21

JUL
2018

Διεθνείς και εθνικές πρωτοβουλίες στο Πρόγραμμα Βιωσιμότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Miraggio Eco Footprint

Η «πράσινη» όψη του Miraggio Thermal Spa Resort

08 Jun 201719.20

Εγκαινιάζοντας τη λειτουργία του τον Μάιο του 2016 στο Παλιούρι Χαλκιδικής, το Miraggio Thermal Spa Resort έθεσε τη βιωσιμότητα τού περιβάλλοντος και της κοινωνίας στο επίκεντρο της λειτουργίας του με την πεποίθηση ότι αποτελεί μία αξία που επενδύει στη ζωή, μας ενώνει και μπορεί όλους να μας εμπνεύσει.

Εγκατεστημένο σε μία αμφιθεατρική έκταση 330 στρεμμάτων στο Κάνιστρο της Κασσάνδρας, το Miraggio Thermal Spa Resort αποτελεί μία όαση πολυτέλειας μέσα στη φύση. Κάθε μέρα, αυτός ο μοναδικός προορισμός διακοπών και αναψυχής συνδέει όλους εκείνους που έχουν την τύχη να τον ζουν με τα θαύματα της πανέμορφης γης και του τόπου - την ηλιόλουστη ακτή, τον καθαρό αέρα, τις φυσικές ιαματικές πηγές, τη θάλασσα, τη φιλόξενη κοινότητα και τους κατοίκους της.

Για να προστατέψει αυτό τον μοναδικό παράδεισο, η διοικητική ομάδα του Miraggio Thermal Spa Resort έδωσε ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια των φάσεων σχεδιασμού και κατασκευής και εφάρμοσε από την πρώτη μέρα λειτουργίας, ένα πρόγραμμα βιωσιμότητας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με πυλώνες δράσης την Κοινωνία και το Περιβάλλον. Το Miraggio Eco-Footprint program θεμελιώθηκε πάνω στην πρόνοια και κάνει πράξη όλες τις αρχές που βοηθούν την επιχείρηση, την τοπική κοινωνία και τη φύση να ευδοκιμήσουν.

Η ελαχιστοποίηση του αντίκτυπου που έχει το Miraggio Thermal Spa Resort στο περιβάλλον αποτελεί προτεραιότητα. Γι’ αυτό έχει αναπτύξει και αξιοποιεί διαφορετικές κατασκευαστικές καινοτομίες και πράσινες πολιτικές που οδηγούν στις χαμηλότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και εμπνέουν τους επισκέπτες και τους συνεργάτες του να συνεισφέρουν σε έναν δυνατό πλανήτη. Η γεωθερμία, οι πράσινες στέγες, το ανοιχτό σχήμα της μαρίνας και το πρόγραμμα εκτεταμένης ανακύκλωσης που εφαρμόζει αποτελούν μέρος αυτής της εταιρικής στρατηγικής και δίνουν στο Miraggio Thermal Spa Resort την ταυτότητα ένα θερέτρου με σύγχρονη περιβαλλοντική σημασία. 

Σε αυτό το πλαίσιο Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιωσιμότητας, κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου λειτουργίας, το Miraggio Thermal Spa Resort επικεντρώθηκε σε θέματα που εστιάζουν στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των 375 εργαζομένων του, τη συμμόρφωση όλων με τις πράσινες πολιτικές που έχουν ορισθεί και τη συνεργασία με τους Θεσμούς και την Κοινωνία των Πολιτών που ασχολούνται με την ασφάλεια, τον πολιτισμό, την παράδοση και την αυθεντικότητα της περιοχής.  

Μέχρι σήμερα το Miraggio Thermal Spa Resort συμμετέχει και υποστηρίζει διεθνείς και εθνικές πρωτοβουλίες:

-Λειτουργεί σύμφωνα με το πλέον διαδεδομένο παγκοσμίως πρότυπο διαχείρισης για το περιβάλλον 14000:2015, που υποστηρίζει και πιστοποιεί την τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

-Είναι υπερήφανος διαχειριστής «Γαλάζιας Σημαίας» για την ακτή και τη μαρίνα του ξενοδοχείου. 

-Χάρη στην ανταπόκρισή του σε ένα σύνολο υψηλών περιβαλλοντικών απαιτήσεων, βραβεύτηκε με το «Πράσινο Κλειδί», ένα ακόμα διεθνώς αναγνωρισμένο οικολογικό σήμα για τον τουρισμό.

-Υποστηρίζει το έργο της ΜΚΟ Mom για την προστασία της μεσογειακής φώκιας Monachus Monachus που απειλείται με κίνδυνο εξαφάνισης.

-Συμμετέχει στο διεθνές πρόγραμμα Clean Up the Med ενσωματώνοντας μία σειρά από δραστηριότητες, όπως τον καθαρισμό των ακτών, τη δημιουργία ενημερωτικού υλικού και την προώθηση στα ΜΜΕ.

-Συνδράμει στο έργο των τοπικών φορέων, στηρίζοντας μαζί με άλλες επιχειρήσεις το Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας με την αγορά νέου περιπολικού, το Πυροσβεστικό Σώμα, το Λιμεναρχείο και τα Σχολεία/Παιδικούς Σταθμούς της κοινότητας με την παροχή αναλωσίμων.

-Έχει εντάξει στο χορηγικό του πρόγραμμα το ποδοσφαιρικό τουρνουά που διοργάνωσε το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Κασσάνδρας Χαλκιδικής, θεατρικές παραστάσεις και το φεστιβάλ χορωδιών του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλιουρίου, παραχωρώντας την υλικοτεχνική υποδομή και το Συνεδριακό Κέντρο και ήδη συνεισφέρει σε πλήθος εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν κατά τη διάρκεια των προσεχών μηνών. 

-Ανέλαβε την ανακαίνιση της μικρής τοπικής εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Κάνιστρο που αποτελεί ορόσημο για την περιοχή, αλλά και τη χορηγία κλιματιστικών προς τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου της Κρυοπηγής.

-Αποκατέστησε τον δρόμο Παλιουρίου – Κανίστρου για την ασφαλή και ομαλή πρόσβαση του κοινού και των επισκεπτών μας.

 

Το Miraggio Thermal Spa Resort στέκεται αρωγός σε κάθε ουσιαστική προσπάθεια που προάγει την όμορφη πλευρά της Ελλάδας και τη σημασία της στην παγκόσμια κληρονομιά και θέτει την αξία της βιώσιμης ανάπτυξης στον πυρήνα της λειτουργίας του. Με αυτή τη φιλοσοφία τιμά τη ζωή, συμμετέχει στην κοινωνία, συνεργάζεται και προσφέρει τις υπηρεσίες του.

 

Περισσότερα για το Miraggio Thermal Spa Resort μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα www.miraggio.gr και σε όλα τα social media.

 

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(1)



Τύπος Θεσσαλονίκης

Σταθάκης: Υπεγράφη η σύμβαση πώλησης του 66% του ΔΕΣΦΑ

Οικονομία20 Jul 201818.40

Έναντι συνολικού τιμήματος 535 εκατ. ευρώ


ΤΕΕ/ΤΚΜ: Η προβληματική συντήρηση δημοσίων οδών και ο άδικος επιμερισμός ευθυνών

Οικονομία20 Jul 201817.30

Τι ζητά από τους συναρμόδιους υπουργούς για τους μηχανικούς δημοσίου


Κατοχύρωση σήματος για «Μακεδονία» - Τα 3 βήματα και το κόστος

Οικονομία20 Jul 201816.31

Μόλις 24 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν κατοχυρώσει τα «Μακεδονικά» προϊόντα τους σε ευρωπαϊκό και 2 σε διεθνές επίπεδο

Η ιταλική ΕΝΙ αποτελεί πλέον τον μοναδικό μέτοχο της ZeniΘ

Οικονομία20 Jul 201816.10

Η ιταλική πολυεθνική είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου

Απ. Τζιτζικώστας: «Επενδύουμε στον αγροδιατροφικό τομέα»

Οικονομία20 Jul 201815.30

Τι είπε ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας σε ημερίδα για την κτηνοτροφία και το περιβάλλον

Θεσσαλονίκη: «Απογείωση» για το αεροδρόμιο Μακεδονία με 700.000 επιβάτες!

Οικονομία20 Jul 201814.50

Ανάμεσα στα αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση βρέθηκε και πάλι το «Μακεδονία» το μήνα Ιούνιο - Ανοδικά σε σχέση με πέρσι

Στο 180,4% του ΑΕΠ ανήλθε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το α' τρίμηνο

Οικονομία20 Jul 201814.40

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα

«STOP» από το ΔΝΤ στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων

Οικονομία20 Jul 201814.10

Ζητά από την κυβέρνηση να μην την προχωρήσει κάνοντας λόγο για πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα

Πότε θα καταβληθεί το Κοινωνίκό Εισόδημα Αλληλεγγύης για τον Ιούλιο

Οικονομία20 Jul 201813.40

Με πίστωση εξ' ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών των δικαιούχων


Mediterranean Cosmos



Μασούτης



Coca-Cola το σχολείο



Blue Lagoon



ΕΛΠΕ



Mollers



ΔΕΘ






Typosthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook

Τρέχον Τεύχος

Απολύτως αναγκαία η καταχώρηση σημάτων με το όνομα "Μακεδονία"

δείτε το τεύχος

7172


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία