Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στη Θεσσαλονίκη αύριο οι επικεφαλής των φορολογικών διοικήσεων της Ε.Ε.

Σε συνάντηση για να συζητηθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι φορολογικές αρχές της Ένωσης

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποδέχονται αύριο και την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη τους επικεφαλής των φορολογικών διοικήσεων των κρατών- μελών της Ε.Ε. και τον γενικό διευθυντή της DG TAXUD της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Στέφαν Κουέστ. Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με θέμα: «Με το βλέμμα στο 2025 - Στρατηγικός Διάλογος των Επικεφαλής των Φορολογικών Διοικήσεων της ΕΕ».

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, σύμφωνα σχετική ανακοίνωση, ανέλαβε την πρωτοβουλία η ελληνική φορολογική διοίκηση να φιλοξενήσει στη Θεσσαλονίκη την πρώτη συνάντηση με σκοπό να συζητηθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι φορολογικές αρχές της Ένωσης, στην προσπάθειά τους να αυξήσουν τη φορολογική συμμόρφωση, να καταπολεμήσουν τη φοροαποφυγή και τη φοροδιαφυγή και να ενισχύσουν τη διαφάνεια και τη φορολογική δικαιοσύνη, σε ένα διεθνές περιβάλλον που μεταβάλλεται διαρκώς από τις δημογραφικές και κλιματικές αλλαγές, αλλά και από την ταχύτατη εξέλιξη της τεχνολογίας.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο επίτροπος επί Οικονομικών, Φορολογικών και Τελωνειακών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, ενώ η συνάντηση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκοπη Παυλοπούλου.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ
Ερώτηση της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και υποβολή προτάσεων για την αποκατάσταση των...
Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ