Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νέοι τρώνε κάψουλες πλυντηρίου γιατί -μάλλον- το να είσαι χαζός είναι κουλ

Η νέα μόδα των Social Media

Μορφή... πανδημίας έχει αρχίσει να παίρνει στα Social Media η νέα πρόκληση ανάμεσα σε χρήστες του διαδικτύου. Δεν είναι κάτι καινούριο οι «προκλήσεις» σε Facebook, Twitter και Youtube ανά καιρούς όπως το «Ice Bucket Challenge», το «Lemmon Challenge» κ.α. Αυτή τη φορά η βλακεία φαίνεται πως έχει ξεπεράσει κάθε όριο, αφού η νέα πρόκληση που ονομάζεται «Tide Pot Challenge» καλεί τους απανταχού χαζούς του κόσμου να... φάνε μικρές κάψουλες που προορίζονται για το πλυντήριο και περιέχουν χλωρίνη, απορρυπαντικό και άλλα τέτοια που καλό θα ήταν να... μείνουν μακριά από το ανθρώπινο στόμα.

Είναι κάτι πέρα για πέρα αληθινό, χρήστες βιντεοσκοπούν τους εαυτούς τους να τρώνε τις κάψουλες, καθώς ότι δυσάρεστο ακολουθεί μετά.

Ένα παιχνίδι που στοιχίζει ζωές

Το ζήτημα δεν θα ήταν τόσο σοβαρό αν δεν ήδη σημειωθεί δέκα θάνατοι που συνδέονται με αυτό, ενώ το περιστατικό έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που ανάγκασε την εταιρία να πάρει θέση και να παρακαλέσει τους ανθρώπους να μην το τρώνε!

Ενώ και το αμερικανικό κέντρο δηλητηριάσεων εξέδωσε ανακοίνωση, αφού τις πρώτες μέρες του 2018 έλαβε 38 κλήσεις για δηλητηρίαση ανθρώπων από τις συγκεκριμένες κάψουλες με τις μισές από αυτές να είναι εκ προθέσεως.

Έτσι αφού, ξεκάθαρα, κάποιοι νέοι δεν είναι ικανοί να προστατέψουν μόνοι τους τον εαυτό τους, το Facebook, αλλά και το Youtube προχώρησαν στην ανακοίνωση ότι θα διαγράφουν τα βίντεο που δείχνουν νέους να τρώνε τις κάψουλες αυτές, ενώ και όσοι χρήστες προσπαθούν να το δημοσιεύσουν θα τιμωρούνται για παράβαση της πολιτικής τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόστιμα 1,48 εκατ. ευρώ σε πασίγνωστα καταστήματα – Ποια είναι, ποια η παράβαση
Βρέθηκαν μετά από ελέγχους στην αγορά - «Αδιαπραγμάτευτη η τήρηση της νομιμότητας απ’ όλους» είπε ο Κώστας Σκρέκας
Πρόστιμα 1,48 εκατ. ευρώ σε πασίγνωστα καταστήματα – Ποια είναι, ποια η παράβαση
Χριστίνα Μπόμπα: Χωρίς μαγιό σε παραλία – Η απάντηση σε αρνητικά σχόλια (ΦΩΤΟ)
«Μήπως να απενοχοποιήσουμε λίγο το γυμνό και τις σεμνοτυφίες και να ασχολούμασταν περισσότερο με τα ταμπού και τις προκαταλήψεις;»
Χριστίνα Μπόμπα: Χωρίς μαγιό σε παραλία – Η απάντηση σε αρνητικά σχόλια (ΦΩΤΟ)