Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γ. Καμίνης: «Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη θα ανατρέψει όλο το πολιτικό σύστημα»

Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

Το σημερινό αδιέξοδο στο κομματικό σύστημα οφείλεται στο ότι «λείπει η μεγάλη ραχοκοκαλιά του πολιτικού συστήματος, η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, που ήταν η πιο γόνιμη μήτρα των μεταρρυθμίσεων στη χώρα» επισήμανε, μιλώντας στον ρ/σ Real, ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς Γιώργος Καμίνης.

Σημείωσε μάλιστα ότι η δημοκρατική παράταξη ήταν αυτή που πλήρωσε τη φθορά όλου του πολιτικού συστήματος και «πάνω σε αυτό το κύμα καβάλησε και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Για τη δυναμική του εγχειρήματος, ο κ. Καμίνης επισήμανε τις αντιδράσεις των μεγάλων πολιτικών κομμάτων και ειδικότερα του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι μία αντίδραση, κατά τη γνώμη μου, πανικόβλητη. Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται, γιατί βλέπει να σχηματίζεται αυτό το οποίο φοβούνται όλοι. Αυτή η μεγάλη παράταξη, από τη στιγμή που θα προκύψει, θα ανατρέψει όλο το πολιτικό σύστημα» υποστήριξε. Σημείωσε ακόμη ότι κανείς δεν είναι σε θέση να ξέρει πώς θα είναι οι πολιτικοί σχηματισμοί σε έναν ή ενάμιση χρόνο, καθώς «αυτό που πάει να δημιουργηθεί, φέρνει αλλαγές παντού».

Όσον αφορά τη δική του υποψηφιότητα για την ηγεσία του νέου φορέα, ο δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε την πεποίθηση ότι μπορεί να ενώσει και να κάνει και πάλι μεγάλη την παράταξη. Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε, η απάντηση στα αδιέξοδα του σημερινού πολιτικού συστήματος είναι μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη και η προοπτική είναι «να πάμε σε έναν ενιαίο φορέα, που θα έχει τάσεις όπως έχουν όλα τα κόμματα. Πάμε σε κάτι μεγάλο, γιατί αυτό ταιριάζει στη δημοκρατική παράταξη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ