Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Παγκόσμια πρωτιά: Εταιρεία από την Ελλάδα φτιάχνει προϊόντα από φύκια!

Από θήκες iphone μέχρι γυαλιά ηλίου, η καινοτόμα εταιρεία PHEE βρήκε λύση στο μεγάλο θέμα της βιώσιμης αξιοποίησης των νεκρών φυκιών

Η PHEE είναι μια νέα ελληνική εταιρία η οποία κατασκευάζει, σε παγκόσμια πρωτιά,   προϊόντα από τα νεκρά φύλλα των φυκιών Posidonia Oceanica τα οποία βρίσκονται σε αφθονία στις Ελληνικές ακτές και δυστυχώς μέχρι σήμερα η διαχείριση τους από τις αρχές είναι μη βιώσιμη τόσο σε περιβαλλοντικό όσο και οικονομικό επίπεδο.

Μετά από μακρά ερευνητική περίοδο, η ομάδα της PHEE ανέπτυξε και κατοχύρωσε μια απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον διαδικασία επεξεργασίας των νεκρών φυκιών, με τελικό σκοπό την ανακύκλωση τους με την παραγωγή φυσικών επιφανειών οι οποίες χρησιμοποιούνται ως κύρια πρώτη ύλη στην ανάπτυξη PHEEκινων προϊόντων.

Η ιδέα της PHEE  ξεκίνησε πριν από δύο  χρόνια από τον Σταύρο Τσομπανίδη, που επηρεασμένος από μια ομιλια του Παύλου Ευμορφίδη σχετικά με αναξιοποίητες φυσικές πρώτες ύλες, έβαλε τον πήχη ψηλά να κάνει τα Ελληνικά φύκια παγκοσμίως γνωστά. Λίγο αργότερα η ιδέα πήρε σάρκα και οστά, όταν τα αποτελέσματα των πειραμάτων που έγιναν έδωσαν ώθηση στους ιδρυτές να προχωρήσουν στην δημιουργία γραμμής παραγωγής τον σχεδιασμό και την κυκλοφορία των πρώτων προϊόντων.

Η PHEE έχει διακριθεί ,λαμβάνοντας σημαντική υποστήριξη στα πρώτα της βήματα, σε εγχώριους διαγωνισμούς και προγράμματα επιχειρηματικής ανάπτυξης.Συγκεκριμένα συμμετέχει στο πρόγραμμα υποτροφίων Angelopoulos-Clinton CGIU,διακρίθηκε στον διαγωνισμός ReditUp της εταιρείας Παπαστράτος και στο BlueGrowth, που συνδιοργανώνεται από την Aephoria.net και τον Δήμο Πειραιά.Τέλος έχει βραβευτεί ως η καλύτερη Eλληνική startup εταιρεία στον κλάδο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η πρώτη εφαρμογή του υλικού PHEE  είναι οι PHEE cases ,oι πρώτες προστατευτικές θήκες για smartphones φτιαγμένες από φύκια. Αυτή την στιγμή το προϊόν απευθύνεται σε συσκευές iPhone και έχει τα χαρακτηριστικά πως κάθε θήκη είναι 100% ανακυκλώσιμη και διαθέτει μοναδικό φυσικό σχεδιασμό. Κανένα κομμάτι της θήκης PHEE δεν είναι ίδιο με κάποιο άλλο, κάτι που συμβαίνει σε όλη τη γκάμα προϊόντων της εταιρείας.

Παράλληλα έχoυν αναπτυχθεί και άλλες εφαρμογές του καινοτόμου υλικού όπως πολυτελή κουτιά συσκευασίας σε διαφορετικές διαστάσεις και μεγέθη, σε συνεργασία με την εταιρία Παπαδερός , ενώ στα άμεσα πλάνα της  είναι η επίσημη έναρξη του PHEE-shop μέσα από το οποίο θα κυκλοφορήσουν νέα προϊόντα αρχιτεκτονικής διακόσμησης, γραφείου και λοιπές ανατρεπτικές εφαρμογές των PHEEκιών σε συνεργασία με έλληνικα brands και σχεδιαστές .

Όραμα της ομάδας μας είναι η επιστροφή της παραγωγής στην Ελλάδα, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η επιστροφή του ανθρώπου κοντά στην φυσικό περιβάλλον παράλληλα με την ανάπτυξη περιβαλλοντικής ευαισθησίας στο κομμάτι της καθαριότητας των Ελληνικών ακτών και της αύξησης της ανακύκλωσης.

Για όσους ταυτίζονται με τη φιλοσοφία της PHEE, φέτος το καλοκαίρι τους δίνεται η δυνατότητα να γίνουν οι πρώτοι #PHEEambassadors,  δηλαδή κομμάτι της επίλεκτης ομάδας  που θα δοκιμάζει πρώτη τα προϊόντα PHEE σε απόλυτη μυστικότητα πριν την επίσημη κυκλοφορία τους και θα απολαμβάνει προνόμια και ανατρεπτικές εκπλήξεις!

Η διαδικασία είναι απλή

Για τον υπόλοιπο Αύγουστο μέχρι και τις 10 Σεπτέμβρη θέλουμε να μοιραστείτε μαζί μας τις PHEEεξορμήσεις σας! Πιο συγκεκριμένα να μας στείλετε σε inboχ στην σελίδα μας στο Facebook φωτογραφίες από καλοκαιρινές στιγμές με την παρέα ή το άλλο σας μισό από τις πανέμορφες PHEEπαραλίες της χώρας μας.

Κάθε εβδομάδα  θα επιλέγονται οι  τρεις καλύτερες οι οποίες και θα δημοσιεύονται στην σελίδα μας. Στα τέλη Σεπτέμβρη, και με ανοιχτή ψηφοφορία ,θα επιλεχθούν οι καλύτερες πέντε και οι χρήστες που τις έστειλαν θα χριστούν και επίσημα οι πρώτοι πέντε #PHEEambassadors!!

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στο www.phee.gr και επικοινωνόντας μαζί μας  στο[email protected] ή στην σελίδα μας στο facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»
Τι απάντησε ο ποδοσφαιριστής μετά τις διαδικτυακές επιθέσεις που δέχτηκε λόγω του χαμένου πέναλτι στον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδος από τη Γεωργία
Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»