Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ο Ζούκερμπεργκ έγινε πατέρας και δωρίζει το 99% των μετοχών του στο Facebook

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει πλέον κόρη και κάνει μία μεγάλη δωρεά για να το γιορτάσει

Η γέννηση της μικρής Μαξ, της κόρης του ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ είναι η αφορμή για μία πολύ σημαντική είδηση παγκοσμίως. Το ζευγάρι περίμενε με αγωνία την γέννηση του παιδιού τους, κάτι που το γιόρτασαν με έναν μοναδικό τρόπο: την απόφαση να δώσουν το 99% των μετοχών του Facebook αξίας πάνω από 45 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα ίδρυμα που έχουν ιδρύσει για την ενίσχυση ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Η δωρεά αυτή δεν θα γίνει άμεσα, αλλά μέσα στην πορεία του χρόνου, καθ' όλη την διάρκεια της ζωής του Ζούκερμπεργκ και της γυναίκας του. Ο ιδρυτής του Facebook υποδέχτηκε την γέννηση της κόρης του με ένα μακροσκελές post όπου αναφέρει: «Max σε αγαπούμε και αισθανόμαστε μεγάλη ευθύνη να αφήσουμε τον κόσμο έναν καλύτερο κόσμο για σένα και για όλα τα παιδιά» έγραψε σε ένα γράμμα που ανέρτησε στο Facebook ο Μαρκ και η γυναίκα του Τσάν μετά την γέννησή χθες της κόρης τους. «Σου ευχόμαστε μία ζωή γεμάτη με την ίδια αγάπη, ελπίδα και χαρά που έδωσες σε εμάς. Ανυπομονούμε να δούμε τι φέρνεις στον κόσμο» έγραψαν οι δύο γονείς στη νεογέννητη κόρη τους.

Την δωρεά θα διαχειριστεί ένας ήδη κατοχυρωμένος οργανισμός, ονόματι Chan Zuckerberg Initiative, και περιλαμβάνει πρωτοβουλίες που αφορούν στην χρηματοδότηση της έρευνας στην ιατρική, την παροχή ευκαιριών σε δοκιμαζόμενες, λιγότερο προνομιούχες περιοχές του πλανήτη και την διασφάλιση της πρόσβασης στην πληροφορία, αλλά και την εξάλειψη των ανισοτήτων. "Η κοινωνία μας είναι υποχρεωμένη να το κάνει αυτό όχι εξαιτίας της αξίας της δικαιοσύνης, ούτε λόγω φιλανθρωπίας αλλά για το μεγαλείο της ανθρώπινης προόδου", αναφέρει το ζεύγος Ζούκερμπεργκ (δείτε ΕΔΩ το γράμμα του Ζούκερμπεργκ στα αγγλικά).

Το ζευγάρι είχε ανακοινώσει για πρώτη φορά την εγκυμοσύνη τον Ιούλιο, όταν είχαν αποκαλύψει ότι η σύζυγός του είχε ήδη τρεις αποβολές πριν συλλάβει. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ