Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Είναι αλήθεια, το σκέφτηκε ο Γιωργάκης!

Ο Μάγειρας σατιρίζει...

Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον για τη σπουδαία ανακάλυψη των Αμερικανών γενετιστών, σύμφωνα με την οποία υπάρχει πιθανότητα να μπορέσουν στο μέλλον οι επιστήμονες να πετύχουν την ανάστροφη διαδικασία των γηρατειών, με άλλα λόγια την επαναφορά του ανθρώπου στη νεότητα. Ο γενετιστής, Τζακ Φουμάρα, εξήγησε ότι τα πρώτα πειράματα έγιναν ήδη σε πειραματόζωα. «Πήραμε μια μικρή δόση από το φάρμακο που ετοιμάσαμε και το εισάγαμε μέσα στο κέλυφος ενός γερασμένου σαλιγκαριού, το οποίο λόγω ηλικίας δεν μπορούσε καν να προχωρήσει. Σκεφτείτε ότι για να πάει από το ένα πόδι της μιας καρέκλας στο άλλο, μεσολαβούν δύο Ολυμπιακοί Αγώνες. Αμέσως μετά την έγχυση του φαρμάκου, παρακολουθούσαμε με προσοχή τις αντιδράσεις του σαλιγκαριού. Ξαφνικά, άρχισε κάπως να ζωηρεύει. Η βελτίωση στην κίνηση ήταν εμφανής. Με την πάροδο των ωρών, η ταχύτητά του όλο και αυξανόταν. Η έγχυση έγινε πριν από δεκαπέντε ημέρες. Πριν λίγο, ένας συνεργάτης μου τηλεφώνησε από το πειραματικό κέντρο και μου είπε ότι το σαλιγκάρι ξεπέρασε στο τρέξιμο ένα σκύλο. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα και ελπίζουμε ότι σύντομα θα δοκιμάσουμε το φάρμακο και σε ανθρώπους».

 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανάμεσα σε εκείνους που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την ανακάλυψη των Αμερικανών γενετιστών ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Μάλιστα, χρησιμοποιώντας τις διασυνδέσεις του στις ΗΠΑ, κατάφερε να εντοπίσει τον επικεφαλής του ερευνητικού προγράμματος, Μπομπ Μάπεσον. Αφού του έδωσε συγχαρητήρια για την πρόοδο των ερευνών, πρότεινε στο σημερινό πρωθυπουργό να δεσμευτούν για λογαριασμό της χώρας μας τα πρώτα 500 χιλιάδες σκευάσματα από το νέο φάρμακο, όταν αυτό επιτραπεί να χρησιμοποιηθεί σε ανθρώπους. Το σχέδιο του Γιωργάκη λέει πως το ελληνικό κράτος θα πρέπει να χορηγήσει μέσω των ασφαλιστικών ταμείων, εντελώς δωρεάν, το παραπάνω φάρμακο, σε πολίτες που έχουν ξεπεράσει το 70ο έτος της ηλικίας τους.

 

Με βάση και τους υπολογισμούς του οικονομικού επιτελείου, το κέρδος θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τη δαπάνη που θα απαιτηθεί. Το σκεπτικό του πρώην πρωθυπουργού είναι απλό και εξαιρετικά ευφυές: Χρησιμοποιώντας το φάρμακο αυτό, η κυβέρνηση θα δώσει την ευκαιρία σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της Ελλάδας να επιστρέψουν στα νεανικά τους χρόνια. Κατά συνέπεια, θα ενταχθούν στην παραγωγική εργασία, θα γίνουν μέλη του εργατικού δυναμικού της χώρας. Το κράτος θα απαλλαχθεί από εκατοντάδες χιλιάδες συντάξεις και θα εξοικονομεί τεράστια ποσά κάθε χρόνο. Επιπλέον, το νέο, πολυάριθμο εργατικό δυναμικό θα ασφαλίζεται και θα καταβάλλει εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία θα ξανανιώσουν, αφού δε θα ξοδεύουν χρήματα για συντάξεις. Η Ελλάδα θα λύσει με μιας το δημογραφικό, συνταξιοδοτικό, ασφαλιστικό και τελικά οικονομικό της πρόβλημα.

 

Μα τι σκέφτηκε ο άνθρωπος… Σήκω Ανδρέα να τον δεις!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ