Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Παρέμβαση Αμανατίδη για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών ζήτησε από υψηλόβαθμο στελέχους της UNESCO την υπεράσπιση και προστασία ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς όπως είναι η Αγία Σοφία

Το ζήτημα της ανάγνωσης του Κορανίου στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης τέθηκε από τον Υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη  Αμανατίδη σε υψηλόβαθμο στέλεχος του Οργανισμού.

 Απευθυνόμενος στην κ. Holst, ο Υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε: «Δράττομαι της ευκαιρίας από τη σημερινή παρουσία της κας Kerstin Holst, υψηλόβαθμου στελέχους της UNESCO στην Αθήνα να θέσω υπόψη της το ζήτημα, που έχει ανακύψει τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία» και συνέχισε λέγοντας ότι «προσβλέπουμε στις ενέργειες της UNESCO, ως προς την υπεράσπιση και προστασία ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως είναι ο ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη».

Υπενθυμίζεται ότι η κα Holst έχει οριστεί ως εμπειρογνώμονας, που θα λειτουργεί ως σημείο επαφής ανάμεσα στο Διεθνή Οργανισμό και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNESCO, ώστε να προσφέρει την εμπειρογνωμοσύνη και να παράσχει τεχνική βοήθεια για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

 Στην κατεύθυνση αυτή, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, στο Υπουργείο Εξωτερικών συνάντηση εργασίας μεταξύ των μελών της Επιτροπής Μετανάστευσης της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO και της κας Holst, ώστε να γίνει διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ