Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του 2016 – 212 τουρίστες στην πόλη

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε το πρωί το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του 2016

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε το πρωί το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του 2016. Πρόκειται για το "Aegean Odyssey", προερχόμενο από την Καβάλα και επόμενο σταθμό τον Βόλο.

Ήδη από το πρωί της Μ. Τετάρτης, και για συνολικά 9 ώρες, βρίσκονται στην πόλη οι 212 επιβάτες του -στην πλειονότητά τους από τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία και τον Καναδά- καθώς και μέρος από τα 161 μέλη του πληρώματος, οι οποίοι επισκέπτονται τα αξιοθέατα και τα καταστήματα. Το "Aegean Odyssey" είναι το πρώτο από το συνολικά 30 κρουαζιερόπλοια που αναμένεται να καταπλεύσουν στη Θεσσαλονίκη, μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο.

«Σήμερα υποδεχθήκαμε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για το 2016. Πρόκειται για το "Aegean Odyssey" το οποίο ήρθε από την Καβάλα και έχει προορισμό τον Βόλο. Συνήθως το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο κάνει κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά και στο βόρειο Αιγαίο. Επιβαίνουν σε αυτό 212 επιβάτες, στην πλειονότητά τους από τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία και τον Καναδά και 161 μέλη πληρώματος» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διευθύνων Σύμβουλος Δημήτρης Μακρής και συνέχισε: «Φέτος ξεκινούμε με αισιοδοξία τη χρονιά, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στη διακίνηση των κρουαζιερόπλοιων, κυρίως στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου λόγω προβλημάτων που συνδέονται με θέματα τρομοκρατίας. Εχουμε στόχο να αυξήσουμε τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, σε σχέση με την περσινή χρονιά. Ο ΟΛΘ έχει προετοιμαστεί και έχουμε στενή συνεργασία με τους φορείς της πόλης. Στοχεύουμε στην αύξηση της κρουαζιέρας. Θέλουμε η Θεσσαλονίκη να γίνει προορισμός κρουαζιέρας. Σε αυτή την προσπάθεια η οποία είναι συνεχής τα αποτελέσματα θα γίνουν ορατά μετά από δύο χρόνια. Στα πλάνα μας είναι να υπάρξει και ένας σύγχρονος επιβατικός σταθμός για την κρουαζιέρα. Θέλουμε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να γίνει λιμάνι έναρξης, αλλά και τελικός προορισμός κρουαζιερόπλοιων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ