Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μηνύματα ενότητας έστειλαν οι πολιτικοί αρχηγοί για το 2018

Την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού για ένα καλύτερο 2018, τονίζουν στα πρωτοχρονιάτικα μηνύματά τους οι πολιτικοί αρχηγοί

Την ενότητα και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού για ένα καλύτερο 2018, παρά τις δυσκολίες, τόνισαν στα πρωτοχρονιάτικα μηνύματά τους οι πολιτικοί αρχηγοί. Την αισιοδοξία του εκφράζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ότι το 2018 θα είναι μια καλή χρονιά για την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα έτος ορόσημο, καθώς η χώρα βγαίνει από τα Μνημόνια.

Προκόπης Παυλόπουλος: Τις τεράστιες δυνατότητες του ελληνικού λαού, όταν ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών υπό όρους ευθύνης και αρραγούς ενότητας τόνισε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Επισήμανε δε ότι «αυτές τις δυνάμεις οφείλουμε ν’ αξιοποιούμε, έχοντας επιπλέον το χρέος να μην φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων, ιδίως έναντι της Νέας Γενιάς». Ο κ. Παυλόπουλος ευχήθηκε να είναι οδηγός μας το τρίπτυχο: «Το παρελθόν, απώτερο και πρόσφατο, μας διδάσκει. Το παρόν μας χαλυβδώνει. Το μέλλον, μας ενώνει για να κατακτήσουμε αυτό που μας αναλογεί».

Αλέξης Τσίπρας: Βέβαιος ότι το 2018 θα είναι έτος - ορόσημο για την Ελλάδα, καθώς «αφήνει πίσω της οριστικά την εποχή της επιτροπείας, των σκληρών μέτρων και των ταπεινώσεων», εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. Ο κ. Τσίπρας στάθηκε στις θυσίες των πολιτών, ενώ τόνισε πως «και από τη δική μας μεριά, χρειάστηκε να δοθεί και δίνεται σκληρή μάχη σε δυο μέτωπα. Στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης από τη μια, απέναντι στις ακρότητες των δανειστών. Αλλά και στο εσωτερικό μέτωπο, απέναντι στις παθογένειες, στις στρεβλώσεις, στην ευνοιοκρατία, στον κομματισμό, στη διαπλοκή και στη διαφθορά, σε όλα όσα μας κρατούσαν για χρόνια καθηλωμένους». Είπε επίσης πως δεν επιθυμεί να θριαμβολογήσει καθώς υπάρχουν ακόμη προβλήματα, ωστόσο τόνισε ότι «το σκοτάδι το αφήσαμε πίσω. Το καθεστώς που επιβλήθηκε στη χώρα το 2010, το 2018 επιτέλους τελειώνει». Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «το 2018 δεν θα είναι 2008». Όπως πρόσθεσε, «δεν πρέπει να επιστρέψουμε και δεν θα επιστρέψουμε στο καθεστώς που γέννησε την ελληνική τραγωδία. Στην ανάπτυξη για τους λίγους και στα ψίχουλα για τους πολλούς». Επεσήμανε εξάλλου ότι το 2017 η κυβέρνηση έδωσε «ένα δείγμα γραφής μιας άλλης πολιτικής. Μιας πολιτικής που βάζει το συμφέρον της χώρας και των πολλών πάνω από τα συμφέροντα μιας καλομαθημένης ολιγαρχίας».

Νίκος Βούτσης: Στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, εκφράζει θερμές ευχές για υγεία, ειρήνη, ευημερία, ατομική, οικογενειακή, συλλογική, σ’ ένα κόσμο όπου συνυπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες και δυνατότητες αλλά και τεράστιες ανισότητες που αυξάνονται. «Το 2018 είναι μια σημαντική, σημαδιακή χρονιά για τη χώρα μας, καθώς ελπίζουμε βάσιμα και ρεαλιστικά ότι θα βγούμε από την κρίση που για πολλά χρόνια, επτά-οκτώ χρόνια, επέφερε πολύ μεγάλες αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των Ελλήνων. Είμαστε σε μία φάση κατά την οποία όλοι σκεφτόμαστε και πρέπει συλλογικά να σκεφτούμε και όλες οι εστίες δημιουργίας μέσα στον ελληνικό λαό να σκεφτούν, να συσκεφθούν, να συμμετάσχουν για το μετά, δηλαδή για ένα παραγωγικό μοντέλο της χώρας εντελώς διαφορετικό, που θα είναι η άρνηση όσων οδήγησαν στη χρεοκοπία τη χώρα μας και στη μεγάλη επώδυνη κρίση την κοινωνία μας» τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Βούτσης.

Τις δυσκολίες αλλά και τις προοπτικές για τη χώρα μας που φέρνει το νέο έτος επισημαίνουν οι αρχηγοί όλων των κομμάτων.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Για τους περισσότερους Έλληνες το 2017 ήταν ένας δύσκολος χρόνος. Χρονιά γεμάτη χαμένες ευκαιρίες για τη χώρα μας. Θα μπορούσαν να γίνουν πολλά αλλά δυστυχώς έγιναν ελάχιστα», σημειώνει στο μήνυμά του για την Πρωτοχρονιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Τις άγιες αυτές ημέρες η σκέψη μου είναι σε εκείνους που περνάνε δύσκολα. Ξέρω τι αντιμετωπίζουν. Ξέρω ότι για πολλούς η καθημερινότητα είναι πραγματικός αγώνας επιβίωσης. Η σκέψη μου είναι επίσης σε αυτούς που τα τελευταία χρόνια ξενιτεύτηκαν για να βρουν δουλειά και που δεν μπορούν δυστυχώς αυτές τις ημέρες να είναι κοντά στους δικούς τους», συνεχίζει και για τη νέα χρονιά ο πρόεδρος της ΝΔ προσθέτει: «Κάθε Πρωτοχρονιά όμως γεννά από μόνη της και μια ελπίδα. Γίνεται αφορμή να ξαναθέσουμε τους στόχους μας, ατομικούς και συλλογικούς. Το πιστεύω βαθιά. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα και το 2018 μπορεί να γίνει αφετηρία να πάρει ξανά μπροστά η χώρα. Να γυρίσουμε σελίδα. Η Ελλάδα να ξαναμπεί σε τροχιά διατηρήσιμης ανάπτυξης. Οι πολίτες να μην πνίγονται στους φόρους, να νιώθουν ασφάλεια και αν μην αισθάνονται ανυπεράσπιστοι απέναντι σε κάθε απειλή, να υπάρχουν δουλειές και ευκαιρίες για όλους. Η ζωή των Ελλήνων να γίνει καλύτερη. Όλα αυτά πιστεύω βαθιά ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε ενωμένοι και με πίστη στις δυνατότητές μας. Μπορούμε να ξανακάνουμε την Ελλάδα όπως την θέλουμε και όπως μας αξίζει. Εύχομαι από την καρδιά μου να είστε όλοι καλά με τις οικογένειές σας και το 2018 να φέρει περισσότερες χαρές σε εσάς και τους δικούς σας. Καλή χρονιά σε όλους», καταλήγει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Φώφη Γεννηματά: Χρονιά ειρηνική και δημιουργική, ευχήθηκε να είναι το 2018 η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά η οποία στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της είπε ακόμη: «Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε. Όλοι μαζί, όλο και περισσότεροι μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή και την πραγματική ελπίδα. Εύχομαι προσωπικά στον καθένα, υγεία, χαρά και προκοπή. Χρόνια πολλά».

ΚΚΕ: «Το 2018 μπορεί να αποτελέσει μια χρονιά ανασύνταξης κι αντεπίθεσης του εργατικού- λαϊκού κινήματος, ισχυροποίησης του ΚΚΕ. Το 2018, το Κόμμα μας συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και δράσης, 100 χρόνια αγώνων και θυσιών, για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης, όλου του λαού από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης» υπογραμμίζει η ΚΕ του ΚΚΕ σε μήνυμά της για το 2018 με το οποίο, εύχεται «καλή κι αγωνιστική χρονιά στους εργατοϋπαλλήλους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, τους πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν μόνιμα ή παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας».

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εύχονται το 2018 να διατηρηθεί η εθνική ομοψυχία και ενότητα του ελληνικού λαού προκειμένου να ευοδωθούν οι σκληροί αγώνες που έδωσε και οι θυσίες στις οποίες υποβλήθηκε για την επιτυχή έξοδο από το καθεστώς των μνημονίων τον προσεχή Αύγουστο. «Εκτιμούμε ότι το 2018 θα είναι έτος-ορόσημο, που οι πολίτες θα μπορούν βάσιμα να ατενίσουν το μέλλον τους με αισιοδοξία, σιγουριά και ελπίδα. Το δικαιούνται και το αξίζουν πραγματικά οι Ελληνίδες και οι Έλληνες» τονίζεται από πλευράς των ΑΝΕΛ.

Σταύρος Θεοδωράκης: Πρέπει να συνεχίζουμε να βάζουμε στόχους, να συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλο και να παλεύουμε για το κοινό καλό, επισημαίνει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. Ο κ. Θεοδωράκης εκτιμά ότι το 2018 θα είναι μια δύσκολη χρονιά και σημειώνει ότι το σωστό δεν θα συμβεί μόνο του. Εμείς πρέπει να είμαστε το σωστό. Ή τουλάχιστον να προσπαθούμε.

Βασίλης Λεβέντης: «Το 2018 προτεραιότητα για την Ένωση Κεντρώων θα είναι να εμποδιστεί η κυβέρνηση, ώστε να μην κοπούν μισθοί και συντάξεις» τονίζει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του για την Πρωτοχρονιά ο Βασίλης Λεβέντης. Αναφέρει ακόμη ότι το κόμμα του «θα δώσει μάχη για να μην δώσουμε το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια» και υπογραμμίζει ότι το 2018 θα αναδειχθεί ο ρόλος της Ορθοδοξίας, προσθέτοντας πως το 2017 «πολλοί και πολλά κόμματα απαξίωσαν την Εκκλησία και την ορθόδοξη πίστη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ