25

MAY
2018

Διεθνείς και εθνικές πρωτοβουλίες στο Πρόγραμμα Βιωσιμότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Miraggio Eco Footprint

Η «πράσινη» όψη του Miraggio Thermal Spa Resort

08 Jun 201719.20

Εγκαινιάζοντας τη λειτουργία του τον Μάιο του 2016 στο Παλιούρι Χαλκιδικής, το Miraggio Thermal Spa Resort έθεσε τη βιωσιμότητα τού περιβάλλοντος και της κοινωνίας στο επίκεντρο της λειτουργίας του με την πεποίθηση ότι αποτελεί μία αξία που επενδύει στη ζωή, μας ενώνει και μπορεί όλους να μας εμπνεύσει.

Εγκατεστημένο σε μία αμφιθεατρική έκταση 330 στρεμμάτων στο Κάνιστρο της Κασσάνδρας, το Miraggio Thermal Spa Resort αποτελεί μία όαση πολυτέλειας μέσα στη φύση. Κάθε μέρα, αυτός ο μοναδικός προορισμός διακοπών και αναψυχής συνδέει όλους εκείνους που έχουν την τύχη να τον ζουν με τα θαύματα της πανέμορφης γης και του τόπου - την ηλιόλουστη ακτή, τον καθαρό αέρα, τις φυσικές ιαματικές πηγές, τη θάλασσα, τη φιλόξενη κοινότητα και τους κατοίκους της.

Για να προστατέψει αυτό τον μοναδικό παράδεισο, η διοικητική ομάδα του Miraggio Thermal Spa Resort έδωσε ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια των φάσεων σχεδιασμού και κατασκευής και εφάρμοσε από την πρώτη μέρα λειτουργίας, ένα πρόγραμμα βιωσιμότητας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με πυλώνες δράσης την Κοινωνία και το Περιβάλλον. Το Miraggio Eco-Footprint program θεμελιώθηκε πάνω στην πρόνοια και κάνει πράξη όλες τις αρχές που βοηθούν την επιχείρηση, την τοπική κοινωνία και τη φύση να ευδοκιμήσουν.

Η ελαχιστοποίηση του αντίκτυπου που έχει το Miraggio Thermal Spa Resort στο περιβάλλον αποτελεί προτεραιότητα. Γι’ αυτό έχει αναπτύξει και αξιοποιεί διαφορετικές κατασκευαστικές καινοτομίες και πράσινες πολιτικές που οδηγούν στις χαμηλότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και εμπνέουν τους επισκέπτες και τους συνεργάτες του να συνεισφέρουν σε έναν δυνατό πλανήτη. Η γεωθερμία, οι πράσινες στέγες, το ανοιχτό σχήμα της μαρίνας και το πρόγραμμα εκτεταμένης ανακύκλωσης που εφαρμόζει αποτελούν μέρος αυτής της εταιρικής στρατηγικής και δίνουν στο Miraggio Thermal Spa Resort την ταυτότητα ένα θερέτρου με σύγχρονη περιβαλλοντική σημασία. 

Σε αυτό το πλαίσιο Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιωσιμότητας, κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου λειτουργίας, το Miraggio Thermal Spa Resort επικεντρώθηκε σε θέματα που εστιάζουν στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των 375 εργαζομένων του, τη συμμόρφωση όλων με τις πράσινες πολιτικές που έχουν ορισθεί και τη συνεργασία με τους Θεσμούς και την Κοινωνία των Πολιτών που ασχολούνται με την ασφάλεια, τον πολιτισμό, την παράδοση και την αυθεντικότητα της περιοχής.  

Μέχρι σήμερα το Miraggio Thermal Spa Resort συμμετέχει και υποστηρίζει διεθνείς και εθνικές πρωτοβουλίες:

-Λειτουργεί σύμφωνα με το πλέον διαδεδομένο παγκοσμίως πρότυπο διαχείρισης για το περιβάλλον 14000:2015, που υποστηρίζει και πιστοποιεί την τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

-Είναι υπερήφανος διαχειριστής «Γαλάζιας Σημαίας» για την ακτή και τη μαρίνα του ξενοδοχείου. 

-Χάρη στην ανταπόκρισή του σε ένα σύνολο υψηλών περιβαλλοντικών απαιτήσεων, βραβεύτηκε με το «Πράσινο Κλειδί», ένα ακόμα διεθνώς αναγνωρισμένο οικολογικό σήμα για τον τουρισμό.

-Υποστηρίζει το έργο της ΜΚΟ Mom για την προστασία της μεσογειακής φώκιας Monachus Monachus που απειλείται με κίνδυνο εξαφάνισης.

-Συμμετέχει στο διεθνές πρόγραμμα Clean Up the Med ενσωματώνοντας μία σειρά από δραστηριότητες, όπως τον καθαρισμό των ακτών, τη δημιουργία ενημερωτικού υλικού και την προώθηση στα ΜΜΕ.

-Συνδράμει στο έργο των τοπικών φορέων, στηρίζοντας μαζί με άλλες επιχειρήσεις το Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας με την αγορά νέου περιπολικού, το Πυροσβεστικό Σώμα, το Λιμεναρχείο και τα Σχολεία/Παιδικούς Σταθμούς της κοινότητας με την παροχή αναλωσίμων.

-Έχει εντάξει στο χορηγικό του πρόγραμμα το ποδοσφαιρικό τουρνουά που διοργάνωσε το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Κασσάνδρας Χαλκιδικής, θεατρικές παραστάσεις και το φεστιβάλ χορωδιών του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλιουρίου, παραχωρώντας την υλικοτεχνική υποδομή και το Συνεδριακό Κέντρο και ήδη συνεισφέρει σε πλήθος εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν κατά τη διάρκεια των προσεχών μηνών. 

-Ανέλαβε την ανακαίνιση της μικρής τοπικής εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Κάνιστρο που αποτελεί ορόσημο για την περιοχή, αλλά και τη χορηγία κλιματιστικών προς τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου της Κρυοπηγής.

-Αποκατέστησε τον δρόμο Παλιουρίου – Κανίστρου για την ασφαλή και ομαλή πρόσβαση του κοινού και των επισκεπτών μας.

 

Το Miraggio Thermal Spa Resort στέκεται αρωγός σε κάθε ουσιαστική προσπάθεια που προάγει την όμορφη πλευρά της Ελλάδας και τη σημασία της στην παγκόσμια κληρονομιά και θέτει την αξία της βιώσιμης ανάπτυξης στον πυρήνα της λειτουργίας του. Με αυτή τη φιλοσοφία τιμά τη ζωή, συμμετέχει στην κοινωνία, συνεργάζεται και προσφέρει τις υπηρεσίες του.

 

Περισσότερα για το Miraggio Thermal Spa Resort μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα www.miraggio.gr και σε όλα τα social media.

 

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(1)Τύπος Θεσσαλονίκης

«Άλμα» 30% στις καταγγελίες στο Συνήγορο του Καταναλωτή το 2017

Οικονομία25 May 201815.30

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής

Σε 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη, 30 Μαΐου, η ΓΣΕΕ

Οικονομία25 May 201815.20

Σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ κατά της λιτότητας, της ανεργίας και της υπερφορολόγησης

Στη Θεσσαλονίκη η Διεθνής Συνάντηση για τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού

Οικονομία25 May 201814.40

Υπεγράφη σήμερα η σχετική συμφωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού 

Ε. Αχτσιόγλου: Ήδη δουλεύουμε για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Οικονομία25 May 201812.40

«Η έξοδος από τα μνημόνια είναι ευκαιρία για καλύτερες συνθήκες εργασίας και αμοιβές», είπε η υπ. Εργασίας

Ελληνικό ελαιόλαδο: Ανάκαμψης παραγωγής και εξαγωγών το 2018

Οικονομία25 May 201812.20

Κοντά στους 280.000 τόνους η φετινή παραγωγή σύμφωνα με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών και Τυποποιητικών Ελαιολάδου

Σήμερα καταβάλλεται στους δικαιούχους το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Οικονομία25 May 201809.40

Με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών

Δεν εξαιρείται η Εγνατία Οδός από το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα

Οικονομία24 May 201821.26

Τα παπαγαλάκια της Νέας Δημοκρατίας παραπληροφορούν και πάλι, λέει το υπουργείο Υποδομών


"Λαβράκια" έβγαλαν οι έλεγχοι στα τελωνεία

Οικονομία24 May 201818.40

Κατάσχεση τσιγάρων, εντοπισμός ναρκωτικών αλλά και όπλων και πυρομαχικών


Στο "μικροσκόπιο" το καθεστώς εκπτώσεων και προσφορών

Οικονομία24 May 201818.30

Έρχονται αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιοΜασούτηςΕΛΠΕhemaplex
Typosthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook

Τρέχον Τεύχος

Πρωτοποριακή πρόταση για τη θωράκιση της Θεσσαλονίκης από φυσικά φαινόμενα

δείτε το τεύχος

7127


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία