14

AUG
2018

Για ανάγκη αναζήτησης πολιτικών ευθυνών κάνει λόγο σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής

Μαύρη τρύπα 89 εκατ. ευρώ βρήκαν οι ορκωτοί λογιστές στο ΚΕΕΛΠΝΟ

10 Aug 201814.50
Την ανάγκη αναζήτησης ποινικών και πολιτικών ευθυνών επισημαίνει ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά σκάνδαλα στο χώρο της υγείας, Αντώνης Μπαλωμενάκης, μετά το πόρισμα εμπειρογνωμώνων για τα οικονομικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα οποία καταδεικνύουν σημαντικές αποκλίσεις, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Μπαλωμενάκης αναφέρει, «γίνεται γνωστό ότι περιήλθε στην εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά σκάνδαλα στο χώρο της υγείας η έκθεση πραγματογνωμοσύνης "για την επιβεβαίωση στοιχείων και εντοπισμό διαφορών επί των ετήσιων οικονομικών απολογισμών, που κατέθετε το ΚΕΕΛΠΝΟ στο υπουργείο Υγείας για τις χρήσεις 2007 έως και 2014".

Και προσθέτει, «οι τρεις ορκωτοί λογιστές που είχαν οριστεί, (οι κ.κ. Δημήτριος Γιώγος, Νικόλαος Συκάς και Νικόλαος Χούντας), στην πολυσέλιδη έκθεσή τους επισημαίνουν την ύπαρξη μεγάλων αποκλίσεων ανάμεσα στα υπόλοιπα ταμειακών διαθεσίμων, που αναγράφονται στους απολογισμούς και στα υπόλοιπα των χρηματικών διαθεσίμων, όπως τα τελευταία προκύπτουν από τις ενημερώσεις των τραπεζών σχετικά με την κίνηση των λογαριασμών του ΚΕΕΛΠΝΟ. Προκειμένου για τα έτη 2008-2013 η απόκλιση αυτή σε σχέση με τα πραγματικά χρηματικά διαθέσιμα ανέρχεται σε 89.229.474 Euro».

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας σημειώνει: «Οι πραγματογνώμονες δεν εκφράζουν γνώμη για τη φύση ή τον τρόπο σχηματισμού της διαφοράς αυτής, εξ αιτίας, όπως τονίζουν, του ανεπαρκούς τρόπου κατάρτισης των απολογισμών και της έλλειψης παραστατικών στοιχείων για την επιβεβαίωση των εσόδων και εξόδων. Στην έκθεση σχολιάζεται αρνητικά ο τρόπος λογιστικής οργάνωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά την εξεταζόμενη περίοδο 2007-2014. Επισημαίνεται ότι η διαδικασία καταγραφής και παρακολούθησης των εισπράξεων και πληρωμών του ΚΕΕΛΠΝΟ, «δεν γινόταν με τρόπο που να εξασφαλίζεται η αξιοπιστία τους, η πληρότητα παρουσίασης, η ακρίβειά των, η συμφωνία με τα λογιστικά βιβλία.». Επίσης ότι λόγω του τρόπου παράθεσης «δεν είναι δυνατός ο έλεγχος των εγγραφών με τη σύγκριση των παραστατικών είσπραξης και πληρωμής κάθε μιας χρήσης».

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Μπαλωμενάκης, «τελικό συμπέρασμα των πραγματογνωμόνων είναι ότι οι ισολογισμοί 2007-2014 "δεν είναι αξιόπιστοι, ούτε έχουν συνταχθεί με ακρίβεια και πληρότητα". Τα ευρήματα των πραγματογνωμόνων επιβεβαιώνουν την εικόνα που έχει προκύψει μέχρι σήμερα από τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής ότι στο ΚΕΕΛΠΝΟ υπήρχε μέχρι το 2014 μια "μαύρη τρύπα" εκατομμυρίων στα οικονομικά του, για την οποία, εννοείται, πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες τόσο ποινικές όσο και πολιτικές», προσθέτει.

Σημειώνεται πως οι βουλευτές-μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής ενημερώθηκαν σήμερα με επιστολή του Προέδρου της για την κατάθεση της έκθεσης πραγματογνωμοσύνης με την οποία καλούνται να την μελετήσουν εν όψει και της διαδικασίας σύνταξης του τελικού πορίσματος.


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)Τύπος Θεσσαλονίκης

Τετράωρη στάση εργασίας σήμερα στον ΑΝΤ1 - Τι αναφέρει η ΕΣΗΕΑ

Οικονομία13 Aug 201819.00

Η στάση πραγματοποιείται από τις 18.00 έως τις 22.00

Θεσσαλονίκη: Τα καραβάκια ελπίζουν σε καλοκαιρία μέχρι και Οκτώβριο

Οικονομία13 Aug 201818.31

Ο άστατος καιρός επηρέασε αρνητικά την κίνηση στα δρομολόγια


"Ιαπωνική Εβδομάδα" το 2019 στην Αθήνα

Οικονομία13 Aug 201816.50

Ευκαιρία για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού


Υπ. Εργασίας: Μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις

Οικονομία13 Aug 201816.40

Κάτω από τις 50 χιλιάδες σύμφωνα με ανακοίνωση - απάντηση σε δημοσίευμα


Ίδρυση εταιρείας ακόμη και σε 18 λεπτά

Οικονομία13 Aug 201813.20

Με την Ηλεκτρονική Υπηρεσία Μίας Στάσης (e-ΥΜΣ) που λειτουργεί εδώ και 22 ημερολογιακές ημέρες

Γ. Βρούτσης: «Σε τραγικά αδιέξοδα οικονομία και ασφαλισμένοι»

Οικονομία13 Aug 201812.40

Τι ανέφερε ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και τον εξωδικαστικό μηχανισμό

ΤΖΟΚΕΡ: Ένας υπερτυχερός από Βόρεια Ελλάδα κερδίζει €4,5 εκατ. - Που έπαιξε!

Οικονομία13 Aug 201800.10

Δύο υπερτυχερούς ανέδειξε η σημερινή κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ που μοίρασε πάνω από 9 εκατ. ευρώ στην πρώτη κατηγορία

Μπλουζάκια "Made in Greece" από πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη! (ΦΩΤΟ)

Οικονομία12 Aug 201816.58

Το λογότυπο στο μπλουζάκι "This is not a t-shirt" θέλει να αναδείξει τον σκοπό αυτής της προσπάθειας


Mediterranean CosmosΜασούτηςBlue LagoonΕΛΠΕΔΕΘΠΟΥ


Typosthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook

Τρέχον Τεύχος

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην αντεπίθεση για τα σκουπίδια στην πόλη

δείτε το τεύχος

7193


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία