Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ένσταση για την εκλογή του νέου προέδρου του ΒΕΘ

Για άκυρη διαδικασία κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η «Ένωση Βιοτεχνών –Νέοι Ορίζοντες»

Ένσταση πρόκειται να καταθέσει η επιμελητηριακή παράταξη του ΒΕΘ «Ένωση Βιοτεχνών- Νέοι Ορίζοντες» επί της διαδικασίας που ακολουθήθηκε για την εκλογή προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Οι «Νέοι Ορίζοντες» υπογραμμίζουν ότι η εκλογική διαδικασία με την οποία έγινε η εκλογή προέδρου του ΒΕΘ είναι άκυρη και γι’ αυτό λόγο οι σύμβουλοι του εν λόγω συνδυασμού με τον επικεφαλής του, Ιωάννη (Στάθη) Φωτιάδη αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της 16ης Απριλίου 2018 του Διοικητικού Συμβουλίου του ΒΕΘ διαμαρτυρόμενοι και έχοντας προηγουμένως καταθέσει γνωμοδότηση νομικού συμβούλου που ερμηνεύει με σαφήνεια τα όσα ορίζει η επιμελητηριακή νομοθεσία για την εκλογή προέδρου του Επιμελητηρίου και η οποία συμπίπτει με τη Γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της ΚΕΕΕ (Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος), ότι δηλαδή, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου εκλέγεται από το Διοικητικό Συμβούλιο σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 73 παρ. 7 του ν. 4497/2017 και όχι με τη συμπλήρωση θέσης μέλους της Διοικητικής Επιτροπής που κενώθηκε.

Όπως εξηγεί ο κ. Φωτιάδης, «τα μέλη του ΔΣ κλήθηκαν στη συνεδρίαση με θέμα ημερήσιας διάταξης την εκλογή νέου Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 71 παρ. 4 του Ν. 4497/2017. Πλην, όμως, η εκλογή Προέδρου δεν μπορεί να λάβει χώρα με το συγκεκριμένο άρθρο αλλά σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 73 παρ. 7 του Ν. 4497/2017». Και αυτό διότι «το άρθρο 71 παρ. 4 αφορά στην πλήρωση απλώς μιας θέσεως μέλους της Διοικητικής Επιτροπής που κενώθηκε, ενώ το άρθρο 73 παρ. 7 ορίζει τον τρόπο εκλογής Προέδρου του Επιμελητηρίου».

Επιπλέον, όπως αναφέρει ο κ. Φωτιάδης, «στη συνεδρίαση του ΔΣ ειπώθηκε ότι νέος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου θα γίνει αυτός που θα εκλεγεί Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής, κάτι που νομικά είναι ανυπόστατο και φυσικά άκυρο. Αντίθετα, απαιτούνταν εκλογή προέδρου του ΔΣ ο οποίος αυτοδικαίως θα ήταν και πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής».

Η «Ένωση Βιοτεχνών- Νέοι Ορίζοντες» διατηρεί τις επιφυλάξεις και τις ενστάσεις της και ετοιμάζεται να προσφύγει κατά της εκλογικής διαδικασίας της 16ης Απριλίου. «Έπεται συνέχεια», δήλωσε με νόημα ο κ. Φωτιάδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροπλάνο της British πέρασε ξυστά από drone – Πετούσε από Αθήνα προς Λονδίνο
H απόσταση μεταξύ τους έφτασε στο 1,5 μέτρο - Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 24 φορές μεγαλύτερο από το μέγιστο νόμιμο ύψος για τις...
Αεροπλάνο της British πέρασε ξυστά από drone – Πετούσε από Αθήνα προς Λονδίνο