Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Facebook: Το 50% των αναρτήσεων αποσκοπούν στη ζήλια!

Οι χρήστες θέλουν να προκαλέσουν και να προβάλουν τη ζωή τους ως πιο ενδιαφέρουσα

Η ζωή των φίλων σας μπορεί να μοιάζει πιο ενδιαφέρουσα από τη δική σας στο Facebook, αλλά αυτό ίσως οφείλεται στο ότι την αναπαριστούν όπως θα ήθελαν να είναι, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.

Όπως έδειξε, οι δύο στους τρεις χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης «ποστάρουν» φωτογραφίες και ανακοινώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά έχουν ως αποκλειστικό σκοπό κάνουν τις ζωές τους να μοιάζουν πολύ πιο γεμάτες και ενδιαφέρουσες απ’ όσο στ’ αλήθεια είναι.

Μάλιστα για να κάνουν τις ζωές τους να φαίνονται ακόμα πιο λαμπερές, οι έξι στους δέκα νέους φτάνουν στο σημείο να δανείζονται αντικείμενα που εντάσσουν στις φωτογραφίες τους σαν να ήταν δικά τους. Γιατί το κάνουν αυτό; Για περισσότερο από το 50% των ερωτηθέντων η απάντηση είναι απλή: πολλές αναρτήσεις εικόνων, κοινωνικών εξόδων και ταξιδιών γίνονται μόνο και μόνο για να προκαλέσουν αισθήματα ζήλειας σε συγκεκριμένους φίλους και συγγενείς τους.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εταιρείας smartphone HTC, έδειξε επίσης ότι περισσότεροι από τρεις στους τέσσερις ερωτηθέντες κρίνουν τους συνομηλίκους τους με βάση όσα βλέπουν στα προφίλ τους στο FB, το Instagram και το Snapchat - και, φυσικά, προσπαθούν να μιμηθούν εκείνους τους οποίους θαυμάζουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ