Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Πέταξαν» το α' τρίμηνο του 2018 τα έσοδα της AEGEAN

Μείωση ζημιών και αύξηση εσόδων ανακοίνωσε η εταιρεία σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017

Μείωση ζημιών και αύξηση εσόδων ανακοίνωσε η AEGEAN για το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της, η εταιρεία εμφάνισε ενοποιημένα έσοδα ύψους 165,4 εκ. ευρώ, 9% υψηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017 και η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 12% σε 2,4 εκ. επιβάτες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι καθαρές ζημίες μετά από φόρους μειώθηκαν σε 30,8 εκ. ευρώ από 35,8 εκ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2017. Ο Όμιλος προσέφερε 7% περισσότερες θέσεις, πραγματοποιώντας 3% περισσότερες πτήσεις. Η μέση πληρότητα παρουσίασε σημαντική άνοδο και ανήλθε σε 81,2% από 76,8% παρά την αυξημένη δραστηριότητα σε μία αδύναμη εποχικά περίοδο.

Η αύξηση της κίνησης στο δίκτυο εξωτερικού ανήλθε σε 16%, με τη βάση της Αθήνας να αποτελεί την κύρια πηγή ανάπτυξης, καταγράφοντας αύξηση ύψους 18%. Στο δίκτυο εσωτερικού η κίνηση αυξήθηκε κατά 9%.

Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα διαμορφώθηκαν σε 350,5 εκ. Ευρώ την 31.03.2018.

«Ξεκινήσαμε το έτος καταγράφοντας θετικές επιδόσεις σε ό,τι αφορά τις πληρότητες των πτήσεων και την αποτελεσματική διαχείριση της χωρητικότητας.

Οι υψηλότερες πληρότητες και η βελτιωμένη αξιοποίηση του στόλου οδήγησαν σε βελτίωση του αποτελέσματος σε μια εποχικά αδύναμη περίοδο του πρώτου τριμήνου

Οι ενδείξεις σε ότι αφορά τη ζήτηση της καλοκαιρινής περιόδου, παρά τη σημαντική αύξηση της χωρητικότητας του ανταγωνισμού, διαφαίνονται θετικές. Η πρόσφατη αύξηση της τιμής του πετρελαίου, αναμένεται να επηρεάσει τα κόστη μας, παρά τις πολιτικές αντιστάθμισης κινδύνου που υιοθετούμε και που περιορίζουν σε ένα βαθμό την άμεση επίπτωση" τονίζει σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Γερογιάννης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κασσελάκης: Έσβησε κεράκια με λάθος νούμερο – «Συν ένα παιδιά» (VIDEO)
Μπαίνοντας στο μαγαζί στη Θήβα τον περίμενε μια τούρτα έκπληξη για τα γενέθλιά του, που πάνω της είχε μπλε κεράκια με τον αριθμό 35
Κασσελάκης: Έσβησε κεράκια με λάθος νούμερο – «Συν ένα παιδιά» (VIDEO)