Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Qatar Airways: Μαγευτικός τουριστικός προορισμός η Θεσσαλονίκη!

Συνέντευξη της Theresa Cissell, Country Manager Greece & Cyprus, στο typosthes.gr

Απευθείας σύνδεση με το αεροδρόμιο της Ντόχα έχει αποκτήσει εδώ και ένα μήνα η Θεσσαλονίκη με την Qatar Airways να πραγματοποιεί δύο δρομολόγια προς το Κατάρ και δύο Από το Κατάρ. 

Με αφορμή την έναρξη των δρομολογίων από και προς το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» η Country Manager της Qatar Airways στην Ελλάδα, Theresa Cissell, παραχώρησε συνέντευξη στο typosthes.gr αποκαλύπτοντας το γιατί επέλεξε το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης η εταιρεία ενώ έπλεξε το εγκώμιο της πόλης χαρακτηρίζοντάς την «μαγευτική πόλη» και ένα «μοναδικό τουριστικό προορισμό». Τόνισε επίσης ότι η τουριστική ζήτηση είναι ήδη αυξημένη τόσο για την Ελλάδα συνολικά όσο και για την Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδος.

Διαβάστε την συνέντευξη της Theresa Cissell στο typosthes.gr:

Πώς ήρθε η Qatar Airways στη Θεσσαλονίκη και γιατί κρίθηκε συμφέρουσα η σύνδεση του Κατάρ με το αεροδρόμιο Μακεδονία;

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί έναν μοναδικό τουριστικό προορισμό για όλο το χρόνο και προσφέρει πρόσβαση με μερικά από τα δημοφιλέστερα τουριστικά θέρετρα της χώρας. Είμαστε σίγουροι ότι αυτές οι πτήσεις θα είναι πολύ δημοφιλείς και ενθουσιασμένοι που στηρίζουμε την τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας μέσα από τη δυνατότητα που δίνουμε σε ακόμη περισσότερους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο να επισκεφτούν αυτή τη μαγευτική πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.  

Η Qatar Airways είναι γνωστή για το συνεχώς επεκτεινόμενο δίκτυο της, τόσο για τα ταξίδια αναψυχής, όσο και για επαγγελματικά ταξίδια, συνεπώς η Θεσσαλονίκη αποτέλεσε το φυσικό επακόλουθο για εμάς, ιδιαίτερα μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχαν οι τρεις πτήσεις ημερησίως στην Αθήνα. Η τουριστική ζήτηση για την Ελλάδα αυξάνεται χρόνο με το χρόνο και είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να συμβάλλουμε σε αυτή την ανάπτυξη.   

Πώς αλλάζει ο «χάρτης» της σύνδεσης Ελλάδας – Ασίας με τις απευθείας πτήσεις από Θεσσαλονίκη για Κατάρ;

Η συγκεκριμένη σύνδεση δεν αφορά μόνο την Ασία. Επιβάτες από τους περισσότερους από 150 προορισμούς μας σε όλο τον κόσμο θα είναι πλέον σε θέση να ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη γρηγορότερα, με μια ανταπόκριση μόλις 40 λεπτών μέσα από το διεθνές αεροδρόμιο της Ντόχα.  

Το ταξίδι από και προς την Αυστραλία και την Ασία θα γίνει ευκολότερο και ταχύτερο από ποτέ, ανοίγοντας έτσι νέες ευκαιρίες σε ακόμη περισσότερους ταξιδιώτες από την περιοχή. Η Ασιατική αγορά είναι μόνο μια από τις πολλές περιοχές με τις οποίες η Qatar Airways συνδέει την Ευρώπη και την Ελλάδα και πραγματικά ανυπομονούμε να φέρουμε ακόμη περισσότερους επιβάτες στη Θεσσαλονίκη.

Πότε είναι η καλύτερη περίοδος για να επισκεφτούν οι Θεσσαλονικείς το Κατάρ και τι να αναμένουν ως τουριστική εμπειρία;

Το Qatar αποτελεί μια καλή επιλογή για ταξίδι όλο τον χρόνο, ειδικά για όσους προτιμούν τους ηλιόλουστους προορισμούς το χειμώνα. Αλλά, είτε πρόκειται για το χειμώνα, είτε για το καλοκαίρι, η Qatar Airways ενθαρρύνει τους επιβάτες να επισκεφτούν τη χώρα και να ανακαλύψουν τη φημισμένη Αραβική φιλοξενία. Ο οργανισμός Discover Qatar προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών για τους επιβάτες μας, συνδυάζοντας τα καλύτερα πακέτα που περιλαμβάνουν μετεπιβιβάσεις, ξεναγήσεις, διαμονή και εξυπηρέτηση.

Από το διάσημο Souq Wafiq, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, το Desert Safari, το The Peral και το Katara Cultural Village, το Κατάρ μπορεί να προσφέρει πολλές διαφορετικές εμπειρίες για τους ταξιδιώτες αναψυχής, αλλά και για όσους αναζητούν μοναδικές περιπέτειες.

Υπάρχει ενδιαφέρον από τους πολίτες του Κατάρ για τη Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα;

Οι προβλέψεις μας δείχνουν μια μεγάλη ζήτηση για την Ελλάδα. Ειδικότερα, η Θεσσαλονίκη αποτελεί σημείο μεγάλου ενδιαφέροντος, κυρίως λόγω του έντονου ιστορικού στοιχείου από τη Βυζαντινή, Οθωμανική και Ρωμαϊκή εποχή. Η αίσθηση που δίνει η πόλη ως ένα υπαίθριο μουσείο είναι ακριβώς το στοιχείο που προσελκύει πολλούς ταξιδιώτες, όχι μόνο από το Κατάρ, αλλά και από πολλούς άλλους προορισμούς του εξωτερικού.  

Το πρώτο βήμα έγινε. Τι άλλο σχέδιο μπορούμε να αναμένουμε από τη Qatar Airlines για τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη την περιοχή;

Είμαστε μια εταιρεία που επεκτείνουμε συνεχώς το παγκόσμιο δίκτυό μας και ανυπομονούμε να προωθήσουμε περαιτέρω τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα, πρόσφατα ανακοινώσαμε την έναρξη δρομολογίων στη Μύκονο, αποδεικνύοντας την δέσμευσή μας στην αγορά της Ελλάδας.

Με την έναρξη των πτήσεων σε Θεσσαλονίκη και Μύκονο, αλλά και τα υπάρχοντα δρομολόγια στην Αθήνα, η Qatar Airways θα πραγματοποιεί συνολικά 58 πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ της Ελλάδας και του υπερσύγχρονου Διεθνούς Αεροδρομίου Χαμάντ.

Οι ταξιδιώτες από τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή θα έχουν την ευκαιρία να συνδέονται με πληθώρα προορισμών σε όλο τον κόσμο, εκμεταλλευόμενοι το δίκτυό μας, ιδιαίτερα  με την Αυστραλία, όπου συναντάμε μεγάλες κοινότητες Ελλήνων.

Για να προωθήσουμε τον τουρισμό στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, προσκαλέσαμε δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο και τους κορυφαίους 20 tour operators από διάφορες πόλεις της Αυστραλίας, ώστε να γευτούν την Ελληνική φιλοξενία, επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, σε μια κοινή προσπάθεια που καταβάλλουμε για την ενίσχυση τους τουρισμού στην περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ