Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πρόστιμο για όσους οδηγούν... με σαγιονάρες!

Έρχεται το πρόστιμο της... σαγιονάρας!

Δεν είναι λίγοι οι οδηγοί το καλοκαίρι, και δη κατά τη διάρκεια των διακοπών του, που στις σύντομες μετακινήσεις τους ή στις βόλτες προς την παραλία οδηγούν με σαγιονάρα.

Φαίνεται, όμως, ότι μπορεί να το μετανιώσουν πικρά καθώς – σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 – η αστυνομία πιθανόν να τους κόψει κλήση για πρόστιμο 50 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για έναν μήνα!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ΚΟΚ, «ο οδηγός οφείλει κατά την οδήγηση να είναι σε θέση να ελέγχει το όχημά του. Να έχει πλήρη ελευθερία των κινήσεών του, για να ενεργεί ελεύθερα στους αναγκαίους χειρισμούς».

Τι σχολιάζουν πηγές από την αστυνομία

Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο υπόδημα μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο για τον οδηγό, ειδικά αν χρειαστεί αν κάνει απότομες ή ξαφνικές κινήσεις.

Ωστόσο, πηγές από την αστυνομία, με τις οποίες επικοινώνησε το κανάλι "star" μετά το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, αν και επεσήμαναν ότι σαφώς και μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους η οδήγηση με σαγιονάρες, δεν έχει μέχρι σήμερα επιβληθεί πρόστιμο για οδήγηση με σαγιονάρες.

Σε κάθε περίπτωση, για λόγους ασφαλείας (πρώτα και κύρια) αλλά και για να μην βρεθείτε ενώπιον εκπλήξεων, προτιμότερο είναι να αποφεύγετε την οδήγηση με ακατάλληλα υποδήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

georganti
Μαριάννα Γεωργαντή: Συγκινήθηκε με την έκπληξη για τα γενέθλιά της (VIDEO)
Ο πατέρας της Μαριάννας Γεωργαντή, Μιχάλης, της έστειλε ένα ηχητικό μήνυμα, το οποίο ακούστηκε στον «αέρα», με την ίδια να ξεσπά σε λυγμούς
Μαριάννα Γεωργαντή: Συγκινήθηκε με την έκπληξη για τα γενέθλιά της (VIDEO)