Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η ιταλική ΕΝΙ αποτελεί πλέον τον μοναδικό μέτοχο της ZeniΘ

Η ιταλική πολυεθνική είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου ...

Η ZeniΘ, ο 1ος πάροχος ολοκληρωμένης ενέργειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι η Eni, η ιταλική πολυεθνική και ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, είναι από τις 20 Ιουλίου του 2018, ο μοναδικός μέτοχος της εταιρείας.

Από το 2000 η ΔΕΠΑ αποτελούσε τον πλειοψηφικό μέτοχο της εταιρείας, με ποσοστό 51%, ενώ η Eni κατείχε το υπόλοιπο 49%. Μετά από 18 χρόνια επιτυχημένης διοίκησης και εύρωστων αποτελεσμάτων, η Eni ολοκλήρωσε τη συμφωνία για την πλήρη απόκτηση της ZeniΘ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, "η Ελλάδα αποτελεί χώρα επενδύσεων για την Eni τα τελευταία 18 χρόνια, αποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη και την πίστη της στις προοπτικές της οικονομίας της χώρας, διατηρώντας τη στήριξή της ακόμη και στις χειρότερες περιόδους κρίσης που η χώρα έχει υποστεί και συνεχίζει να διανύει. Ως αποτέλεσμα της επικερδούς επένδυσης μέσα σ’ αυτές τις δεκαετίες, η εταιρεία αποφάσισε να ενισχύσει την παρουσία της στην Ελλάδα με το να γίνει ο μοναδικός μέτοχος της ZeniΘ".

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ακόμη ότι η Eni προσφέρει στη ZeniΘ τη διεθνή εμπειρία και την τεχνογνωσία της στον κλάδο του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας, εισάγει καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα στην ελληνική αγορά και παρέχει στην εταιρεία τις βέλτιστες πρακτικές προκειμένου να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιό της προς όφελος του Έλληνα καταναλωτή. Η Eni πιστεύει στην αξία των μακροπρόθεσμων συνεργασιών με τις χώρες και τις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται, θέτοντας τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της επιχείρησης. Συνεπώς, η εταιρεία ακολουθεί μια στρατηγική χωρίς σύνορα και χωρίς φόβο όσον αφορά τις επενδύσεις, τις συνεργασίες, την προσφορά υπηρεσιών και τις εξαγωγές καθώς και τεχνολογικές ανακαλύψεις.

Η ιστορία της ZeniΘ στην ελληνική αγορά ενέργειας χρονολογείται από το 2000, μέσω των υπηρεσιών της φυσικού αερίου για τις περιοχές της Θεσσαλίας και της Θεσσαλονίκης. "Η εταιρεία έχει οικοδομήσει με επιτυχία σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες της, οι οποίοι έφτασαν στον εντυπωσιακό αριθμό των εκατοντάδων χιλιάδων, και συνεχίζουν να αυξάνονται, μετά την επέκτασή της σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, προσφέροντας είτε υπηρεσίες είτε ηλεκτρικής ενέργειας είτε αερίου. Έτσι, μετά την πανελλαδική της επέκταση και την αλλαγή της επωνυμίας της στα τέλη του 2017, έχει αναδειχθεί ως ο πρώτος πάροχος ολοκληρωμένης ενέργειας στην Ελλάδα με φυσικό αέριο και ηλεκτρισμό με υψηλό ποσοστό ικανοποίησης πελατών, στα βήματα της Eni. Ταυτόχρονα κατέχει τη Νο1 θέση στην ελληνική αγορά σε συνδέσεις φυσικού αερίου, αντιπροσωπεύοντας πάνω από τα 2/3 των συνολικών συνδέσεων φυσικού αερίου στη χώρα", επισημαίνεται.

Η ZeniΘ, που λειτουργεί με μια πελατοκεντρική φιλοσοφία, είναι ο πρώτη εταιρεία του κλάδου που δημιούργησε υπηρεσία ολοκληρωμένης ενέργειας, τη ZeniΘ DUAL ENERGY, η οποία επιτρέπει στον καταναλωτή να απολαμβάνει συνδυαστικά ενεργειακά προϊόντα - τόσο ηλεκτρισμού όσο και φυσικού αερίου - από έναν πάροχο, σε ανταγωνιστικές τιμές, είτε είναι νοικοκυριό είτε επιχείρηση.

Η εταιρεία τονίζει ότι πρόκειται να ανακοινώσει ακόμα περισσότερα καινοτόμα προϊόντα και να εγκαινιάσει τις εγκαταστάσεις της σε νέα έδρα στην Αθήνα, συνεχίζοντας την επέκτασή της σε όλη την Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας
Θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να επαναλειτουργήσει το λιμάνι, που είναι το ένατο μεγαλύτερο των ΗΠΑ σε δραστηριότητα
Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας