Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ελληνική Start-Up στους νικητές του ευρωπαϊκού διαγωνισμού "KIKcoff 2016"

Κατέλαβε τη 2η θέση ανάμεσα σε 100 start-ups που συμμετείχαν από 12 χώρες

Ο ευρωπαϊκός τελικός του διαγωνισμού KICkoff 2016, που διοργανώθηκε από το KIC InnoEnergy, ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις 20 Σεπτεμβρίου 2016, στη Βαρσοβία, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 200 προσκεκλημένους.

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού ανέδειξε τις τρεις νικήτριες ομάδες μεταξύ των δέκα φιναλίστ, οι οποίοι επιλέχθηκαν ανάμεσα από περίπου 100 start-ups από δώδεκα χώρες, σε προηγούμενα στάδια του διαγωνισμού.

Την πρώτη θέση κατέλαβε η PolarSol από την Εσθονία, λαμβάνοντας το βραβείο των 10.000€ και πρόσβαση στον επιχειρηματικό επιταχυντή KIC InnoEnergy Highway®, παρουσιάζοντας την πρότασή της για αυτόνομη ηλιακή θέρμανση. Τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό, με έπαθλο 5.000€, κατέλαβε η ελληνική start-up Pleione Energy SA, παρουσιάζοντας την ιδέα της για υπερπυκνωτές αποθήκευσης ενέργειας, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η GreenerGizer από την Ουγγαρία, κερδίζοντας 3.000€ για την λύση της που μειώνει την ενεργειακή κατανάλωση ψυκτικών μονάδων. Βραβείο κοινού έλαβε η Bin-e (Πολωνία), με την πρότασή της για διαχείριση αποβλήτων σε έξυπνα κτίρια.

Ο διαγωνισμός προσέφερε επίσης στους συμμετέχοντες, μια μοναδική ευκαιρία δικτύωσης για ανταλλαγή ιδεών, τη γνωριμία με πιθανούς επενδυτές και την επαφή με τις πλέον σύγχρονες καινοτομίες και επιχειρηματικές ιδέες στον τομέα της αειφόρου ενέργειας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Το εξωτικό φρούτο που ρυθμίζει το σάκχαρο και μειώνει τον κίνδυνο να νοσήσεις
Aποτελεί έναν από τους καλύτερους συμμάχους στη σωστή ρύθμιση του σακχάρου, προλαμβάνοντας την εκδήλωση διαβήτη - τουλάχιστον για τις γυναίκες
Το εξωτικό φρούτο που ρυθμίζει το σάκχαρο και μειώνει τον κίνδυνο να νοσήσεις