Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Business: 10 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν ξεκινήσετε την επιχείρησή σας

Όποιος ξεκινάει μία επιχείρηση πρέπει να κάνει αυτά τα βήματα για να μπορέσει να διακριθεί στον στίβο του επιχειρείν

Το να ξεκινήσει κάποιος μία επιχείρηση είναι πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη. Συχνά αποδεικνύεται ότι ελλείψεις από τα πρώτα στάδια μίας επιχείρησης ή ακόμη και πριν ανοίξει (πολύ σημαντικό στάδιο) καταλήγουν στο κλείσιμο αυτής και στην δημιουργία μίας ακόμη "αποτυχημένης" προσπάθειας. 

Βεβαιωθείτε ότι τηρείτε τα παρακάτω 10 βήματα πριν ανοίξετε την επιχείρησή σας και ήδη θα έχετε καταφέρει να βελτιώσετε τις πιθανότητες να πετύχετε!

  1. Σωστή επιλογή λογιστή
  2. Κάντε έρευνα αγοράς για το προϊόν/υπηρεσία που προσφέρετε αλλά και για την αγορά στην οποία απευθύνεστε
  3. Πάρτε νομικές συμβουλές στην αρχή, πριν υπάρξει πρόβλημα και υποχρεωθείτε να απευθυνθείτε σε δικηγόρο
  4. "Δείτε" πέραν της ημερομηνίας έναρξης της επιχείρησης. Ποιο είναι το σχέδιο σας σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάν καλά τους πρώτους μήνες.
  5. Συζητήστε με άλλους επιχειρηματίες. Ιδανικά, συζητήστε με ανθρώπους που ήδη έχουν πετύχει ή βρίσκονται στο επίπεδο που θέλετε να φτάσετε.
  6. Δημιουργήστε μία πολύ καλή ιστοσελίδα και μία άκρως επαγγελματική παρουσία στα social networks (Facebook, Twitter, Google+, Instagram, Linkedin, Pinterest κ.α). Το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο υποψήφιος πελάτης σας είναι να σας αναζητήσει στο διαδίκτυο.
  7. Χρειάζεται κεφάλαιο για να στηρίξεις την αρχή μίας νέας επιχείρησης. Βεβαιωθείτε ότι το κεφάλαιο που έχετε καλύπτει τις ανάγκες της επιχείρησης. Το cash flow της επιχείρησης είναι κομβικό.
  8. Να ξέρετε και εσείς (εκτός του λογιστή σας) τις φορολογικές απαιτήσεις που έχει μία επιχείρηση (συντελεστές, εκπτώσεις φόρου κ.τ.λ)
  9. Ρωτήστε τον εαυτό σας "Γιατί;". Κάθε επιχειρηματίας θα πρέπει να μπορεί να απαντήσει στην ερώτηση "Γιατί το κάνεις αυτό;", "Γιατί να σε εμπιστευθούν οι πελάτες σου;".
  10. Τελευταίο αλλά ίσως και πιο σημαντικό είναι το να βάλετε σε αυτό το ξεκίνημα όσο μεγαλύτερη ποσότητα ενέργειας μπορείτε. Θα πρέπει να είστε έτοιμοι να κάνετε ότι χρειαστεί (πάντα στα νόμιμα πλαίσια) για να μπορέσετε να πετύχετε. Αυτό το τελευταίο πολύ θα το διαβάσουν αλλά λίγοι θα κάνουν πράξη αυτό που αναφέρεται και θα είναι αυτοί που θα ξεχωρίσουν.

Αν θέλετε βοήθεια με την Online παρουσία της επιχείρησής σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] ή να συμπληρώσετε την online φόρμα επικοινωνίας στο TMedia.gr.

Σίμος Ρωμανίδης

TMedia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέμπη: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού - Θα απολογηθεί στον Εφέτη Ανακριτή
O τέως περιφερειάρχης Θεσσαλίας ζητούσε να μην συσχετιστεί η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον του για το μπάζωμα
Τέμπη: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού - Θα απολογηθεί στον Εφέτη Ανακριτή