Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Το «τσαρικό» γεύμα του Πούτιν στον Παυλόπουλο – Τι είχε το μενού στο Κρεμλίνο

Λουκούλλειο γεύμα προσέφερε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον Προκοπή Παυλόπουλο

Λουκούλλειο γεύμα με ρωσικές σπεσιαλιτέ προσέφερε, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον Προκοπή Παυλόπουλο, στο Κρεμλίνο.

Το μενού, όπως το περιγράφει ο «Βηματοδότης»: Τι φαγητά νομίζετε ότι προσφέρει ο πρόεδρος Πούτιν στους επίσημους καλεσμένους του; Μου λένε ότι το μενού είναι το ίδιο για όλους τους ξένους ηγέτες που επισκέπτονται το Κρεμλίνο. Ας δούμε τι περιελάμβανε το γεύμα που παρέθεσε ο ρώσος πρόεδρος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο: χτένι με σάλτσα από αστακό, εν συνεχεία ραβιόλια στουργιόνι (με οξύρρυγχο Σιβηρίας, από τα αβγά του οποίου προέρχεται το μαύρο χαβιάρι), ακολούθησε σούπα σολιάνκα (πικάντικη σούπα από μοσχάρι) και αμέσως μετά σορμπέ μανταρίνι. Κυρίως πιάτα: είτε φιλέτο βασιλικού κυπρίνου, είτε χοιρινό στηθάρι (στήθος).

Επιδόρπιο ο ρώσος πρόεδρος προσέφερε στον δικό μας Πρόεδρο αχλάδι κατσαρόλας. Τα κρασιά ήταν από ρωσικά σταφύλια, του 2003 και του 2012. Το γεύμα, μου λένε, ήταν... τσαρικό!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ
Ερώτηση της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και υποβολή προτάσεων για την αποκατάσταση των...
Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ