Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ο πιο έξυπνος σκύλος

Ο Μάγειρας σατιρίζει...

Πανικόβλητοι οι δημόσιοι υπάλληλοι της χώρας παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις στα μισθολογικά τους, καθώς στις προθέσεις της τρόικα και της κυβέρνησης περιλαμβάνεται το νέο ψαλίδισμα των μηνιαίων αποδοχών τους, καθώς και των επιδομάτων τους. Αρκετοί εκπρόσωποι των δημοσίων υπαλλήλων απέστειλαν επιστολές διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό, εκφράζοντας τα παράπονά τους για την απώλεια πολλών από τα βασικά εργασιακά δικαιώματα που είχαν κατακτήσει στο παρελθόν. Όμως αυτό που εντυπωσίασε τον πρωθυπουργό ήταν ένα DVD που παρέλαβε ταχυδρομικά από έναν συνδικαλιστή δημόσιο υπάλληλο, τον κο Θεόφιλο Χασομέρη. Στο DVD υπήρχε καταγραμμένη η βράβευση του κου Χασομέρη ως ιδιοκτήτη του πιο έξυπνου σκύλου στην Ελλάδα.

 

Ο διαγωνισμός περιλάμβανε διάφορους εκπροσώπους επαγγελμάτων οι οποίοι συνοδεύονταν από τα σκυλιά τους και προσπαθούσαν να διεκδικήσουν το πολυπόθητο βραβείο. Στην τελική φάση του διαγωνισμού κατάφεραν να φτάσουν ένας μηχανικός, ένας λογιστής, ένας χημικός, ένας προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών και ένας δημόσιος υπάλληλος, ο κος Θεόφιλος.

Πρώτος στη σειρά ήταν ο μηχανικός και ο σκύλος του, ο Σχεδιαστής. Ο μηχανικός χτύπησε τα χέρια του και ο σκύλος  ανέβηκε με μιας πάνω σε ένα γραφείο, έβγαλε χαρτί και μολύβι και άρχισε ζωγραφίζει έναν κύκλο, ένα τετράγωνο και ένα τρίγωνο.

Όλοι είπαν ότι ήταν απίστευτο και ότι μάλλον ο Σχεδιαστής θα έπαιρνε το πρώτο βραβείο.

Δεύτερος ήταν ο λογιστής και ο σκύλος του, ο Φιπηάς. Μόλις ο λογιστής χτύπησε τα χέρια του, ο Φιπηάς  μπήκε μέσα σε ένα δωμάτιο και επέστρεψε με μια ντουζίνα κουλουράκια. Αδειασε το μπολ πάνω στο τραπέζι και στη συνέχεια μοίρασε τα κουλουράκια σε τέσσερα ίσια μέρη. Από κάθε τριάδα αφαίρεσε μισό κουλουράκι και έβαλε τα κομμένα κομμάτια πίσω στο μπολ. Όταν οι κριτές ρώτησαν τον ιδιοκτήτη γιατί ο σκύλος το έκανε αυτό, τους απάντησε ότι υπολόγισε τις κρατήσεις από το ΦΠΑ. Ολοι είπαν ότι δεν είχαν ξαναδεί παρόμοια σκυλίσια ευφυΐα.

Όμως ήρθε η σειρά του τρίτου εξεταζόμενου, του χημικού. Ο σκύλος του λεγόταν Μολότοφ και μόλις το αφεντικό του έδωσε το σύνθημα, εκείνος μπήκε μέσα στην κουζίνα, άνοιξε το ψυγείο, έβγαλε ένα μπουκάλι άσπρο γάλα και γέμισε με αυτό ένα ποτήρι, μέχρι επάνω. Μετά, πήρε ένα σακουλάκι με κακό, άδειασε δυο κουταλιές μέσα στο ποτήρι και το ανακάτεψε τόσο καλά που έφτιαξε ένα τέλειο ρόφημα, γάλα με κακάο. Το χειροκρότημα των κριτικών έπεσε σύννεφο και όλοι είπαν ότι πολύ δύσκολα ο Μολότοφ θα έχανε το πρώτο βραβείο.

Όμως ο προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών χαμογελούσε με νόημα. Χτύπησε τα χέρια του και ο δικός του σκύλος, ο Λάπτοπ, ανέβηκε στο γραφείο, άνοιξε το κομπιούτερ, εγκατέστησε το πρόγραμμα καθαρισμού των ιών, έκανε αναβάθμιση λογισμικού, κατέβασε από το Ιντερνέτ δύο ταινίες και έπαιξε on line τάβλι με άλλο χρήστη. Οι κριτικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους και άρχισαν να ετοιμάζουν το πρώτο βραβείο.

«Περιμένετε λίγο, κύριοι. Είμαστε κι εμείς εδώ». Ο κύριος Θεόφιλος, δημόσιος υπάλληλος και ο σκύλος του, ο Αραχτός. Με το χτύπημα των χεριών του κου Θεόφιλου, ο Αραχτός αρχικά ανέβηκε στο τραπέζι και έφαγε όλα τα κουλουράκια. Μετά πήγε μέσα στην κουζίνα και ήπιε όλο το γάλα με το κακάο. Στη συνέχεια ανέβηκε στο γραφείο και έσβησε όλα τα αρχεία από τον υπολογιστή. Ακολούθως άρχισε να παραπονιέται ότι πονούσαν τα μάτια του. Χωρίς χρονοτριβή, πήρε ένα έγγραφο αναφοράς για επικίνδυνες συνθήκες εργασίας και το συμπλήρωσε. Το κατέθεσε με σκοπό να λάβει αποζημίωση και εξασφάλισε αναρρωτική άδεια για έξι μήνες μετ’ αποδοχών.

 

Φυσικά ήταν αυτός που σάρωσε και τα βραβεία…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη για 4 ώρες - Ξαφνική στάση εργασίας
Ποιες ώρες θα είναι χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ σήμερα η Θεσσαλονίκη - Γιατί κάνουν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι, τι απαντά η διοίκηση του Οργανισμού
Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη για 4 ώρες - Ξαφνική στάση εργασίας
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί