Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έλεγχοι στα φορτηγά με τα οποία διακινούνται αγροτικά προϊόντα

Ξεκίνησαν απο τις αρμόδιες υπηρεσίες σε όλη τη χώρα

Ελέγχους στα φορτηγά οχήματα διακίνησης νωπών φρούτων και λαχανικών, σε όλη τη χώρα, ξεκίνησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Όπως ανακοινώθηκε από τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, στις 29 Μαΐου 2018, στον κεντρικό επιβατικό λιμένα Πειραιά πραγματοποιήθηκαν υπό το συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ) έλεγχοι σε φορτηγά οχήματα διακίνησης νωπών φρούτων και λαχανικών.

Ελέχθησαν 14 φορτηγά οχήματα μεταφοράς εκ των οποίων τα 10 αφορούσαν φορτηγά οχήματα μεταφοράς νωπών φρούτων και λαχανικών.

Κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκαν παραβάσεις, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, κατασχέθηκαν προϊόντα ενώ διερευνώνται περεταίρω υποθέσεις που εμπίπτουν στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων.

Οι λεπτομέρειες επί των ευρημάτων θα ανακοινωθούν απολογιστικά μετά την ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων από τις συναρμόδιες υπηρεσίες.

Ο έλεγχος αποτελεί μέρος μιας σειράς ελέγχων που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σε όλη τη επικράτεια υπό το συντονισμό το ΣΥΚΕΑΑΠ σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να ελεγχθεί η συμμόρφωσή των αγροτικών προϊόντων τόσο με την κοινοτική όσο και με και εθνική νομοθεσία.

Στους ελέγχους συμμετείχαν κλιμάκια από το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά, την διεύθυνση Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Αττικής, την γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, την υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) Αττικής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε) και το Β΄ Τελωνείο Πειραιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζιτζικώστας: Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να βλάψουν την ασφάλεια της ΕΕ κάνουν λάθος
Παρουσίασε σε συνεδρίαση του Βορειοαντλαντικού Συμβουλίου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, το σχέδιο της ΕΕ για τη στρατιωτική κινητικότητα
Τζιτζικώστας: Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να βλάψουν την ασφάλεια της ΕΕ κάνουν λάθος
Τουρκικό ΥΠΕΞ για θαλάσσιο χάρτη: «Μονομερείς οι ενέργειες της Ελλάδας»
Η Άγκυρα «θα υποβάλει το δικό της Σxέδιο στην UNESCO και στους αρμόδιους φορείς των Ηνωμένων Εθνών», επισημαίνει το τουρκικό ΥΠΕΞ
Τουρκικό ΥΠΕΞ για θαλάσσιο χάρτη: «Μονομερείς οι ενέργειες της Ελλάδας»
Καστοριά: Ενοχος δημοτικός υπάλληλος για μαζικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας
Η εμφάνιση των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας φαίνεται πως συνδεόταν με την κατανάλωση του νερού από το δίκτυο ύδρευσης
Καστοριά: Ενοχος δημοτικός υπάλληλος για μαζικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας