Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τελικά η Samsung δεν ξεπέρασε την Apple

Ο λόγος είναι η κινεζική αγορά

Ο λόγος είναι η κινεζική αγορά

Το 2014 δεν ήταν μία από τις καλύτερες οικονομικά χρονιές για τη Samsung, που είδε να χάνει μεγάλο μέρος από το μερίδιό της στην κινέζικη αγορά στα smartphones, ενώ πιθανότατα, έχασε και τη δεύτερη θέση σε πωλήσεις smartphones παγκοσμίως, από την Apple.

H πτώση της κορεάτικης εταιρείας στις πωλήσεις smartphones στην Κίνα, ίσως είναι ένας από τους λόγους που η Samsung φαίνεται πως έχασε την πρώτη θέση παγκοσμίως από την Apple, για πρώτη φορά μετά από χρόνια.

Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, καθώς η Samsung, δεν έχει ανακοινώσει τις πωλήσεις της για το 2014 (δηλώνει μεταξύ 71-75 εκ.), αλλά σύμφωνα με τον Ben Bajarin, αναλυτή της Creative Strategies, η νίκη ανήκει στην Apple. Η Creative Strategies επίσης αναφέρει ότι και οι δύο εταιρείες το τελευταίο τρίμηνο του 2014 πούλησαν συνολικά 74,5 εκ. smartphones.

Θα μπορούσαμε να κάναμε λόγο για "ισοπαλία" των δύο εταιρειών, αλλά οι αναλυτές κάνουν λόγο για νίκη της Apple, επειδή κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις μαζί με τον μέσο όρο τιμής των συσκευών της κατά 50 δολάρια. Αυτό θεωρούν οι αναλυτές είναι πιο σημαντικό από τον αριθμό των συσκευών που πωλήθηκαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ