Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Τι απαντά ο ΕΣΘ στις επιχειρήσεις που άνοιξαν στις 2 Ιανουαρίου

Κάνει λόγο για «γνωστές και μη εξαιρετέες» επιχειρήσεις...

Παρά το γεγονός ότι η δεύτερη ημέρα του Ιανουαρίου αποτελεί, παραδοσιακά, εθιμική αργία για την αγορά, υπήρξαν επιχειρήσεις που άνοιξαν εκείνη την ημέρα στη Θεσσαλονίκη. Στο γεγονός αναφέρεται ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης (ΕΣΘ), κάνοντας λόγο για «γνωστές και μη εξαιρετέες» επιχειρήσεις, «μετρημένες στα δάκτυλα» οι οποίες, «δυστυχώς, θεωρούν ότι είναι το Α και το Ω της αγοράς». Ο ΕΣΘ στέλνει το μήνυμα ότι «θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτός ο τόπος έχει ήθη και έθιμα, τα οποία επί σειρά ετών τηρούνται από τους ΄Ελληνες επιχειρηματίες». Παράλληλα, ο ΕΣΘ ευχαριστεί το σύνολο των εμπορικών καταστημάτων της αγοράς, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου να παραμείνουν κλειστά στις 2 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου έχει ως εξής:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά το σύνολο των εμπορικών καταστημάτων της Αγοράς της πόλης μας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου να παραμείνουν κλειστά, όπως συμβαίνει, κατ’ έθιμον, εδώ και πολλά χρόνια, στις 2 Ιανουαρίου, με εξαίρεση «γνωστών και μη εξαιρετέων» επιχειρήσεων, μετρημένων στα δάχτυλα, οι οποίες, δυστυχώς, θεωρούν ότι είναι το Α και το Ω της αγοράς.

Αναρωτιόμαστε εάν οι  επιχειρήσεις αυτές, οι οποίες δεν τήρησαν την παραδοσιακά εθιμική αργία της 2 Ιανουαρίου, είδαν την καταναλωτική κίνηση και τον ανάλογο τζίρο, τον οποίο ευελπιστούσαν να έχουν την συγκεκριμένη ημέρα, εις βάρος των υπολοίπων επιχειρήσεων, οι οποίες παρέμειναν κλειστές.

Οι εν λόγω επιχειρήσεις θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτός ο τόπος έχει ήθη και έθιμα, τα οποία επί σειρά ετών τηρούνται από τους ΄Ελληνες επιχειρηματίες.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης εύχεται σε όλους Καλή Χρονιά, με υγεία, δύναμη, αισιοδοξία και ένα δημιουργικό έτος με ανάπτυξη και ευημερία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ