Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έκθεση SIAL: Την 5η θέση σε αριθμό εκθετών καταλαμβάνει η Ελλάδα

Σε σχέση με τη δέκατη θέση που ήταν πέρυσι...

Στο Παρίσι όπου πραγματοποιείται η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών - SIAL 2018, βρέθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, που μαζί με τον Γάλλο ομόλογό του καθώς και με συναδέλφους από πολλά ακόμη κράτη, πραγματοποίησαν τα εγκαίνια της έκθεσης.

«Η ελληνική κυβέρνηση, επιχειρηματίες, θεσμοί όπως τα επιμελητήρια και οι Περιφέρειες, είμαστε όλοι παρόντες σε αυτή την εξαιρετική έκθεση, το επιχειρηματικό κέντρο της βιομηχανίας τροφίμων» δήλωσε ο κ. Κόκκαλης, ο οποίος εκπροσωπεί την ελληνική κυβέρνηση.

H Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών- SIAL 2018 είναι η μεγαλύτερη στον τομέα έκθεση, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την πέμπτη θέση σε αριθμό εκθετών ανάμεσα σε 110 κράτη, σε σχέση με τη δέκατη θέση που ήταν πέρυσι.

Η έκθεση χωρίζεται σε έξι βασικές κατηγορίες, τα γενικά τρόφιμα, το κρέας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα κατεψυγμένα τρόφιμα, τα γλυκά και τα προϊόντα αρτοποιίας.

«Η ελληνική συμμετοχή είναι πολύ μεγαλύτερη σε σύγκριση με την προηγούμενη φορά και δείχνει το σωστό πρόσωπο της Ελλάδας. Της Ελλάδας της δημιουργίας και της βιώσιμης ανάπτυξης» ανέφερε σχετικά ο κ. Κόκκαλης και συμπλήρωσε «συγχαίρουμε όλους τους Έλληνες επιχειρηματίες που συμμετέχουν και δηλώνουμε ότι η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στην εξωστρέφεια και στη δημιουργία της προστιθέμενης αξίας των ελληνικών προϊόντων. Συνεπώς το στοίχημα μας είναι ένα: να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη αξία στα προϊόντα τα ελληνικά τα οποία κερδίζουν συνεχώς τις αγορές. Για μια Ελλάδα της εξωστρέφειας και της δημιουργίας».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην έκθεση, ο κ. Κόκκαλης συζήτησε με Έλληνες εκθέτες τους οποίους ευχαρίστησε για τη δυναμική παρουσία τους, ενώ εκθείασε το γεγονός πως «από τις ελληνικές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αυτήν τη μεγάλη έκθεση, οι περισσότερες είναι από τη Θεσσαλία και πιο συγκεκριμένα από τη Μαγνησία και από τη Λάρισα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ