Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αλ. Τσίπρας: «Να επενδύσουμε σε ανθρώπινο κεφάλαιο και καινοτομία»

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο πλαίσιο του EquiFund

«Η καινοτομία και το ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας είναι δύο υλικά στα οποία πρέπει να βασιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας στην εκδήλωση «Το όραμα της Ελλάδας για την Καινοτομία», στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι «το μοντέλο του χθες το ζήσαμε, μας οδήγησε στην κρίση» και πρόσθεσε πως «πρέπει να επενδύσουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο και την καινοτομία». Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμηση πως η ενσωμάτωση της καινοτομίας θα αυξήσει την παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στο διεθνές περιβάλλον και θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των επενδυτών, οδηγώντας στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

«Στόχος να ενισχυθούν οι νέες ιδέες, η νεανική επιχειρηματικότητα»

Είπε επίσης ότι «αυτό που επιχειρούμε εδώ δεν αφορά μόνο όσους βρίσκονται στην Ελλάδα, αλλά έχει ως απώτερο στόχο να μετατρέψουμε το brain drain σε brain gain».

Σημείωσε επιπλέον ότι η κυβέρνηση συνεργάστηκε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πολύ δυναμικό «fund of funds». Όπως συμπλήρωσε, «εξασφαλίσαμε 200 εκατ. ευρώ ως ελληνικό Δημόσιο».

Στόχος, συνέχισε ο Πρωθυπουργός, είναι να ενισχυθούν οι νέες ιδέες, η νεανική επιχειρηματικότητα και η νεοφυής επιχειρηματικότητα. «Δημιουργούμε ένα νέο μοντέλο που πιστεύουμε ότι έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας. Στέλνοντας μήνυμα στους εκπροσώπους εννέα fund managers, καθώς και σε νέους επιχειρηματίες οι οποίοι στηρίζονται στο πλαίσιο του Jeremie και του EquiFund, ο κ. Τσίπρας είπε πως «θα έλεγα να πάρουν το ρίσκο. Θα έλεγα αν όχι τώρα που η χώρα συνέρχεται τότε πότε; Αν όχι εσείς ποιοι;».

Συνάντηση με νέους επιχειρηματίες

Συνάντηση με εκπροσώπους των 9 fund managers που στηρίζονται στο πλαίσιο του EquiFund και νέους επιχειρηματίες που στηρίζονται στο πλαίσιο του JEREMIE και του EquiFund, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της εκδήλωσης του EquiFund στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Ο πρωθυπουργός έφτασε στη Στέγη λίγο πριν τις 5.30 χθες το απόγευμα και κατά τη συνάντηση του με τους εκπροσώπους των fund ενημερώθηκε αναλυτικά για τις πρωτοβουλίες τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, η οποία κυρίως γίνεται από ιδιωτικά κεφαλαία, αλλά και τη διασύνδεση πολλών από αυτές με τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά ιδρύματα με στόχο να μπει φρένο στο brain drain. Ο Αλ. Τσίπρας άκουσε με προσοχή τους νέους επιχειρηματίες που επενδύουν στην καινοτομία, στα logistics ενώ ενημερώθηκε για τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ενοποίηση του τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας στη χώρα, με τον πρωθυπουργό μάλιστα να σημειώνει τις δυνατότητες που έχουμε σε αυτόν τον τομέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ