Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Επί ποδός τα συνδικάτα ενόψει ΔΕΘ

Ετοιμάζουν συλλαλητήρια στα εγκαίνια της έκθεσης  ...

Συλλαλητήρια, το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, ημέρα εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ ετοιμάζουν τα συνδικάτα. Η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στο «μεγάλο εργατικό κοινωνικό συλλαλητήριο», στις 18.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει. 

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η συνομοσπονδία: «H κυβέρνηση εθελοτυφλώντας για τις ήδη ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθωτής εργασίας, εφάρμοσε με ευλάβεια μνημόνια που υπέγραψε και ενίσχυσε με νέες δεσμεύσεις για πρόσθετα σκληρά και επώδυνα μέτρα, απειλώντας την κοινωνία με πλήρη ισοπέδωση και συλλογική αφωνία, εξουδετερώνοντας τα μέσα συλλογικής δράσης των εργαζομένων και γκρεμίζοντας ταυτόχρονα ό,τι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις τους».

 «Η ανεργία με τις ποσοτικές και ποιοτικές της διαστάσεις αλλά και σαν βασιή αιτία της «διαρροής μυαλών», η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός ως επώδυνη κατάσταση ή απειλή για το 1/3 των συμπολιτών μας, η συνεχιζόμενη υπερφορολόγηση των μονίμων υποζυγίων-μισθωτών και συναταξιούχων σε συνδυασμο με τη διατήρηση σε ισχύ της νομοθεσίας που εμπεδώνει την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, τη γενίκευση των πλειστηριασμών σε κατοικίες και σε επαγγελματική στέγη, την αποδόμηση του ασφαλιστικού συστήματος, την εκποίηση δημοσίου πλούτου, διαμορφώνουν ένα ζοφερό περιβάλλον όπου οι διογκούμενες κοινωνικές, οικονομικές και εκπαιδευτικές ανισότητες θεωρούνται “κανονικότητα”», τονίζεται ακόμη στη διακήρυξη της ΓΣΕΕ.

Σύσκεψη ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη για το συλλαλητήριο

Ξεχωριστό συλλαλητήριο με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ διοργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο, 8 Σεπτέμβρη στις 6μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους. Σήμερα, Πέμπτη, στις 19.00 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, ο Αγροτικός Σύλλογος Λαγκαδά και η ΟΓΕ, διοργανώνουν ευρεία σύσκεψη για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ:

"Από χτες 21 Αυγούστου, μέρα που η κυβέρνηση πανηγύρισε την έξοδο από τα μνημόνια, οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι εξακολουθούν να είναι εδώ. Η αυξημένη εποπτεία της τρόϊκας, οι αυτόματοι «κόφτες» δαπανών, τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, η φοροληστεία, το νέο «μεταμνημονιακό μνημόνιο»,  το δυσβάσταχτο χρέος που δημιούργησαν το μεγάλο κεφάλαιο και το αστικό κράτος και φορτώθηκε στις πλάτες του λαού μας είναι εδώ και θα πληρώνεται κανονικά έως το 2060».

Κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη από την ΠΟΕΔΗΝ

Κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει η Πανελλήνια  Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ενόψει των  εγκαινίων της 83ης Διεθνούς Έκθεσης (ΔΕΘ) από τον πρωθυπουργό στις 8 Σεπτεμβρίου.  Με συνθήματα "Αδειάζουν οι τσέπες μας και υγεία δεν έχουμε. Η κυβέρνηση παζαρεύει τα πάντα. Θα σταθούμε εμπόδιο", την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας  από τις 8 έως τις 11 το πρωί για τα σωματεία που είναι μέλη της ΠΟΕΔΗΝ στη Θεσσαλονίκη και από τις 7 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι για τα υπόλοιπα σωματεία μέλη της στην Κεντρική Μακεδονία.

Την ίδια ημέρα, στις 8 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο νοσοκομείο "Ιπποκράτειο" της  Θεσσαλονίκης και θα ακολουθήσει πορεία "σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας και ΕΚΑΒ", που θα καταλήξει στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα εγκαινίων της ΔΕΘ, η ΠΟΕΔΗΝ θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο των εργατικών συνδικάτων  και στη συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου στις 6 το απόγευμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ