Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ισον με πέντε εικοσάρες...

Ισον με πέντε εικοσάρες...

Τι είναι τούτο ρε παιδιά; Ολα πλέον έχουν ξεφτιλιστεί. Ολα! Ακόμη και οι βιασμοί. Δηλαδή, χάνεις τα λογικά σου. Παραλογίζεσαι... Σου στρίβει η βίδα κανονικά. Λες, τέρμα, δεν αντέχω άλλο, κάνε στάση να κατέβω.

 

Μπούκαραν στο σπίτι αιωνόβιας και τη βίασαν. Μάλιστα, όπως το ακούτε. Στην Αμερική το περιστατικό. Αυτό το γράφω απλά για τη στατιστική του πράγματος. Το περιεχόμενο του συμβάντος είναι τελείως τρελό.

 

Μπήκαν στο σπίτι μιας γυναίκας -ή ό,τι μπορεί να θυμίζει γυναίκα στην ηλικία αυτή- εκατό ετών (!) και τη βίασαν, ρε παιδιά. Ελεος δηλαδή!

 

Κάθε βιασμός ισοδυναμεί με αποτρόπαιη πράξη. Αλλά εδώ τερματίζει η λογική. Μιλάμε για το προστάδιο της νεκροφιλίας. Ρε, εκατό ετών υπέργηρη. Το καταλαβαίνετε; Το συνειδητοποιείτε; Πόσο ανώμαλοι πρέπει να είναι; Πόσο στερημένοι; Πόσο πεταμένοι; Πόσο καταπιεσμένοι;

 

Τώρα που το σκέφτομαι, τα περιστατικά με βιασμούς ηλικιωμένων γυναικών αυξάνονται τον τελευταίο καιρό και μάλιστα σε εκτενή κλίμακα. Ανευ γεωγραφικών περιορισμών. Αρχίζω να υποψιάζομαι ότι οι βιαστές συναγωνίζονται ποιος θα σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ βιασμού υπερήλικης. Αν ισχύει αυτό, τότε οι δράστες του παραπάνω περιστατικού πρέπει να είναι οι νέοι παγκόσμιοι ρέκορντμαν... Ακου ρε εκατό χρονών...

 

Χαρακτηριστικό δείγμα του πόσο έχει κατρακυλήσει ηθικά ο πολιτισμός μας. Συμβάντα αδιανόητα για προηγούμενες εποχές. Τότε που ο σεβασμός απέναντι στους ηλικιωμένους θεωρούταν αυτονόητη παράμετρος της κοινωνικής συμπεριφοράς των νεότερων.

 

Αργότερα, οι γέροι και οι γριές άρχισαν να παραπονιούνται ότι δεν τους παραχωρούν θέση στο λεωφορείο. Τώρα παραπονιούνται ότι κακοποιούνται σεξουαλικά. Απίστευτο, ε;

 

Πέρα από το δραματικό περίγραμμα του ρεπορτάζ, υπάρχει και η φαιδρή του όψη. Η αιωνόβια γιαγιάκα πήγε, λέει, στο γείτονά της και διηγήθηκε το συμβάν. Οτι κάποιοι μπούκαραν στο σπίτι της και της έκαναν ό,τι της έκαναν.

 

Δε φαντάζομαι να κοκορευόταν γι’ αυτό. Δε φαντάζομαι να την είδε αλλιώς τη φάση. Οτι εξακολουθεί να έχει πέραση σ' αυτή την ηλικία. Ε, αυτό θα ήταν το αποκορύφωμα στην όλη τρέλα. Να μαζεύονται για καφέ ή για τσάι οι γριές και αντί να συζητούν για τους γιατρούς, τα νοσοκομεία και ποια πέθανε πρόσφατα, να λένε για τις σεξουαλικές τους εμπειρίες. Και να παινεύονται. “Μμμ... τι νομίζατε; Περνάει η μπογιά μου ακόμα”.

 

Θα 'χει πλάκα η κατοστάρα η γιαγιά να ψάχνει εναγωνίως να βρει τους δράστες. Οχι για να τους παραδώσει στην αστυνομία, αλλά για καμιά... επαναληψούλα.

 

Πού να ζούσε και η Ρίτα Σακελλαρίου;  Θα άλλαζε τους στίχους... Αντί για... “οι σαραντάρες ίσον με δύο εικοσάρες”, θα το 'λεγε ως εξής: “Οι κατοστάρες ίσον με πέντε εικοσάρες”.

 

Τι στο καλό; Προπαίδεια δεν ξέρουμε;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ