Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δεκτές οι παραιτήσεις στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Τι είπε ο υπουργός για το πρόγραμμα προώθησης της φέτας ΠΟΠ...

Δεκτές έκανε τις παραιτήσεις του προέδρου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Γιώργου Καρέτσου, και του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού, Αθανάσιου Βλάχου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα σχετικά με την αγορά του γάλακτος.

Αφορμή των παραιτήσεων ήταν η απώλεια της προθεσμίας της παράτασης, που ήταν η 13η Μαΐου, σχετικά με τη σύναψη συμβάσεων για το πρόγραμμα Προώθησης της Φέτας ΠΟΠ «Feta PDO. Let's get real!» στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και σε τρίτες χώρες, ύψους 4,6 εκατ. ευρώ.

«Αποδεχόμαστε τις παραιτήσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου που μου έχουν ήδη υποβληθεί» είπε σχετικά ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να μη χαθούν τα προγράμματα.

"Κατ’ αρχήν πρέπει να σας διαβεβαιώσω: δεν χάθηκε κανένα πρόγραμμα. Παρήλθε όμως πράγματι και η 4η κατά σειρά παράταση που είχαμε εξασφαλίσει από την Ε.Ε.

Είχα ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΟ ότι αυτή η 4η παράταση θα ήταν η τελευταία γι αυτούς. Ήταν μια δύσκολη για εμένα προσωπικά απόφαση, γιατί γνωρίζω το ήθος και την ακεραιότητά τους εδώ και πολλά χρόνια. Άλλωστε με δική μου απόφαση τοποθετήθηκαν. Αλλά τι να κάνουμε; Στην πολιτική μερικές φορές χρειάζονται και τέτοιου είδους αποφάσεις", δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ