Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συμφωνία για την αξιολόγηση έως τις 22/4 «βλέπει» ο Ευκλ. Τσακαλώτος

Παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή, σχετικά με την αξιολόγηση της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος

Συμφωνία για την αξιολόγηση θα υπάρξει έως τις 22 Απριλίου, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε παρέμβασή του στη Βουλή.

«Πολλοί παίκτες έχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά πολλοί παίκτες θέλουν να βρεθεί λύση και νομίζω ότι θα βρεθεί μέχρι τις 22 Απριλίου» ανέφερε.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε τις πληροφορίες που κυκλοφορούν και αφορούν αύξηση των φορολογικών βαρών. «Αυτά που βλέπω και διαβάζω είναι πολύ μακριά. Ξαφνιάζομαι σε ποιες συναντήσεις λέγονται αυτά τα πράγματα. Πάντως όχι σε αυτές που συμμετέχω εγώ» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης, επεσήμανε ότι έγινε πρόοδος στο φορολογικό και το ασφαλιστικό και ότι οι θεσμοί επιστρέφουν στις 2 Απριλίου και ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις στις 4 Απριλίου.

«Σκοπός είναι να έχουμε τελειώσει την πρώτη φάση στις 12-13 Απριλίου, όταν αρχίζει στην Ουάσινγκτον η εαρινή σύσκεψη του ΔΝΤ και στόχος να υπάρξει μία τελική συμφωνία» πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ανέφερε το ίδιο χρονοδιάγραμμα για κλείσιμο της αξιολόγησης, ενώ διευκρίνισε ότι στα ζητήματα του φορολογικού και του ασφαλιστικού «είμαστε κοντά και αναμένεται γρήγορα να υπάρξει σύγκλιση».

Παραδέχθηκε ότι στο ζήτημα των κόκκινων δανείων υπάρχει απόσταση, όμως τόνισε πως αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα συνεχίσει να υπάρχει, επισημαίνοντας ότι οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ