24

SEP
2018

Οι ιδιοκτήτες σήμερα στο Λιμάνι και σύσκεψη με φορείς

Οι ιδιοκτήτες με ελικόπτερο στον ΟΛΘ – «Ωραία πόλη η Θεσσαλονίκη» (ΦΩΤΟ)

15 May 201819.24

"Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης διψά για επενδύσεις", τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στον επικεφαλής Terminal Link SAS, Φαρίντ Σαλέμ, ο οποίος συνοδευόμενος από δεκαμελή υψηλόβαθμη αποστολή των νέων επενδυτών, έφθασε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, για συναντήσεις με παραγωγικός φορείς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και προκειμένου να παρευρεθεί στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΘ ΑΕ.

"Τόνισα από την δική μου πλευρά τι περιμένουνε από το λιμάνι αυτό, το οποίο συνδέεται γεωστρατηγικά με πολλά σημεία του ορίζοντα. Μου έθεσαν ορισμένες υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη δική μας την πλευρά όπως είναι η οργάνωση της πλοηγικής υπηρεσίας, η σύνδεση με την Εγνατία, η ανάπτυξη του σιδηροδρόμου και η λειτουργία του τελωνείου σε 24ωρη βάση. Τους διαβεβαίωσα ότι θα έχουν την αποτελεσματικότητα που πρέπει να έχουν τέτοιες προσπάθειες", δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο υπουργός επισήμανε ότι εντός του 2018 θα υλοποιηθεί η δέσμευση του υπουργείου Ναυτιλίας για την ενίσχυση της πλοηγικής υπηρεσίας, με την προμήθεια επτά πλοηγίδων και την πρόσληψη 25 μονίμων πλοηγών. "Στη Θεσσαλονίκη θα τοποθετηθεί ένας επιπλέον μόνιμος πλοηγός και έναν εποχικός - στους πέντε που υπάρχουν - ενώ θα δοθεί και μία πλοηγίδα", σημείωσε και πρόσθεσε ότι θα μεταφέρει το αίτημα για την 24ωρη απασχόληση των τελωνειακών, αλλά και για την επίσπευση των έργων οδικής και σιδηροδρομικής διασύνδεσης.Επίσης, ο κ. Κουρουμπλής έκανε γνωστό ότι ο κ. Σαλέμ τον διαβεβαίωσε ότι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα επενδύσουν περισσότερα χρήματα από αυτά που είχαν προαναγγείλει, για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού που είναι παλιός.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Terminal Link SAS, θυγατρικής του γαλλικού ναυτιλιακού κολοσσού CMA CGM, Φαρίντ Σαλέμ, τόνισε: "Η σημερινή είναι η πρώτη από πολλές επισκέψεις που θα ακολουθήσουν στη Θεσσαλονίκη. Θα προχωρήσουμε με επενδύσεις για να γίνει το λιμάνι και η πόλη, η πραγματική πύλη των Βαλκανίων. Περιμένουμε από την ελληνική πολιτεία να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της, αλλά προχωράμε εμείς πρώτα με τις δικές μας". Τονίζεται, ότι η Τerminal Link SAS, αποτελεί έναν από τους τρεις εταίρους της Κοινοπραξίας που πλέον ελέγχει το 67% της ΟΛΘ A.E.

Ο κ. Σαλέμ, επισήμανε, ακόμα, ότι η νέα διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ επιθυμεί καλές σχέσεις και συνεργασία με το συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη, είπε: "έχετε ωραία πόλη, βρίσκεται σε μια σημαντική γεωστρατηγική τοποθεσία. Είναι ωραία να ζεις στη Θεσσαλονίκη".

Επισημαίνεται ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, τον επικεφαλής της Terminal Link SAS, παρέλαβε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, που συμμετέχει στο επενδυτικό σχήμα, μέσω της Belterra, και τον ξενάγησε με ελικόπτερο πάνω από τις εγκαταστάσεις του λιμανιού, ενώ, αργότερα, αναμένεται να του παραθέσει και δείπνο. Από την πλευρά του ο κ. Σαλέμ ανέφερε: "έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας με τον όμιλο Σαββίδη και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι΄ αυτό".

Η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, επισήμανε ότι η ΠΚΜ έχει δεσμευθεί και προχωρά τη διασύνδεση του λιμανιού με το σιδηρόδρομο, καθώς και τη σύνδεση του λιμανιού οδικώς, με δίκτυο την ενδοχώρα των Βαλκανίων. Είπε, ακόμα, ότι η ΠΚΜ, στο πλαίσιο του ΠΕΠ, έχει δεσμεύσει κονδύλιο 7 εκατ. ευρώ για την σύνδεση του ΟΛΘ με τον σιδηρόδρομο, ώστε η σύνδεση να φτάσει μέχρι τη βάση του ΣΕΜΠΟ, ενώ εξέφρασε την επιθυμία της για στενή συνεργασία με τον ΟΛΘ, για την προβολή της Θεσσαλονίκης ως προορισμού κρουαζιέρας.

"Ήταν μια τυπική και ουσιαστική συνάντηση. Η πρώτη επένδυση θα γίνει με την επέκταση της έκτης προβλήτας για να μπορεί να δέχεται πλοία μέχρι 16 μέτρα βάθος και έχουν στο νου την ανάπτυξη της κρουαζιέρας η οποία δεν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το λιμάνι της πόλης. Περιμένουνε με αγωνία και ευχαρίστηση να δούμε τα πρώτα πράγματα να γίνονται", τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

"Μακάρι να εννοεί όσα είπε, ήταν εξαιρετικά", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδας, Κυριάκος Λουφάκης, μεταφέροντας δε και τη δέσμευση που ανέλαβε ο κ. Σαλέμ, ότι μόλις γίνει η εκβάθυνση του 6ου προβλήτα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα "πιάνουν", απευθείας, οι γραμμές της CMA CGM, από την Άπω Ανατολή.

Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος, ο αντιπρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης,, Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, ενώ τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Β. Ελλάδας, εκπροσώπησε ο Χρήστος Γεωργίου. Παράλληλα, συμμετείχαν διευθυντικά στελέχη της CMPorts, της κινεζικής επιχείρησης που μετέχει στην Τerminal Link και συγκεκριμένα οι Jingtao Bai, Kong Yim και Jianhui Li, ενώ παρόντες ήταν και τα μέλη διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΘ Α.Ε, με επικεφαλής τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Σωτήρη Θεοφάνη.


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)Τύπος Θεσσαλονίκης

«Καυτό» το πετρέλαιο θέρμανσης - Αναμένεται να ξεπεράσει το €1,10 το λίτρο

Οικονομία24 Sep 201812.50

Μείωση του Ειδικό Φόρου Κατανάλωσης ζητούν από την κυβέρνηση οι πρατηριούχοι

Χιλιάδες τουρίστες στον Όλυμπο για τουρισμό και... Παραπέντε

Οικονομία24 Sep 201812.00

Για το 2018 οι αθλητές που θα επισκεφτούν την περιοχή για το Παραπέντε αναμένεται να ξεπεράσουν τα 5.000 άτομα

Νέο Pamestoixima.gr με στήριξη στους πράκτορες του ΟΠΑΠ

Οικονομία24 Sep 201811.37

Ο ΟΠΑΠ θα παρουσιάσει το επόμενο χρονικό διάστημα δύο νέα προϊόντα για το δίκτυο των καταστημάτων της – το KINO Sidebets και το Virtuals Match-day

Super deal - Ο ΟΠΑΠ επενδύει στη Stoiximan.gr!

Οικονομία24 Sep 201811.18

Αγοράζει ποσοστό 36,75% στη μητρική εταιρεία του Ομίλου Stoiximan έναντι 50 εκατ. ευρώ

«Ρεαλιστική πρόταση» για την αύξηση του κατώτατου μισθού ετοιμάζει η ΕΣΕΕ

Οικονομία24 Sep 201811.10

Χαιρετίζει τη διακομματική συναίνεση που υπήρξε για την αύξησή του - Πώς θα «τρέξει» η διαδικασία

Τα My Market στηρίζουν το ελληνικό κρέας με…τιμές

Οικονομία24 Sep 201810.42

Η ελληνική αλυσίδα στηρίζει την παραγωγή και δίνει χώρο στα ράφια της σε Έλληνες παραγωγούς και κτηνοτρόφους

Θεσσαλονίκη: «Πάρτι» φοροδιαφυγής στο κέντρο - Λουκέτο σε γνωστό καφέ

Οικονομία24 Sep 201801.30

Καφέ, νυχτερινά κέντρα, εστιατόρια μέχρι και… οίκος τελετών


Θεσσαλονίκη: Αλλάζουν ωράριο οι εφορίες στις 26/9

Οικονομία23 Sep 201813.35

Αναπροσαρμογή του ωραρίου για την γενική συνέλευσή τους


Το Internet θα χωριστεί στα δύο έως το 2028

Οικονομία22 Sep 201814.41

Η πρόβλεψη του πρώην διευθύνοντος  συμβούλου της Google και προέδρου της μητρικής της εταιρείας, Alphabet, Έρικ Σμιντ

Θεσσαλονίκη: «Όχι» ΕΣΘ στο ωράριο Μπουτάρη για τα μαγαζιά

Οικονομία22 Sep 201801.10

Πώς σχολιάζει ο πρόεδρος του ΕΣΘ την πρόταση Μπουτάρη για το ωράριοΜασούτηςMediterranean CosmosHuawei Y series
Typosthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook

Τρέχον Τεύχος

Αποκλειστική συνέντευξη του υπουργού Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη στον Τύπο Θεσσαλονίκης

δείτε το τεύχος

7225


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία