24

SEP
2018

Διεθνείς και εθνικές πρωτοβουλίες στο Πρόγραμμα Βιωσιμότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Miraggio Eco Footprint

Η «πράσινη» όψη του Miraggio Thermal Spa Resort

08 Jun 201719.20

Εγκαινιάζοντας τη λειτουργία του τον Μάιο του 2016 στο Παλιούρι Χαλκιδικής, το Miraggio Thermal Spa Resort έθεσε τη βιωσιμότητα τού περιβάλλοντος και της κοινωνίας στο επίκεντρο της λειτουργίας του με την πεποίθηση ότι αποτελεί μία αξία που επενδύει στη ζωή, μας ενώνει και μπορεί όλους να μας εμπνεύσει.

Εγκατεστημένο σε μία αμφιθεατρική έκταση 330 στρεμμάτων στο Κάνιστρο της Κασσάνδρας, το Miraggio Thermal Spa Resort αποτελεί μία όαση πολυτέλειας μέσα στη φύση. Κάθε μέρα, αυτός ο μοναδικός προορισμός διακοπών και αναψυχής συνδέει όλους εκείνους που έχουν την τύχη να τον ζουν με τα θαύματα της πανέμορφης γης και του τόπου - την ηλιόλουστη ακτή, τον καθαρό αέρα, τις φυσικές ιαματικές πηγές, τη θάλασσα, τη φιλόξενη κοινότητα και τους κατοίκους της.

Για να προστατέψει αυτό τον μοναδικό παράδεισο, η διοικητική ομάδα του Miraggio Thermal Spa Resort έδωσε ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια των φάσεων σχεδιασμού και κατασκευής και εφάρμοσε από την πρώτη μέρα λειτουργίας, ένα πρόγραμμα βιωσιμότητας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με πυλώνες δράσης την Κοινωνία και το Περιβάλλον. Το Miraggio Eco-Footprint program θεμελιώθηκε πάνω στην πρόνοια και κάνει πράξη όλες τις αρχές που βοηθούν την επιχείρηση, την τοπική κοινωνία και τη φύση να ευδοκιμήσουν.

Η ελαχιστοποίηση του αντίκτυπου που έχει το Miraggio Thermal Spa Resort στο περιβάλλον αποτελεί προτεραιότητα. Γι’ αυτό έχει αναπτύξει και αξιοποιεί διαφορετικές κατασκευαστικές καινοτομίες και πράσινες πολιτικές που οδηγούν στις χαμηλότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και εμπνέουν τους επισκέπτες και τους συνεργάτες του να συνεισφέρουν σε έναν δυνατό πλανήτη. Η γεωθερμία, οι πράσινες στέγες, το ανοιχτό σχήμα της μαρίνας και το πρόγραμμα εκτεταμένης ανακύκλωσης που εφαρμόζει αποτελούν μέρος αυτής της εταιρικής στρατηγικής και δίνουν στο Miraggio Thermal Spa Resort την ταυτότητα ένα θερέτρου με σύγχρονη περιβαλλοντική σημασία. 

Σε αυτό το πλαίσιο Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιωσιμότητας, κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου λειτουργίας, το Miraggio Thermal Spa Resort επικεντρώθηκε σε θέματα που εστιάζουν στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των 375 εργαζομένων του, τη συμμόρφωση όλων με τις πράσινες πολιτικές που έχουν ορισθεί και τη συνεργασία με τους Θεσμούς και την Κοινωνία των Πολιτών που ασχολούνται με την ασφάλεια, τον πολιτισμό, την παράδοση και την αυθεντικότητα της περιοχής.  

Μέχρι σήμερα το Miraggio Thermal Spa Resort συμμετέχει και υποστηρίζει διεθνείς και εθνικές πρωτοβουλίες:

-Λειτουργεί σύμφωνα με το πλέον διαδεδομένο παγκοσμίως πρότυπο διαχείρισης για το περιβάλλον 14000:2015, που υποστηρίζει και πιστοποιεί την τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

-Είναι υπερήφανος διαχειριστής «Γαλάζιας Σημαίας» για την ακτή και τη μαρίνα του ξενοδοχείου. 

-Χάρη στην ανταπόκρισή του σε ένα σύνολο υψηλών περιβαλλοντικών απαιτήσεων, βραβεύτηκε με το «Πράσινο Κλειδί», ένα ακόμα διεθνώς αναγνωρισμένο οικολογικό σήμα για τον τουρισμό.

-Υποστηρίζει το έργο της ΜΚΟ Mom για την προστασία της μεσογειακής φώκιας Monachus Monachus που απειλείται με κίνδυνο εξαφάνισης.

-Συμμετέχει στο διεθνές πρόγραμμα Clean Up the Med ενσωματώνοντας μία σειρά από δραστηριότητες, όπως τον καθαρισμό των ακτών, τη δημιουργία ενημερωτικού υλικού και την προώθηση στα ΜΜΕ.

-Συνδράμει στο έργο των τοπικών φορέων, στηρίζοντας μαζί με άλλες επιχειρήσεις το Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας με την αγορά νέου περιπολικού, το Πυροσβεστικό Σώμα, το Λιμεναρχείο και τα Σχολεία/Παιδικούς Σταθμούς της κοινότητας με την παροχή αναλωσίμων.

-Έχει εντάξει στο χορηγικό του πρόγραμμα το ποδοσφαιρικό τουρνουά που διοργάνωσε το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Κασσάνδρας Χαλκιδικής, θεατρικές παραστάσεις και το φεστιβάλ χορωδιών του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλιουρίου, παραχωρώντας την υλικοτεχνική υποδομή και το Συνεδριακό Κέντρο και ήδη συνεισφέρει σε πλήθος εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν κατά τη διάρκεια των προσεχών μηνών. 

-Ανέλαβε την ανακαίνιση της μικρής τοπικής εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Κάνιστρο που αποτελεί ορόσημο για την περιοχή, αλλά και τη χορηγία κλιματιστικών προς τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου της Κρυοπηγής.

-Αποκατέστησε τον δρόμο Παλιουρίου – Κανίστρου για την ασφαλή και ομαλή πρόσβαση του κοινού και των επισκεπτών μας.

 

Το Miraggio Thermal Spa Resort στέκεται αρωγός σε κάθε ουσιαστική προσπάθεια που προάγει την όμορφη πλευρά της Ελλάδας και τη σημασία της στην παγκόσμια κληρονομιά και θέτει την αξία της βιώσιμης ανάπτυξης στον πυρήνα της λειτουργίας του. Με αυτή τη φιλοσοφία τιμά τη ζωή, συμμετέχει στην κοινωνία, συνεργάζεται και προσφέρει τις υπηρεσίες του.

 

Περισσότερα για το Miraggio Thermal Spa Resort μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα www.miraggio.gr και σε όλα τα social media.

 

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(1)Τύπος Θεσσαλονίκης

Χιλιάδες τουρίστες στον Όλυμπο για τουρισμό και... Παραπέντε

Οικονομία24 Sep 201812.00

Για το 2018 οι αθλητές που θα επισκεφτούν την περιοχή για το Παραπέντε αναμένεται να ξεπεράσουν τα 5.000 άτομα

Νέο Pamestoixima.gr με στήριξη στους πράκτορες του ΟΠΑΠ

Οικονομία24 Sep 201811.37

Ο ΟΠΑΠ θα παρουσιάσει το επόμενο χρονικό διάστημα δύο νέα προϊόντα για το δίκτυο των καταστημάτων της – το KINO Sidebets και το Virtuals Match-day

Super deal - Ο ΟΠΑΠ επενδύει στη Stoiximan.gr!

Οικονομία24 Sep 201811.18

Αγοράζει ποσοστό 36,75% στη μητρική εταιρεία του Ομίλου Stoiximan έναντι 50 εκατ. ευρώ

«Ρεαλιστική πρόταση» για την αύξηση του κατώτατου μισθού ετοιμάζει η ΕΣΕΕ

Οικονομία24 Sep 201811.10

Χαιρετίζει τη διακομματική συναίνεση που υπήρξε για την αύξησή του - Πώς θα «τρέξει» η διαδικασία

Τα My Market στηρίζουν το ελληνικό κρέας με…τιμές

Οικονομία24 Sep 201810.42

Η ελληνική αλυσίδα στηρίζει την παραγωγή και δίνει χώρο στα ράφια της σε Έλληνες παραγωγούς και κτηνοτρόφους

Θεσσαλονίκη: «Πάρτι» φοροδιαφυγής στο κέντρο - Λουκέτο σε γνωστό καφέ

Οικονομία24 Sep 201801.30

Καφέ, νυχτερινά κέντρα, εστιατόρια μέχρι και… οίκος τελετών


Θεσσαλονίκη: Αλλάζουν ωράριο οι εφορίες στις 26/9

Οικονομία23 Sep 201813.35

Αναπροσαρμογή του ωραρίου για την γενική συνέλευσή τους


Το Internet θα χωριστεί στα δύο έως το 2028

Οικονομία22 Sep 201814.41

Η πρόβλεψη του πρώην διευθύνοντος  συμβούλου της Google και προέδρου της μητρικής της εταιρείας, Alphabet, Έρικ Σμιντ

Θεσσαλονίκη: «Όχι» ΕΣΘ στο ωράριο Μπουτάρη για τα μαγαζιά

Οικονομία22 Sep 201801.10

Πώς σχολιάζει ο πρόεδρος του ΕΣΘ την πρόταση Μπουτάρη για το ωράριο


Έναρξη αιτήσεων για νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ - Ποιους αφορά

Οικονομία21 Sep 201818.30

Επιχορήγηση επιχειρήσεων για τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίαςΜασούτηςMediterranean CosmosHuawei Y series
Typosthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook

Τρέχον Τεύχος

Αποκλειστική συνέντευξη του υπουργού Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη στον Τύπο Θεσσαλονίκης

δείτε το τεύχος

7225


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία