Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αυτές είναι οι παράνομες ιστοσελίδες για στοίχημα – 3 από γνωστή εταιρεία

Φραγή και black list από την ΕΕΕΠ για παράνομο διαδικτυακό τζόγο

Μία ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία στη μάχη κατά του παράνομου διαδικτυακού στοιχηματισμού πέτυχε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), όπως επιβεβαιώνει η τελευταία «μαύρη λίστα» με τους παράνομους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Με τις αποτελεσματικές ενέργειες της ηγεσίας της ΕΕΕΠ, προστέθηκαν πρόσφατα στη νέα blacklist 578 επιπλέον ιστότοποι διαδικτυακού στοιχηματισμού. Οι παράνομες ιστοσελίδες που περιλαμβάνονται έχουν τριπλασιαστεί και ανέρχονται συνολικά σε 1.625. Σε αυτούς, συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, τρεις ιστότοποι που ανήκουν στην εταιρεία με την επωνυμία “Eldorado Sportwetten GmbH” ή φέρονται να έχουν συγγενή σχέση με αυτή.

Η Ανεξάρτητη Αρχή, υπό τις εντολές του Ευάγγελου Καραγρηγορίου, πραγματοποίησε επιχείρηση-σκούπα ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου και διενεργεί αυτή την περίοδο σαρωτικούς ελέγχους για την προστασία του κοινού και των παικτών από τη συμμετοχή σε παράνομα δίκτυα διεξαγωγής τυχερών παιγνίων και τη διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος.

Επισημαίνεται ότι σε όλους τους ιστοτόπους που είναι εγγεγραμμένοι στη Blacklist επιβάλλεται απαγόρευση πρόσβασης από ελληνική IP, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Οι δε πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs), διακόπτουν άμεσα, με τη γνωστοποίηση της Blacklist, την πρόσβαση σε όλους τους ιστοτόπους/ονόματα χώρου που έχουν εγγραφεί στον κατάλογο και ανακατευθύνουν τον επισκέπτη στη σχετική ενημερωτική ιστοσελίδα της Ε.Ε.Ε.Π..

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΕΕΠ και καταγράφονται αναλυτικά τα έως τώρα αποτελέσματα των ελέγχων για την πάταξη του παράνομου διαδικτυακού στοιχηματισμού, οι οποίοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Μάλιστα, αναφέρει πως «Η Αρχή καλεί οποιονδήποτε να μη διστάζει να καταγγείλει φαινόμενα παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου όταν διαπιστώνει ότι συγκεκριμένοι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs) δεν έχουν διακόψει την πρόσβαση από ελληνική IP σε εγγεγραμμένο στη Blacklist ιστότοπο. Επισημαίνεται ότι η Ε.Ε.Ε.Π., όπως έχει υποχρέωση από το νόμο, χειρίζεται και εξετάζει οποιαδήποτε καταγγελία με την απαιτούμενη εχεμύθεια και εμπιστευτικότητα. Σχετικές καταγγελίες μπορούν να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]».

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την λίστα για τα παράνομα στοιχηματικά σάιτ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ