23

OCT
2018

Σχέδιο και για ελικοδρόμιο

Ο Ιβάν Σαββίδης αγοράζει... νησί «παράδεισο» κοντά στη Σκιάθο;

07 Mar 201712.19

Σχέδια για δύο νέες επενδύσεις κάνει ο Ιβάν Σαββίδης, βάζοντας στόχο να δημιουργήσει ελικοδρόμιο στη Σκιάθο, την ίδια ώρα που ένα νησάκι φαίνεται να έχει μπει στο στόχαστρό σου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος» από το Βόλο, οι άνθρωποι του Σαββίδη έχουν ήδη εντοπίσει την περιοχή που θα γίνει το ελικοδρόμιο και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα. Το ελικοδρόμιο ανοίγει για τον επιχειρηματία τον αεροδιάδρομο για συχνότερες επισκέψεις στο νησί, το οποίο είχε επισκεφθεί και το καλοκαίρι του 2015 με το ιδιωτικό του ελικόπτερο. Τότε ελλείψει ελικοδρομίου, είχε προσγειώσει το ελικόπτερο σε δημόσιο χώρο, προκαλώντας αντιδράσεις κατοίκων.

Ο κ. Σαββίδης όμως εμφανίζεται διατεθειμένος να προχωρήσει και σε επιχειρηματικές επενδύσεις στο πανέμορφο νησί, συνδυάζοντας δουλειά και διακοπές σε ένα μέρος που φέρεται να λατρεύει τόσο ο ίδιος όσο και ο γιος του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», ο ισχυρός άντρας του ΠΑΟΚ, μαγεμένος από την ομορφιά του νησιού των Βορείων Σποράδων, έχει ήδη δώσει εντολή στους συνεργάτες του να εντοπίσουν ευκαιρίες για επενδύσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Σκιάθο αυτή την περίοδο διατίθενται προς πώληση οικόπεδα - «φιλέτα» και μάλιστα κοντά σε δημοφιλείς παραλίες, όπου θα μπορούσαν να δημιουργηθούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες ή και ξενοδοχεία μπουτίκ.

Εκτός όμως από το… σαφάρι αναζήτησης οικοπέδων εντός της Σκιάθου, ο κ. Σαββίδης βολιδοσκοπεί τον Τσουγκριά, που βρίσκεται απέναντι από το λιµάνι του νησιού του Παπαδιαµάντη και μοιάζει µε επίγειο παράδεισο. Μέχρι τώρα έχει εκδηλωθεί πολλές φορές αγοραστικό ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο νησί από ισχυρούς επιχειρηματίες, αλλά οι όποιες προσπάθειες δεν ευοδώθηκαν, κυρίως λόγω της πολυπλοκότητας του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του. Διοικητικά η νησίδα ανήκει στον ∆ήµο Σκιάθου, ενώ ως ιδιοκτήτες της εµφανίζονται η Μονή Ευαγγελίστριας Σκιάθου και δύο επιχειρηματικές οικογένειες, η οικογένεια Επιφανειάδη και η οικογένεια Φιξ.

Ο Τσουγκριάς είναι καλυμμένος από πυκνή βλάστηση, κυρίως πεύκα, και οι σµαραγδένιες παραλίες του µαγνητίζουν τους τουρίστες κατά τους καλοκαιρινούς µήνες. Η έκτασή του είναι 1,14 τετραγωνικά χιλιόµετρα και οι επισκέπτες τον προσεγγίζουν µε τουριστικά σκάφη από το λιµάνι της Σκιάθου ή µε τα τέντερ από τα κότερα που κατακλύζουν τα καλοκαίρια την περιοχή. Ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του, αφού ρώτησαν κι έµαθαν τα πάντα για το νησί, άφησαν ανοιχτό το παράθυρο για το µέλλον, ώστε να επαναληφθούν οι συζητήσεις.

Το «άνοιγµα» του επιχειρηµατία στον τοµέα του τουρισµού ξεκίνησε µε τη διαχείριση του ιστορικού ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς» από εταιρεία του οµίλου του, µε το ύψος της επένδυσης να ξεπερνάει τα 12 εκατ. ευρώ. Στα σχέδια του οµίλου είναι και η αναμόρφωση του ξενοδοχείου «Ξενία» στο Παλιούρι Χαλκιδικής. Οι πληροφορίες θέλουν τον όµιλο Σαββίδη να έχει δεκάδες ξενοδοχειακά συγκροτήµατα σε όλη τη χώρα και να µελετά προσεκτικά τις επόµενες κινήσεις του στον τοµέα του τουρισµού.

Στο στόχαστρό του έχουν µπει ξενοδοχειακές µονάδες στην Κρήτη, ακόµα και στη Ρόδο.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)


ΘΕΣγάλα: Νέα ελληνικά προϊόντα στις γωνίες ΑΤΜ στη Θεσσαλονίκη

Money22 Mar 201718.06

Από Θεσσαλονίκη ξεκινάει η νέα επέκταση του ΘΕΣγάλα 

Τo Hotel - Boom για τα 5άστερα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής! (ΦΩΤΟ)

Money18 Mar 201704.25

Άνοιξαν 8 μέσα σε μόλις δύο χρόνια 

Θεσσαλονίκη: Δείτε τη σουίτα «στολίδι» στο νέο Μακεδονία Παλλάς! (Video)

Money11 Mar 201704.33

Δείτε σε βίντεο το εσωτερικό σε δωμάτιο του ξενοδοχείου 

Θεσσαλονίκη: Η εταιρεία στη Β. Ελλάδα που διακρίθηκε για θέσεις εργασίας!

Money09 Mar 201716.29

Κορυφαία διάκριση για «Αύξηση Απασχόληση» από το ΣΒΒΕ 

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν μακιγιάζ και εκπτώσεις για 8 ώρες, σε γνωστό εμπορικό!

Money06 Mar 201718.34

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 

© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία