Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σάλος με νέα διόδια στην εξωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης

Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο Δέλτα, κ. Φωτόπουλο

Δήλωση σχετικά με την ενδεχόμενη, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τοποθέτηση σταθμού διοδίων στο τμήμα της εξωτερικής περιφερειακής μεταξύ κόμβου ΤΙΤΑΝ και κόμβου Διαβατών μετά την ολοκλήρωση της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού σε ιδιώτες, έκανε ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος:

«Εδώ και χρόνια, η τοπική κοινωνία και η διοίκηση του Δήμου Δέλτα δίνουμε αγώνα για να μετακινηθούν τα διόδια των Νέων Μαλγάρων προς την Κατερίνη, ώστε να μην είναι υποχρεωμένος κάποιος να πληρώνει διόδια για τη καθημερινή μετακίνησή του από το Δήμο Δέλτα προς τη Θεσσαλονίκη. Και αντί να απομακρυνθούν αυτά, έρχονται τώρα στο φως σχέδια για διόδια μεταξύ κόμβου ΤΙΤΑΝ και κόμβου Διαβατών!

Το τμήμα αυτό της Εγνατίας Οδού, από τον κόμβο της ΠΑΘΕ έως τον κόμβο του ΤΙΤΑΝ, λειτουργεί εξαρχής ως περιφερειακή αστική οδός, ένας δρόμος μέσω του οποίου μετακινούνται καθημερινά χιλιάδες Θεσσαλονικείς απλώς για να πάνε στις δουλειές τους και να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Είναι προφανές ότι η επιβολή διοδίων στο συγκεκριμένο σημείο θα επιβαρύνει κυκλοφοριακά το πολεοδομικό συγκρότημα, διότι οι οδηγοί θα αποφεύγουν την εξωτερική περιφερειακή λόγω των διοδίων, και οικονομικά όσους είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται μέσω αυτής.

Όσοι σχεδιάζουν να βάλουν διόδια στην καθημερινότητά μας φαίνεται ότι αγνοούν, πρώτον, την οικονομική δυσκολία των πολιτών και, δεύτερον, ότι εδώ και χρόνια η Θεσσαλονίκη ξεκινά από τη Νέα Μηχανιώνα και φτάνει ως τα Νέα Μάλγαρα. Δημότες του Δήμου Δέλτα που κατοικούν στα όρια του Δήμου, θα πρέπει να πληρώνουν 2 φορές διόδια για να μετακινηθούν προς και από την ανατολική Θεσσαλονίκη.

Τέτοιοι σχεδιασμοί είναι αναχρονιστικοί, ξεπερασμένοι, παράλογοι και απαράδεκτοι. Εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι. Δεν θα επιτρέψουμε ο Δήμος Δέλτα να γίνει ο μοναδικός Δήμος σε όλη την Ελλάδα στα όρια του οποίου θα λειτουργούν δύο σταθμοί διοδίων, σε απόσταση μόλις 20 χιλιομέτρων μεταξύ τους!

Καλώ την κυβέρνηση να μην επιτρέψει μια τέτοια εξέλιξη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φάμελλος για πρόταση δυσπιστίας: Η κοινωνία μας έφερε εδώ σήμερα
«Ακόμα κι αν λάβει σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Μητσοτάκης, αυτό δε σημαίνει ότι απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας»
Φάμελλος για πρόταση δυσπιστίας: Η κοινωνία μας έφερε εδώ σήμερα