Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβρη

Η πόλη επιστρέφει στους ρυθμούς της με πάταγο

Του Γιώργου Παπαδημητρίου

Δεύτερη ημέρα του Σεπτέμβρη, λοιπόν, και έρχεται σιγά σιγά η ώρα να επιστρέψει η πόλη στους ρυθμούς της. Οφείλουμε δε να ομολογήσουμε πως αυτή η επιστροφή συνήθως γίνεται με άγριο τρόπο, καθώς η μετάβαση από την ερημιά και τη νηνεμία του Αυγούστου στην κίνηση, τον παλμό και τη βοή του Σεπτεμβρίου, συνιστά πάντοτε ένα σοκ, απ’ όποια πλευρά κι αν το δει κανείς.

Από τους δρόμους που θύμιζαν Φαρ Ουέστ πριν από μονομαχία δύο πιστολέρο, τις ατελείωτες διαθέσιμες θέσεις πάρκινγκ και τις συναυλίες που έστηναν τζιτζίκια και τριζόνια,  ετοιμαστείτε, αγαπητοί μας συμπολίτες, να επανεγκλιματιστείτε σε μία πόλη που ζει σε έντονους ρυθμούς. Ο Σεπτέμβριος στη Θεσσαλονίκη έχει πάντοτε πολλές συγκινήσεις στη φαρέτρα του και η φετινή χρονιά φυσικά και δεν θα αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα.

Η κινητικότητα του Σεπτεμβρίου έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της, φυσικά, από τις στερνές μέρες του Αυγούστου, μέσα από το Street Mode Festival, που τείνει να εξελιχθεί σε έναν από τους πιο αγαπητούς θεσμούς της πόλης. Με έμφαση στις μουσικές συναυλίες, αλλά και με δρώμενα που αντανακλούν όλες τις εκφάνσεις της street culture, το Street Mode Festival προσελκύει χιλιάδες κόσμου, και μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο. Στις δύο πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη, μάλιστα, θα πραγματοποιηθούν και οι πλέον αναμενόμενες μουσικές εμφανίσεις, με τον Παύλο Παυλίδη, τους Planet of Zeus, τους 63 High και τον ΛΕΞ να ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα του Σαββάτου, ενώ στο πρόγραμμα της Κυριακής συναντούμε τους Locomondo, τα Μωρά στη Φωτιά και τους Nightstalker.

Παράλληλα, ήδη άνοιξε τις πύλες του και το Beer Festival, στον προαύλιο χώρο της ΔΕΘ, το οποίο συνδιοργανώνουν η δημιουργική ομάδα του SoulFood Thessaloniki (Upnloud & Black Radio Berlin), σε συνεργασία με την διεθνούς φήμης The Hoppy Pub. Η είσοδος για τους επισκέπτες, που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκατοντάδες είδη μπύρας, εξωτικές κουζίνες, καθώς και να παρακολουθήσουν workshops μαγειρικής & cocktailing με βάση τη μπύρα, είναι δωρεάν, ενώ το ωράριο λειτουργίας, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, εκτείνεται από τις 12.00 μέχρι τις 00.00.

Πέρα από όλα τα παραπάνω, η Μονή Λαζαριστών θα προσφέρει στο φιλοθεάμον κοινό της πόλης μια μεγάλη γκάμα από μουσικές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, ενώ από την πλευρά μας θα σας ωθήσουμε να μην χάσετε με τίποτα το τριήμερο των κινηματογραφικών προβολών (13-15 Σεπτεμβρίου), όπου θα προβληθούν οι ταινίες με τις οποίες ξεκίνησαν την καριέρα τους διάφορα κολοσσιαία σκηνοθετικά ονόματα του παγκόσμιου κινηματογραφικού στερεώματος. Τέλος, δεν πρέπει να λησμονούμε πως ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας κατά τον οποίο λειτουργούν συγχρόνως τόσο οι θερινοί όσοι και οι χειμερινοί κινηματογράφοι της πόλης, προσφέροντας στο σινεφίλ κοινό της Θεσσαλονίκης μια πλειάδα όμορφων κινηματογραφικών επιλογών.

Ο κατάλογος των δρώμενων και των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην πόλη μας τον Σεπτέμβρη είναι πραγματικά μακροσκελέστατος και είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορέσουμε να αναφέρουμε τα πάντα χωρίς να αφήσουμε κάτι απ’ έξω. Σίγουρα, πάντως, από την απαρίθμησή μας δεν θα μπορούσε να λείπει το Reworks Festival, που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 ώς τις 23 Σεπτεμβρίου, συγκεντρώνοντας για μια ακόμη φορά πολλά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ηλεκτρονικής σκηνής. Παράλληλα, μια ακριβώς εβδομάδα πριν από την έναρξη του Reworks, το Θέατρο Δάσους θα φιλοξενήσει ένα αληθινά σπουδαίο μουσικό, σε μια συναυλία που αναμένεται να αφήσει το στίγμα της ανεξίτηλο για πολύ καιρό. Ο αειθαλής Bryan Ferry, με λαμπρή σταδιοδρομία τόσο ως frontman των Roxy Music όσο και ως σόλο καριέρα, είναι βέβαιο ότι θα μας μαγέψει, σε μια πανέμορφη φθινοπωρινή βραδιά, στις 13 του Σεπτέμβρη...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

eurojackpot
Eurojackpot: Αυτό είναι το νέο παιχνίδι που κάνει τα όνειρα... πραγματικότητα

Ήρθε και στην χώρα μας για να κάνει τα όνειρα μας πραγματικότητα! Το Eurojackpot με τα τεράστια έπαθλα ξεκίνησε και στην Ελλάδα,...

Eurojackpot: Αυτό είναι το νέο παιχνίδι που κάνει τα όνειρα... πραγματικότητα