Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη – Σποράδες: Καθημερινό το πλοίο για νησιά – Πόσο κοστίζει

Το πρώτο πλοίο αναχώρησε στις 10 το πρωί από το λιμάνι της πόλης μας

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναχώρησε στις 10 το πρωί με 120 επιβάτες το πρώτο δρομολόγιο του Super Speed του πλοίου που θα συνδέει ακτοπλοϊκά την πόλη μας με τις Σποράδες.

Το πλοίο θα αναχωρεί καθημερινά από 15/6 έως  9/9/2018 από τη Θεσσαλονίκη στις 10.00, θα φτάνει 13.10 Σκιάθο, 13.55 Σκόπελο και 14.20 Αλόννησο. Από Αλόννησο θα φεύγει στις 14.55, από Σκόπελο 15.20 και από Σκιάθο 16.10 και θα επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη στις 19.20. Το εισιτήριο απλής μετάβασης κοστίζει 60 ευρώ, ενώ μετ΄ επιστροφής είναι στα 108 ευρώ. Εκπτώσεις ισχύουν για φοιτητές και για παιδιά έως 10 ετών.

«Είναι ένα πλοίο στολίδι που θα σας πάει στα πιο όμορφα νησιά με άνεση, ασφάλεια, πολυτέλεια και οικονομία. Χωράει 440 άτομα και πιάνει μέχρι και 45 μίλια την ώρα», τόνισε λίγες ώρες μετά κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο δημαρχείο της πόλης μας ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Golden Star Ferries κ. Γιώργος Στεφάνου. Είπε πως η διεξαγωγή αυτού του δρομολογίου αποτελεί ένα επιχειρηματικό ρίσκο, αναφορικά με την κάλυψη των εξόδων. Πρόσθεσε όμως την πρόθεσή του το δρομολόγιο να συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια του έτους, αρκεί να καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα της γραμμής. «Για να είναι βιώσιμη η γραμμή πρέπει να υπάρχει πληρότητα 300 ατόμων ανά διαδρομή», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Σεβαστήκαμε την επιθυμία του δημάρχου Θεσσαλονίκης και αποφασίσαμε να φέρουμε ένα πλοίο μοναδικό. Το Super Speed το αγοράσαμε πριν 8 μήνες. Το προσαρμόσαμε στις ανάγκες της γραμμής και μπορεί να ταξιδέψει και στις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες, μέχρι και στα 10 μπορόφ, χωρίς οι επιβάτες να καταλαβαίνουν την κακοκαιρία», ανέφερε ο κ. Στεφάνου, λέγοντας πως με το δρομολόγιο αυτό θα έρθουν Βορειοελλαδίτες, αλλά και επισκέπτες από τα Βαλκάνια στις Σποράδες.

Παράλληλα εξέφρασε το παράπονό του που η γραμμή τους δεν επιδοτείται, όπως η γραμμή που θα συνδέει Θεσσαλονίκη με Κρήτη και θα έχει ενδιάμεσο σταθμό και τις Σποράδες. Ωστόσο πρόσθεσε πως το δικό τους δρομολόγιο απευθύνεται σε άλλο κοινό που θέλει να φτάσει πιο γρήγορα στον προορισμό του.

Στην επιλογή της ώρας των δρομολογίων αναφέρθηκε ο τουριστικός πράκτορας Γιάννης Δημητριάδης λέγοντας πως έγινε για να μπορεί να ενταχθεί στον συγκοινωνιακό ιστό της πόλης. «Με αναχώρηση στις 10 το πρωί θα μπορεί να πάρει το πλοίο κάποιος που έρχεται από έναν γειτονικό νομό ή ακόμη και επισκέπτες από τις γειτονικές μας χώρες», εξήγησε.

Στην ανάγκη να επικοινωνηθεί καλύτερα αυτή η ακτοπλοϊκή σύνδεση εστίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, προσθέτοντας πως η γραμμή πρέπει να ενισχυθεί για να μπορέσει να συνεχίσει τα δρομολόγιά της και μετά το καλοκαίρι.

Την χαρά της που αρχίζει ξανά η ακτοπλοϊκή  σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη εξέφρασε η πρόεδρος τουριστικής επιτροπής Αλοννήσου Κική Αναγνώστου, ενώ μίλησε και για τα προβλήματα που αντιμετώπισε το νησί τους στην ακτοπλοϊκή του σύνδεση με τη στεριά κατά τους προηγούμενους μήνες, λέγοντας πως είχαν φτάσει να εξυπηρετούνται επί τρεις μήνες με ένα μόνο πλοίο, και να βιώνουν καθημερινά τον κίνδυνο ακυρώσεων συμβολαίων. 

Στη μάχη που δόθηκε για να καρποφορίσει εκ νέου η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τις Σποράδες αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Σπύρος Πέγκας.«Πρόκειται για μια γραμμή που είχε σταματήσει το 2009 και επανήλθε εκ νέου τη θερινή σεζόν του 2016 και 2017», σημείωσε ο αντιδήμαρχος, προσθέτοντας ότι η σύνδεση αυτή πρέπει να παραμείνει, καθώς εξυπηρετεί όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και μεγάλο όγκο τουριστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ