19

JUL
2018

Ενώ θα δημιουργηθούν ακόμα 4-5 ανάλογοι σταθμοί σε άλλα λιμάνια

Κουρουμπλής: Ο πρώτος σταθμός LNG θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη

12 Jul 201819.40

«Θεσμοθετούνται οι σταθμοί LNG και εξετάζεται η αύξηση των πλοίων στην ελληνική σημαία», δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης  Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής εξήγησε πώς θα γίνει η παραχώρηση επιμέρους δραστηριοτήτων στα λιμάνια, στο πλαίσιο της αξιοποίησης των δέκα λιμανιών και δήλωσε ότι  κατατέθηκε τροπολογία για την δημιουργία σταθμών LNG, όπου θα αποθηκεύεται το Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG), θα αεριοποιείται και θα μεταφέρεται με αγωγούς στο δίκτυο.  Όπως είπε, ο πρώτος τέτοιος σταθμός θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη και εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν ακόμα 4-5 ανάλογοι  σταθμοί, σε άλλα λιμάνια, κάτι που σημαίνει σε πρώτη φάση νέες θέσεις εργασίας.  Σημείωσε επίσης την κατά 20% αύξηση εισροής του ναυτιλιακού συναλλάγματος για το πρώτο τετράμηνο του 2018, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, βάσει των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδας. 

 Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμα στην υλοποίηση του χρόνιου αιτήματος των κατοίκων των νησιών για το Μεταφορικό Ισοδύναμο, το οποίο επί 40 χρόνια ήταν στις προεκλογικές υποσχέσεις των κομμάτων, αλλά έγινε πραγματικότητα με την κυβέρνηση Τσίπρα, παρά τα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, ώστε να γίνει πράξη η έννοια της ισοπολιτείας. Όπως είπε κάθε χρόνο από 1/1/2019, οπότε θα αρχίσει η κανονική  εφαρμογή του Μ.Ι.  θα διατίθενται περί τα 150 εκατομμύρια ευρώ  από τον προϋπολογισμό.  Το Μ.Ι. έχει τεθεί σε ισχύ πιλοτικά, μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ δημιουργείται και  Παρατηρητήριο, που θα ελέγχει κατά πόσο τα χρήματα θα διατίθενται στους νησιώτες,  όπως προβλέπει ο νόμος.

Για τις ανελκύσεις των ναυαγίων  ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι θα γίνουν χωρίς να επιβαρυνθεί το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ τα επικίνδυνα και επιβλαβή εγκαταλειμμένα πλοία, θα απομακρυνθούν από τον Κόλπο της Ελευσίνας, γιατί η παραμονή τους εκεί κρίνεται επικίνδυνη. Σημείωσε ότι για πρώτη φορά ασφαλιστική εταιρία υποχρεώθηκε σε ανέλκυση με την  περίπτωση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» καθώς και ότι η απορρύπανση του Σαρωνικού Κόλπου αποτελεί πλέον διεθνές πρότυπο.

Σε ότι αφορά την αύξηση των πλοίων υπό ελληνική σημαία, ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι είναι σε εξέλιξη συνομιλίες με την ΄Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών  (ΕΕΕ) και άλλους παράγοντες  και ότι θα επιχειρήσει να γίνει μια τομή στην ελληνική ναυτιλία, ώστε να βρεθεί τρόπος να αλλάξει η σύνθεση  των πληρωμάτων και να γίνει πιο ελκτική η ελληνική σημαία.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)Τύπος Θεσσαλονίκης

Από αριστερά ο VincentTeekens, γενικός διευθυντής ασφαλιστικών εργασιών, ο ΠάνοςΚούβαλης, διευθυντής Anytime - Direct Business, ο Σπύρος Οικονόμου, Head of Anytime Cyprus και η Καίτη Αλεξάνδρου-Φωτιάδου, HeadofAnytime Cyprus Operations.

Ένα έτος συμπλήρωσε η Anytime Κύπρου - Ξεπερνώντας τους 10.000 πελάτες

Οικονομία18 Jul 201822.00

Εορταστική εκδήλωση για συνεργάτες και φίλους

Καινούργια καμπάνια Energizer από τη Socialab!

Οικονομία18 Jul 201821.50

Με κεντρικό μήνυμα -«ομπρέλα» το «Ατελείωτη Ενέργεια»

Δυο "μνηστήρες" περνούν στη β΄φάση για τα ΕΛΠΕ

Οικονομία18 Jul 201821.40

Κρίθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ ότι πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής


Νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας ο Π. Μυλωνάς

Οικονομία18 Jul 201821.30

Αναδείχθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. της τράπεζας


Θεσσαλονίκη: Στο λιμάνι συνεδρίασε το Δ.Σ. του ΣΕΒΕ

Οικονομία18 Jul 201821.20

Παρευρέθηκε και ο Σωτήρης Θεοφάνης


To βραβείο Euromoney Awards for Excellence 2018 παρέλαβαν ο κ. Steve O’ Neil, COO της Alpha Bank London Limited και ο κ. Ευάγγελος Αχιλλέως, Ανώτερος Διευθυντής της Alpha Bank London Limited.

H Alpha Bank βραβεύθηκε ως η “Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα” για το 2018

Οικονομία18 Jul 201821.00

Από τη διεθνή οικονομική έκδοση “Euromoney”


Η Emirates πρωτοπορεί στην τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας (ΦΩΤΟ)

Οικονομία18 Jul 201820.50

Προσφέρει στους πελάτες μία εντυπωσιακή 3D ματιά 360 μοιρών στο εσωτερικό των αεροσκαφών τηςMediterranean CosmosΜασούτηςCoca-Cola το σχολείοBlue LagoonΕΛΠΕMollersΔΕΘ


Typosthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook

Τρέχον Τεύχος

Χάθηκαν 4 άνθρωποι σε 3 θανατηφόρα τροχαία μέσα σε μια μέρα

δείτε το τεύχος

7170


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία