Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

NY Times για Θεσσαλονίκη: Η πρώτη πόλη της Ελλάδας για φαγητό!

Η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης αποκτά ένα ακόμη «αστέρι» με την προβολή της στους New York Times

Η κορυφαία αμερικανική εφημερίδα New York Times στο ταξιδιωτικό της αφιέρωμα για το 2016 προτείνει στους αναγνώστες της 52 πόλεις που πρέπει να επισκεφθούν. Μία από αυτές είναι και η Θεσσαλονίκη, με τη γαστρονομία της πόλης να παίρνει ένα ακόμη «αστέρι», καθώς όπως αναφέρουν οι Times «η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας είναι πρώτη στο φαγητό».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η γαστρονομία της πόλης αποκτά διεθνή προβολή. Πριν από κάποιους μήνες, ήταν η βρετανική Guardian αυτή που αποκαλούσε την πόλη μας «γαστρονομική πρωτεύουσα της Ελλάδας» (δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το αφιέρωμα της Guardian). 

Στο κείμενο τους οι Times αναφέρονται στους «νέους επαγγελματίες της πόλης, οι όποιοι έχουν αντιμετωπίσει την υψηλή ανεργία με ένα «ασυνήθιστο τρόπο: Άνοιξαν εστιατόρια που ανανεώνουν με μία μοντέρνα αισθητική τις παραδοσιακές ελληνικές, σλάβικες και οθωμανικές γεύσεις».

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο νούμερο 47, με κοντινότερο γαστρονομικό αντίπαλο το Τσεσμέ της γειτονικής Τουρκίας που βρίσκεται στο νούμερο 14. Η διάσημη εφημερίδα ξεχωρίζει τα εστιατόρια Σέμπρικο, Roots και Estrella (δείτε ΕΔΩ το αφιέρωμα των Times). Όπως αναφέρει, η Θεσσαλονίκη «ενθαρρύνεται» από έναν ζωντανό φοιτητικό πληθυσμό και έναν οραματιστή δήμαρχο (σ.σ. τον Γιάννη Μπουτάρη).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»
Τι απάντησε ο ποδοσφαιριστής μετά τις διαδικτυακές επιθέσεις που δέχτηκε λόγω του χαμένου πέναλτι στον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδος από τη Γεωργία
Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»