Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν συμβουλές για τους επαγγελματίες με ένα «κλικ» από το ΕΕΘ

Στον «αέρα» ήδη η νέα εφαρμογή "Ηλεκτρονική Συμβουλευτική" ...

Μ' ένα "κλικ" από τον προσωπικό τους υπολογιστή θα μπορούν πλέον οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης να ζητούν από εξειδικευμένους επιστημονικούς συνεργάτες δωρεάν συμβουλές για όλα τα νομικά, ασφαλιστικά και φορολογικά ζητήματα που τους απασχολούν.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για τη νέα εφαρμογή "Ηλεκτρονική Συμβουλευτική" (http://qamanager.eeth.gr), που βρίσκεται ήδη στον "αέρα" και δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) να λαμβάνουν πληροφορίες, οδηγίες και συμβουλές σε κάθε τους απορία, ή πρόβλημα.

"Είναι μια πρωτοποριακή εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στα μέλη μας, ιδιαίτερα σε αυτά που είναι στην περιφέρεια και δεν μπορούν εύκολα να μετακινηθούν, να λύνουν τις απορίες τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μέσω διαδικτύου, χωρίς να χρειάζεται να βρεθούν αυτοπροσώπως στα γραφεία μας", ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, παρουσιάζοντας τη νέα υπηρεσία.

Η εφαρμογή υλοποιήθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρία του ΕΕΘ και ο κάθε επαγγελματίας μπορεί να εγγραφεί στην υπηρεσία με έναν απλό τρόπο, λαμβάνοντας έναν κωδικό. Στη συνέχεια, συμπληρώνει τη φόρμα με την περιγραφή του προβλήματος του και η απάντηση θα στέλνετε άμεσα ηλεκτρονικά, μέσα σε καθεστώς πλήρους ανωνυμίας.

Προϋποθέσεις που απαιτούνται για τις δωρεάν πληροφορίες από τους εξειδικευμένους συμβούλους είναι οι επαγγελματίες να είναι μέλη του ΕΕΘ, ταμειακά ενήμεροι και να έχουν δηλώσει μία ηλεκτρονική διεύθυνση της επιχείρησης τους στο ΓΕΜΗ.

Εως τώρα οι συμβουλές δινόταν κάθε Τρίτη και Πέμπτη στα γραφεία του ΕΕΘ, στην Αριστοτέλους, και σύμφωνα με τα στοιχεία, το πρώτο εξάμηνο του 2018 περίπου 130 επαγγελματίες ζήτησαν από κοντά συμβουλές, κυρίως για εργατικές διαφορές, για προσλήψεις και απολύσεις, για το πώς θα μπορέσουν να βγουν στη σύνταξη. Πέρα όμως από τη διαδικτυακή εφαρμογή, που τέθηκε σε λειτουργία, η συμβουλευτική υπηρεσία θα διατηρηθεί στους χώρους του Επιμελητηρίου.

Παράλληλα, ο κ.Ζορπίδης, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις εκλογές για την ανάδειξη της πρώτης διοίκησης του Περιφερειακού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, που θα διενεργηθούν την ερχόμενη Δευτέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για τον Δήμο Αριστοτέλη το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Ελληνικός Χρυσός
Μόνο μέσα στο 2023 υλοποιήθηκε πρόγραμμα με 146 έργα και δράσεις ύψους 1.73 εκατ. ευρώ
Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για τον Δήμο Αριστοτέλη το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Ελληνικός Χρυσός