Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Από Έλληνες και Κύπριους το 61,12% των διανυκτερεύσεων!

Οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της πόλης δείχνουν πως ο τουρισμός μας στηρίζεται σε Ελλάδα και Κύπρο

Η στήριξη του τουρισμού της Θεσσαλονίκης προέρχεται κυρίως από το... ευρύτερο εσωτερικό. Έλληνες και Κύπριοι αποτελούν το συντριπτικό 61,12% των συνολικών διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία της πόλης.

Στα υπόλοιπα αξιοσημείωτα της είκοσι πρώτων εθνικοτήτων για τις διανυκτερεύσεις από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Ιουνίου του 2015, ξεχωρίζουν δύο πράγματα: 1) Η άνοδος των τουριστών από Ευρωπαϊκές χώρες, η οποία έρχεται να καλύψει την ραγδαία πτώση των Ρώσων τουριστών (δείτε αναλυτικά ΕΔΩ) λόγω των κυρώσεων και της πτώσης του ρουβλιού, αλλά και 2) η μεγάλη εισροή Σύρων λόγω του εμφυλίου πολέμου που μαίνεται στη χώρα τους.

Συγκεκριμένα, οι Σύριοι έχουν σημειώσει άνοδο 1359,32%, καθώς από 1.755 που είχαν διανυκτερεύσει πέρυσι, φέτος διανυκτέρευσαν 25.611.

Από εκεί και πέρα, το βραβείο της πλέον αλματώδους αύξησης παίρνουν οι Ολλανδοί με ποσοστό 37,18%, αν και συνολικά ήρθαν 9.811 (από 7.152).

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα.

ΠΗΓΗ: Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι πληρότητες αφορούν σε στοιχεία διάθεσης δωματίων σε άτομα και προέρχονται από ενδεικτικό δείγμα ξενοδοχειακών μονάδων της Θεσσαλονίκης

Διαβάστε επίσης

Τουρισμός: 19% πάνω οι αφίξεις τις πρώτες 2 εβδομάδες του Ιουλίου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ