Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ο Δημ. Τζανακόπουλος για τις φρεγάτες: «Καμία συμφωνία, υπάρχουν διερευνητικές συζητήσεις»

Κατά την ενημέρωση των συντακτών

«Δεν έχει υπάρξει καμία συμφωνία, υπάρχουν διερευνητικές συζητήσεις», δήλωσε αναφερόμενος στο ζήτημα με τις γαλλικές φρεγάτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Κατά την ενημέρωση των συντακτών, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι πράγματι στις συνομιλίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν συζητήθηκαν ενδεχόμενα στρατιωτικής συνεργασίας, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια συμφωνία. Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση θα ενημερώσει αρμοδίως το κοινοβούλιο εφόσον προχωρήσουν οι συζητήσεις.

Παρέπεμψε, δε, στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος αναφέρθηκε στο ζήτημα σε συνέντευξή Τύπου το πρωί της Τετάρτης. «Έχουμε στόχο να ενισχύσουμε την αποτρεπτική δύναμη της χώρας, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα εκμεταλλευτούμε την όξυνση στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας για ράλι εξοπλισμών», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για την αναφορά του Φ. Κουβέλη περί παραχώρησης από τη Γαλλία δύο φρεγατών πιθανόν μέσα στο καλοκαίρι, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας απάντησε σε ερώτηση που αφορούσε σχετικό δημοσίευμα, λέγοντας ότι υπάρχουν συνομιλίες. «Οι απαραίτητες απαντήσεις δόθηκαν από τον κ. Καμμενο», τόνισε. Επεσήμανε εξάλλου ότι δεν υπάρχει «ρήγμα» στις σχέσεις των κ.κ. Καμμένου και Κουβέλη, ούτε και «ρήγμα» στις σχέσεις του κ. Τσίπρα με τους δύο. Για το ζήτημα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, σημείωσε ότι δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη. Επανέλαβε ότι το θέμα που τέθηκε από την τουρκική πλευρά, περί ανταλλαγής, είναι πέραν των ορίων της ευρωπαϊκής έννομης τάξης.

Ν.Δ.: «Τα έκαναν θάλασσα με τις φρεγάτες»

«Είναι εξόφθαλμο ότι η κυβέρνηση τα έκανε θάλασσα με τις φρεγάτες» σχολίασε η Πειραιώς σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου, κατά την ενημέρωση των συντακτών. «Τουλάχιστον ας σιωπήσουν οι υπουργοί, αντί να αδειάζει ο ένας τον άλλον, γιατί η χώρα κινδυνεύει να γίνει περίγελος και στο εξωτερικό», πρόσθεσε η Ν.Δ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας
Συμμετείχε στις εργασίες της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας - Τι είπε για την αναβάθμιση από
Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας