Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ο Άρης Φωκάς στον «Τ.Θ.»: «Συγγνώμη για το συμβάν, σέβομαι τη Βουλή…»

«Πάλλεται η καρδιά μου για τον ΠΑΟΚ, είναι ο πρωταθλητής του 2018, έστω και την τελευταία στιγμή, πρέπει να δικαιωθεί», τονίζει χαρακτηριστικά

Του Δανιήλ Παπαδανιήλ

«Ζητώ συγνώμη για το όλο συμβάν, σέβομαι τη Βουλή και την ιστορία της», τονίζει στο «Τύπο Θεσσαλονίκης», ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς, αναφερόμενος στο υβριστικό σύνθημα κατά του Κοινοβουλίου που ακούστηκε να φωνάζει σε συγκέντρωση οπαδών του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

«Αυτά δεν υπάρχουν, ότι δήθεν θα παρακινήσω κάποιον να πάει να βάλει φωτιά στη Βουλή. Είναι θεσμός δημοκρατίας και τόσο εγώ όσο και το κόμμα μου, αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση της πολιτικής ζωής στα βλέμματα του λαού».

Τονίζει ότι «κάτω από την εξέδρα ήταν μια παρέα φίλων φιλάθλων που φώναζαν συνθήματα, στην πορεία επικράτησαν ορισμένα ακραία συνθήματα λόγω της δυσαρέσκειας για την αδικία εις βάρος του ΠΑΟΚ και εγώ έκανα το λάθος να μην αντιδράσω αποτρέποντας τους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Φωκάς.

Όσον αφορά την ομάδα του ΠΑΟΚ, τονίζει ότι «πρέπει ο ΠΑΟΚ να δικαιωθεί, έχει γράψει ιστορία», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πάλλεται η καρδιά μου για τον ΠΑΟΚ, είναι ο πρωταθλητής του 2018, έστω και την τελευταία στιγμή, πρέπει να δικαιωθεί».

Στην επιτροπή δεοντολογίας ο Αρ. Φωκάς

Στο μεταξύ, στην Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής να καλέσει, αύριο τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τη συμπεριφορά του σε συγκέντρωση οπαδών του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, την οποία κοινοποίησε και στα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων, ζητά συγνώμη και δηλώνει ότι δεν είχε πρόθεση να προσβάλει το Κοινοβούλιο. «Σχετικά με το θέμα της συγκέντρωσης οπαδών του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, στην οποία παραβρέθηκα, σας δηλώνω ότι καμία πρόθεση δεν είχα να προσβάλω το κύρος και την τιμή του Κοινοβουλίου. Μεταξύ των φιλάθλων επικράτησαν ακραία συνθήματα λόγω της δυσαρέσκειας για την αδικία εις βάρος του ΠΑΟΚ και εγώ έκανα το λάθος να μην αντιδράσω αποτρέποντας τους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Φωκάς στην επιστολή του. «Ζητώ συγνώμη για το όλο συμβάν, σέβομαι τη Βουλή και την ιστορία της. Τόσο εγώ όσο και το κόμμα μου αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση της πολιτικής ζωής στα βλέμματα του λαού», καταλήγει.

Ν. Βούτσης: «Ανάγκη να δοθούν από τον ίδιο οι απαραίτητες εξηγήσεις»

«Άλλο η ενέργειά του και άλλο η παρουσία του. Αυτό το θέμα αφορά τον πυρήνα της κοινοβουλευτικής διαδικασίας», επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, τονίζοντας την ανάγκη να δοθούν από τον ίδιο τον κ. Φωκά οι απαραίτητες εξηγήσεις στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Στο μεταξύ με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργος Καρράς κατηγορεί τον κ. Φωκά ότι υιοθέτησε υβριστικά, διχαστικά και αντιδημοκρατικά συνθήματα οπαδών, και ότι με τη συμπεριφορά του ενδεχομένως να παραβιάζει και τον όρκο του βουλευτή και ζητεί να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται στον Κώδικα Δεοντολογίας Βουλευτών και τον Κανονισμό της Βουλής.

«Δεν το εννοούσα το σύνθημα»

Στο μεταξύ, καβγάς on air έγινε ανάμεσα στον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Άρη Φώκα, και των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ το πρωί, με αφορμή τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο του ΠΑΟΚ και το σύνθημα «Να καεί, να καεί, η π##τ@ν@ η Βουλή», το οποίο φώναζαν οι οπαδοί την ώρα που έλαβε το λόγο – σύνθημα το οποίο ενθάρρυνε με κίνηση των χεριών του και ο ίδιος. Οι τόνοι ήταν έντονοι εξ αρχής, με τον Α. Φωκά να λέει: «Για ένα σύνθημα με καλέσατε εδώ, η καλύτερη ομάδα φέτος δεν πήρε το πρωτάθλημα» και πρόσθεσε: «Το σύνθημα "Βούλγαροι" το έχετε ακούσει; Δεν το εννοούνε, είναι αλληγορικό». Όπως σημείωσε και ο ίδιος δεν το εννοούσε το σύνθημα που είπε ενώ σημείωσε ότι: «Εγώ δεν έχω κανένα αφεντικό πέρα από το Λεβέντη», ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα του MEGA και σε άλλες επιχειρηματικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη.

ΣΥΡΙΖΑ: Χυδαίες οι δηλώσεις Φωκά στο συλλαλητήριο του ΠΑΟΚ

Εξάλλου, ανακοίνωση με την οποία επικρίνει τις δηλώσεις του βουλευτού της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδη Φωκά, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης οπαδών του ΠΑΟΚ, εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι χυδαίες δηλώσεις του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδη Φωκά, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης οπαδών του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, προσβάλλουν ευθέως το Κοινοβούλιο και εντέλει την ίδια τη δημοκρατία» ήταν το σχόλιο του γραφείου Τύπου του κυβερνώντος κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει στην ανακοίνωση του πως «ο ίδιος και το κόμμα του είναι υπόλογοι πρωτίστως στους πολίτες για τις αθλιότητες αυτές, οι οποίες ευθυγραμμίζονται με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ