωνισμό συμφερόντων και μίας ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας στην περιοχή, που ελοχεύει κινδύνους για εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ".

"Βρισκόμαστε σε μία εποχή ταυτόχρονα μεγάλων οικονομικών προβλημάτων στην Ελλάδα, αλλά και έντασης των ανταγωνισμών και των αντιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή, του Αιγαίου, της ανατολικής Μεσογείου, και από αυτή την σκοπιά η επίσκεψή μας και η συζήτηση με τους εργαζόμενους τέτοιων στρατηγικής σημασίας κλάδων όπως τα ΕΛΠΕ, στοχεύει να αναπτύξουμε τους προβληματισμούς του ΚΚΕ ταυτόχρονα με τις ανησυχίες μας με την εξελισσόμενη κατάσταση" δήλωσε.

Όπως είπε, το ΚΚΕ "κρατά μικρό καλάθι" για την έξοδο από τα μνημόνια που διατυμπανίζει η κυβέρνηση, όπως και για δίκαιη ανάπτυξη, αφού "αυτή θα έρθει για κάποιους ομίλους με μεγάλη κερδοφορία και δεν θα γίνει προς όφελος του ελληνικού λαού και της εργατικής τάξης". Τόνισε, ότι η ανάπτυξη προϋποθέτει κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων που επέφεραν τα μνημόνια, που είναι, όπως είπε, πάνω από 1.000.

Αναφερόμενος σε θέματα ενέργειας, υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ ενδιαφέρεται για τον ενεργειακό τομέα της χώρας και επιθυμεί να βρίσκεται στα χέρια του ελληνικού λαού, καθώς αποτελεί κοινωνική περιουσία, και έφερε ως παράδειγμα την πώληση "fast track" της ΔΕΗ και των ΕΛΠΕ (μέχρι τις 18 Μαΐου θα υποβληθούν οι εκδηλώσεις για το 50,1% των ΕΛΠΕ, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης που δημοσιοποιήθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ).

"Είμαστε κατά των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος του πλούτου της χώρας" είπε και πρόσθεσε ότι αν δεν φτάσει ο αγώνας μέχρι το τέλος και εάν δεν δημιουργηθούν νέες δομές οργάνωσης της παραγωγής, "τότε δεν μπορούμε να λέμε ότι κατοχυρώσαμε τις μέχρι σήμερα κατακτήσεις των εργασιακών δικαιωμάτων". Τέλος, εξέφρασε ανησυχία για την όξυνση των αντιθέσεων διεθνών δυνάμεων και γειτονικών κρατών στην ευρύτερη περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ